Blågrønne farger vekker minner…

Blågrønne farger vekker minner…

Blågrønne assosiasjoner

Farger for meg kan vekke gode ferieminner; farger som jeg assosierer med lukter, lyder og opplevelser. Og nå som høstmørket legger seg over oss, henter jeg mer enn gjerne frem fargerike ferieminner og varmer meg litt på dem…

Paradis……stekende gul sol, svaiende grønne palmer, brune tær som krummer seg i varm, hvit sand og lyden av skvulpende bølger i det fjerne. I havet foran meg duver de herligeste blågrønne og turkise tonene du kan tenke deg. De bølger mot meg som i en endeløs dans med den kalkaltig, hvitbeige sanden. Vi snakker om deilige ferieminner fra det karibiske hav…

Vi pleier å si at ved å benytte deg av naturens egne farger og materialer, vil interiøret fremstå med en helt naturlig harmoni. Hav og sjø var nettopp inspirasjonen bak de vakre turkistonene 5262 Sval Sjø, 5225 Sjøgløtt og 6084 Sjøsmaragd. En herlig harmoni av blått og grønt. Alle disse vakre fargene finner du i fargekartet «Våre vakreste farger».

Blåtoner er kjent for å skape rolige atmosfærer hvor ord som sval, frisk og avslappende er beskrivende. Et godt fargevalg til soverommet med andre ord. For hvem sier vel nei takk til å våkne opp avslappet med følelsen av friskhet i omgivelsene… Ikke jeg :o)

Flere soveromsbilder finner du her:

 

Soverommet er malt med Sens 5225 Sjøgløtt, en behagelig turkis tone med friske hint. Soverommet har fått myke, deilige lintekstiler for å hente inn naturlige beigetoner.

 

En kopp te på nattbordet? Veggen er malt med Sens 6085 Sjøgsmaragd, en dypere blågrønn farge.

Stuen er malt med Sens 1016 Blek Sand,- en dempet og naturlig gråbeige tone. Nydelig til blågrønne turkistoner som vi ser i både puter og maleriet her på foto.

Veggen er malt med Sens 5262 Sval Sjø, – en dus, pastellaktig turkistone. Nydelig til lyse, naturlige tresorter, – kanskje i form av en stubbe som her?

Flere fargetips finner du her:

Hvordan finne riktig gråfarge?

Kan bomull og egghvit brukes alt?

Våre vakreste beigefarger

Våre vakreste greige farger

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Oppgrader kjøkkenet med maling

Å bytte ut hele kjøkkeninnredningen kan bli en kostbar affære. Velger du å male kjøkkenet får du «nytt» kjøkken mye…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…

Dempet kraft med gultonen 8583 Earthy Yellow

Våren er endelig på vei, og det er på tide å bringe litt friskhet og liv inn i hjemmet etter…

Slik maler du med LADY Minerals Revive

Veggfornyeren LADY Minerals Revive forvandler ujevne underlag, som for eksempel strietapet, mur, teglsten og spon til et kalkmatt, mineralsk utseende….

Slik maler du med LADY Minerals Kalkmaling

Gi veggene en fremtredende rolle, og skap mineralsk magi i rommet med LADY Minerals Kalkmaling. I denne artikkelen viser vi…

Bli med hjem til Amelia Widell sitt fargerike hjem

Velkommen hjem til interiørprofilen og MELIMELI-gründer Amelia Widells fargerike hjem! Når Amelia flyttet inn i sin nye leilighet ville hun…