Hyttefarger, 3 gode paletter

Hyttefarger, 3 gode paletter

Hyttefarger

Dette innlegget er basert på et utdrag fra en artikkel i HYTTELIV hvor Nina, vår eminente fargedesigner, lagde 3 forslag til fargepaletter til hytta. Tre forskjellige fordi noen farger passer best ved sjøen, mens andre egner seg bedre på fjellet eller for hytta i skogen.

Farger til sjøhytte

Fargepalettene på hytta blir gjerne valgt på bakgrunn av naturen og området rundt, eller ut fra tradisjonelle farger knyttet til fjell, sjø og skog. Her er fargepaletten Nina valgte til sjøhytta:

 

LADY 9918 Klassisk Hvit.LADY 10182 Hvit Lin.LADY 6315 Jade.LADY 6232 Sjøalge.LADY 2588 Myk.Sammen med disse valgte hun interiørbeisen LADY Pure Nature i fargen 9043 Sjøsand.

Mange liker en maritim stil på sjøhytta, og blått og hvitt er en klassisk kombinasjon. Men det er mange måter å trekke inn fargene fra landskapet ved sjøen på. Nyanser fra hav, svaberg, himmel og strand kan innebære så mye mer enn bare blått. Sjøgrønne toner, turkis og blågrått egner seg godt. Denne fargepaletten har fått dempede og svale sjøgrønne nyanser. Den nøytrale Klassisk hvit er flott mot de grågrønne tonene. Aksentfargen her er en pudderrosa, støvete pastell.

Tips! Skal du male panelen på hytta er det smart å bruke Jotun Kvist- og Sperregrunning, så slipper du å kvistlakke.

 

Denne veggen er malt med 6232 Sjøalge med SENS maling. Hvis du bruker SENS er det helt tryggt å sove i rommet den samme dagen som du har malt. Det kan være kjekt på hytta.

Farger til skogshytte

I en hytte nær skogen er det naturlig å bli inspirert av de grønne og brune tonene fra gress, mose, blader og kvist. Tidløse grønntoner finnes i mange varianter og kan kombineres på ulike og spennende måter. En trygg løsning vil være å bruke grønntoner ton i ton, men ønsker du litt spenning i uttrykket, er det vakkert å kombinere med syrin og lillatoner, som er komplementærfargen til grønt. I denne paletten har Nina lagt vekt på mosegrønne toner i ulike graderinger, kombinert med en støvete lillatone. Den gulhvite hvitfargen egner seg godt til dette, og den brune interiørbeisen henter inn følelsen fra trestammer og bark.

Disse fargene er vakre sammen med LADY Pure Nature Interiørbeis i fargen 9048 Mokka.

Tips! Maler du med den nye LADY Supreme Finish Matt får fargen et naturlig uttrykk.

 

Picture 35829

SENS 8302 Laurbær

Farger til hytta_8305 Siv

SENS 8305 SIV

Farger til fjellhytte

På fjellet ønsker vi gjerne å ha det lunt og koselig, og mange trekkes derfor mot jordfarger og varme kulører. Brun, grå og beigetoner egner seg godt på fjellet, og gir assosiasjoner til terrenget rundt hytta. Også her vil det være naturlig å trekke inn fargene fra fjell, vidder, skog og reinlav. Rødt er en tradisjonell hyttefarge for mange, og den passer godt siden den både er varm og inviterende, og harmonerer med de øvrige jordfargene. Det er beige, gråbeige og bruntoner som dominerer denne fargepaletten. Mot dette vil en ren hvitfarge passe godt på lister og dører. Som en kontrastfarge har Nina valgt en varm og rik rødvariant.

LADY 1624 Letthet.LADY 1875 Sans.LADY 1140 Sand.LADY 1929 Muskatnøtt.LADY 2731 Hibiscus.
Disse fargene passer godt sammen med LADY Pure Nature Interiørbeis 9049 Valnøtt.

Picture 35776

Vegg: LADY 1140 Sand Peis: LADY 1929 Muskatnøtt

Farger til hytta_9049 Valnøtt

LADY Interiørbeis 9049 Valnøtt

Flere hytter å bli inspirert av: Drømmehytte i skogenOppussingsprosjekt i Kragerø. Sjekk også ut våre hyttesider på jotun.no

PS. Skal du male gulnet panel eller beise med interiørbeis? Ta en titt på disse filmene, mange gode tips og råd:

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Category Development Manager West Europe and Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Oppgrader kjøkkenet med maling

Å bytte ut hele kjøkkeninnredningen kan bli en kostbar affære. Velger du å male kjøkkenet får du «nytt» kjøkken mye…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…

Dempet kraft med gultonen 8583 Earthy Yellow

Våren er endelig på vei, og det er på tide å bringe litt friskhet og liv inn i hjemmet etter…