Årets 10 vakreste adventsstaker

Årets 10 vakreste adventsstaker

Vi som elsker å pusse opp og ha det fint hjemme går en ekstra hyggelig tid i møte nå. Det nærmer seg adventstid og vi har funnet frem til 10 vakre adventsstaker som vi har kåret til årets vakreste i vår veldig interne uhøytidelige kåring :) De er alle vakre, på hver sin måte. Kanskje du finner en som passer hos deg?

nydalenblomster-adventstake

Den første adventsstaken fant vi på instagramkontoen til @nydalenblomster. En ganske enkel adventsstake i messing som de vakkert har pyntet med grønne blader, anis og små kongler.

Tradisjonen med å markere adventstidens gang ved å tenne lys hver av de fire søndagene er gammel. En myte forteller om en tysk kvinne som ville lage en kalender for sin funksjonshemmede sønn, som gledet seg veldig til jul. Hun fant opp adventsstaken og tente lys for å telle ned til jul. Første søndag i advent er første dag i kirkeåret (27. november).

adventstake-andreas-engesvik-stylizimo

Dette er adventsstaken «Allas» av Andreas Engesvik som står på kjøkkenet til Nina fra Stylizimo. Veggen bak har hun nettopp malt med LADY Pure Color i fargen 10679 Washed Linen. Foto: Stylizimo

gloria-adventstake-muuto

I butikken til Nordiskrom i Bergen har de brukt LADY-maling i utstillingene. Adventsstaken Gloria fra Muuto og Stolt kanne og Jørn Ørn fra Ment har fått kalkmalingen LADY Minerals i fargen LADY 5030 St. Pauls Blue som bakteppe. Foto: Nordiskrom

stelton_tangle-adventstake

Denne vakre adventsstaken i børstet messing er fra Stelton Christmas kolleksjonen. I følge Stelton fanger denne kolleksjonen essensen av den klassiske julen i en ny og moderne tolkning.

kubus-advenstake-sort-elisbeth-heier

Hjemme hos stylisten Elisabeth Heier fant vi den klassiske adventsstaken Kubus i sort. Flott mot de hvite veggene som er malt i den rene hvite fargen 9918 LADY Klassisk Hvit. Foto: Elisabeth Heier
Årets vakreste adventsstaker

Stumpastaken er en klassisk lysestake formgitt av Jonas Torstensson. I år er det 25 år siden den første stumpastakan ble lansert og i den forbindelse lanseres det en lysestake med plass til 4 lys. Perfekt til adventsstake – enkel og vakker!

Årets 10 vakreste adventsstaker

Dette er Rosendahl Copenhagen sin vakre adventsstake. En elegant adventsstake. Spesielt fin blir den med de sorte stearinlysene fra By Lassen. Bildet har vi lånt fra bloggen til Eirin Kristiansen.

De tre siste adventsstakene på denne Topp 10-listen er elektriske og flotte å ha i vinduet.

Årets 10 vakreste adventsstaker

Er ikke dette en søt adventsstake?! Luciatoget ble designet av Sten Bengtsson (1915-1991). Han var en kjent belysningsarkitekt på Ateljé Lyktan under 1950- og 60-tallet og jobbet i årene etter som frilansarkitekt for flere produsenter i belysningsbransjen. Denne flotte adventsstaken får du hos Designbelysning.

Årets 10 vakreste adventsstaker

Marcia er en klassisk vakker adventsstake i sortlakkert stål. Om du vil pynte den litt ekstra kan du supplere med mansjetter (som vist på bildet).

Den vakreste lager du kanskje selv?

Hvis du ikke ønsker å investere i en ny kan du jo bare male en du har fra før slik Ingrid har gjort. Se hvordan hun gikk frem her.

Årets 10 vakreste adventsstaker

Eller du kan bare male et trefat i en fin rødfarge og sette fire hvite kubbelys på.

Årets 10 vakreste adventsstaker

LADY 2995 Dusty Red er en vakker rødfarge hvis du ønsker en litt mer sofistikert og dempet rødfarge. Den er vakker til messing og gull, og fin hele året. Trefatet maler du med LADY Supreme Finish, så holder det seg fint lenge :)

Hvilken synes adventsstake synes du er finest?

Tanja
Tanja

Tanja – Digital Redaktør

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Ett rom, ulik stemning

Noen ganger trenger vi en skikkelig fornyelse. Du bare føler at tida er inne for forandring. Det er kanskje stemningen…

Nye, vakre blåfarger!

Har du lenge tenkt at det hadde vært fint med et rom (eller flere) i en blåfarge? Vi ser på…

Nydelige høyder med helmatt tak

Det er faktisk ikke slik at taket må været hvitt. Se hvordan du kan skape et nytt rom med litt…

Slik får du perfekte panelvegger

Vi blir ikke lei av matte vegger! Matte vegger er vakre på en egen måte. Lyset som faller på en…

En leilighet, tre stiler

Vi malte en leilighet i Oslo, ikke bare én gang, men tre ganger, i farger fra de ulike fargepalettene i…

Silent Serenity – Slik får du stilen

Én leilighet, tre stiler Vi malte en leilighet i Oslo, ikke bare én gang, men tre ganger, i farger fra…

Go to top