Årets viktigste interiørtrender

Årets viktigste interiørtrender

Et eventyr av et bad; fra sesongens inspirerende tendensutstilling på Oslo Design Fair. Farge på vegg: LADY Aqua Våtromsmaling 6352 Evening Green.

Interiørtrender for 2018-19

24.-26. januar gikk Oslo Design Fair av stabelen på Lillestrøm, og messen hadde denne gang Identitet som tema. I de siste årene har tendensutstillingene på messen markert seg som inspirerende utstillinger og noe de fleste messebesøkende «må» få med seg – og denne gangen var alle utstillingene malt med farger fra LADYs nyeste fargekart. Oslo Design Fair presenterer også et rikt faglig program, der bl.a. vår egen fargesjef, Lisbeth Larsen sto på plakaten på åpningsdagen. Se hvilke farger hun mener de blir de viktigste i 2018 her.

Identitet

Kirsten Visdal har vært kurator for tendensutstillingen, og tolket messetemaet Identitet gjennom fire trender hun har tro på fremover: Androgyn, Fortolkninger, Floralsk og Klorofyll.

Kirsten Visdal

– Vi har hatt en periode nå med fokus på Norden og Skandinavia, med trygge farger og materialer. Nå begynner vi å fylle på igjen. Vi safer ikke lenger med en grå sofa, vi bruker farger og mønstre. Vi er mer lekne.

Med stylist Per Olav Sølvberg som kreativ partner er tendensene presentert i fire opplevelsessoner.

– Identitet handler om å fortelle vår historie og hvem vi er, og på denne måten skape ulike, unike stemninger. Dagens teknologi gir tilgang til inspirasjon og inntrykk fra hele verden, som vi samler og bruker til å uttrykke identitet – enten det handler om å vise den vi er, eller den vi ønsker å være.

Harmoniske farger og lekenhet

Fargepalettene er duse og harmoniske, men får også selskap av klare kontraster og mønstre, og ikke minst noen spennende kombinasjoner der tradisjonelle materialer møter med high- tech – med lekne resultater.

– Det handler mye om å lete etter sin egen smak og stil, fortalte Lisbeth Larsen, under sitt innlegg på messen. – Kjenn etter hva DU trives med – og legg gjerne på litt lekenhet, sier hun. – Her er altså Jotuns fargesjef og kurator Kirsten Visdal helt enige – lekenhet er lov og ikke minst helt tidsriktig. – Vi ser også mer farger på baderommene – og vi ser mer farger i taket, fortalte fargesjefen også. Få inspirasjon til farger i taket her!

Nedtonet palett

Androgyn er drapert i en nedtonet og monokrom fargepalett med vakre møbler fra Menu, en av flere samarbeidspartnere i utstillingen. Den androgyne tendensen er leken og drømmende i uttrykket. Skillene mellom design og kunst, bruk og dekor, viskes ut.

Oslo Design Fair - tendenser

Den mørke grå nyansen 1434 Elegant i supermatte LADY Pure Color, skaper en perfekt bakgrunn for den androgyne interiørstilen.

Oslo Design Fair - tendenser

Vi liker godt hvordan utstillingen skaper et mer spennende uttrykk ved hjelp av ulike overflater. Se hvor kult det er med trespilene på veggen, som er beiset med interiørbeisen LADY Pure Nature i fargen 9044 Kullsort – eller gulvet på soverommet som har fått samme farge, men oppleves helt forskjellig.

Oslo Design Fair - tendenser

Oslo Design Fair - tendenser

LADY Pure Nature Interiørbeis i fargen 9044 Kullsort er benyttet på gulvet og sengerammen.

Tradisjon og varighet

Fortolkninger fyller hobbyrommet, hvor tekstiler og strikking tar for seg en dragning mot kulturarv og tradisjoner. Naturlige, varige materialer og kvaliteter representerer trygghet i en urolig verden, og fortiden er en stadig kilde til inspirasjon.

Her ser vi blant annet klassiske Budalstoler i nytt design – og ny fargeprakt – malt med den tradisjonelle fargen 2337 Ronderød. Veggen er malt supermatt med LADY Pure Color i fargen 2026 Selbu. Begge disse røde fargene er tradisjonelle utendørsfarger i Norge, men skaper her en lun og trygg ramme rundt utstillingen.

Oslo Design Fair - tendenser

Strikketrenden er på ingen måte over! Håndarbeid, tradisjon og varige materialer skaper trygghet og gjenkjennelighet i en ellers kaotisk verden. Lyssettingen og ulike glansgrader spiller oss et lite puss her i forhold til fargegjengivelse. Veggen er malt med LADY Pure Color i fargen 2026 Selbu.

Oslo Design Fair - tendenser

Stolene er malt i den tradisjonelle fargen 2337 Ronderød.

LADY 2026 Selbu

En varm, elegant rødbrun tone. Brente undertoner som minner om teglstein gir rødtonen en deilig varm glød. Dette er en farge med lange tradisjoner i vår fargehistorie.

Perfekt uperfekt

Blomster preger spisestuens Floralsk-tendens, hvor dalende kronblader er like vakre som friske vekster. – I fjor gikk alle med blomstrede kjoler. Blomster er nå på vei inn i interiøret i form av broderier, trykk, plantefarger og dufter, forklarer Visdal.

Oslo Design Fair - tendenser

Oslo Design Fair - tendenser

Det skal ikke lenger være så perfekt og strømlinjeformet. De tørkede blomstene representerer tidsånden, der vi også ønsker å se det vakre i det uperfekte. Den brune veggen er malt med LADY Pure Color i fargen 10965 Hipster Brown

Naturens tekstur

Klorofyll-tendensen fyller badeværelset med levende vekster, botaniske uttrykk og bærekraftige kvaliteter. Innredet med baderomsmøbler av Norm Architects for Ex.t oppleves badet som et oppholdsrom, og underbygger tendensen om å tenke nytt rundt tradisjonelle ideer om hvilke funksjoner et rom skal ha.

Les mer om Jonas Bjerre-Poulsen fra Norm Architects her.

Oslo Design Fair - tendenser

Fargene er i den blå-grønne skalaen og skaper en behagelig, naturlig atmosfære. Bak badekaret LADY Aqua 6352 Evening Green og veggen med vasken er fargesatt med den magiske, blå-grønne nyansen, 5454 Dark Teal. Denne oasen av et bad vil man aldri forlate…

Oslo Design Fair - tendenser

I dette badet tas alle sansene i bruk! Utstillingen reflekterer både den grønne bølgen som preger samfunnet, og mangfoldet i naturens egne teksturer.

Endelig ser vi mer farger på badet igjen! Få mer inspirasjon til baderommet her.

Kurator: Kirsten Visdal, Kreativ partner: Per Olav Sølvberg

Designer: Kristine Bjaadal Foto: Inger Marie Grini

Barbro
Barbro

Barbro – Prosjektleder

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Nye, brede lister ga rommet et vakkert løft

Når man ser før- og etterbilder fra et oppussingsprosjekt, forventer man at før-bildet ser helt forferdelig ut. Men jeg var…

Nytt interiørbeis-fargekart

Skap flotte og naturlige rom. Her har vi beiset veggen med LADY Pure Nature i fargen 9049 Valnøtt. Et naturlig…

Skandinavisk stil på badet

Dette badet gir garantert en frisk og god start på dagen! Vakre fliser fra Modena i kombinasjon med et friskt,…

Hjemme hos Kråkvik og D’Orazio

Med Jotun-fargen 4629 Skyggeblå, har Kråkvik og D’Orazio fått en harmonisk, omsluttende farge i sin nyoppussede leilighet. Stylister og partnere…

Skandinavisk jul hos Elisabeth Heier

Juleforberedelsene starter tidlig i desember hos Elisabeth Heier. Lys og skandinavisk jul Jeg starter alltid med juleforberedelser tidlig i desember….

Interiørdesigner med sans for gode fargenyanser

Interiørdesigner Karina Lilleeng Holmen har hatt ansvar for interiøret i hjemmet til Siri Løining og Kristian Kjelling. Kjøkkenet fra Sigdal,…

Go to top