Designed to Last

Designed to Last

Design som varer

Utstillingen Designed to Last, som man for tiden kan se på Arkdes i Stockholm, tar tak i noen av designverdens mest aktuelle spørsmål nå om dagen: langsiktighet, kvalitet, produksjon og materialvalg: Hvordan tenker og jobber svenske formgivere med holdbarhet i dag? Hva betyr langsiktighet for de? Hvordan skal man som designer forholde seg til å ta frem nye ting, og hvordan skape et merverdi i et møbel?

ArkDes er Sveriges nasjonale sentrum for arkitektur og design.

Designed to lastHer er det Färg & Blanche sine verk som er utstilt. Färg & Blanche er et Stockholmsbasert design studio som ble grunnlagt i 2010 av den svenske designeren Fredrik Färg og designeren Emma Marga Blanche, som er født i Frankrike. Veggene er malt med den helt matte LADY Pure Color i fargene LADY 2036 Rose Brown (til venstre), LADY 1362 Olive Brown (til høyre) i front ser du LADY 2859 Whispering Red.

Miljøhensyn

Designed to Last speiler noen av designindustriens viktigste utfordringer akkurat nå – langsiktighet og hensyn til miljø – og lar en rekke formgivere fortelle om sitt syn på sin egen rolle i dagens samfunn hvor alt går raskere og med bruk-og-kastmentaliteten som råder.

Designed to last

Over ser du Folkform sin utstilling. Folkform fikk prisen ”Lauritz ICON Award” og Residence magazine’s “launch of the year” pris. Her stiller de ut et vakkert bokstativ som står på et podiet malt i fargen LADY 10428 Masala. Veggen bak er malt i fargen LADY 2995 Dusty Red.

LADY er med!

Det er brukt LADY-farger for å fremheve de ulike verkene. Mange spennende fargekombinasjoner som man kanskje ikke har sett sammen før. Kanskje en ide til fremheve noe du er spesielt glad i?

Designed to last

Her er utstillingen til Carina Seth Anderson som her stiller ut en serie med stengods, designet for å kunne brukes til planter, frukt eller andre objekter og er laget i samarbeid med Fogia. Veggen bak er malt i kalkmalingen LADY Minerals i fargen LADY 10683 Cashmere og podiet er malt med LADY Pure Color i fargen LADY 2782 Deco Pink.

Disse designerne er med på utstillingen: Fredrik Färg og Emma Blanche, Johan Carpner, Folkform, Calle Forsberg, Petra Gipp, Christian Halleröd, Mass- productions, Melo, Emma Olbers og Carina Seth Andersson.

Designed to last

Disse vakre og holdbare møblene er designet av Melo. De ble kåret til «Årets nykomlinger» under Residence Awards i 2016. Den rosa veggen er malt i fargen LADY 2992 Delightful Pink.

Kuratører for utstillingen er : Karin Åberg Waern fra ArkDes og Hanna Nova Beatrice fra Residence Magazine.

LADY-stylistene står bak utstillingen

Utstillingen er et samarbeidet mellom Residence og Arkdes og er satt sammen av de flinke stylistene Kråkvik & D’Orazio som styler alle foto i LADY-fargekartene.

Designed to last

Jannicke Kråkvik, Anna Hänström og Alessandro D’Orazio.

Utstillingen varer frem tom 19. mars, så er du så heldig og skal til Stockholm før det, anbefaler vi deg et besøk hos Arkdes!!

Foto: Kristofer Johnson

Tanja
Tanja

Tanja – Digital Redaktør

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Nyoppusset hyttedrøm

I samarbeid med Hytteliv og interiørdesigner Siv Munkeberg Brenne har Jotun / LADY tatt del i et spennende oppussingsprosjekt i Kragerø,…

Et rent og naturlig hjem

Trappen er laget av kinesisk poppel, og det er kjæresten til Nadia som har tegnet og bygget den. – Egentlig…

Nytt hjemmekontor i brune toner

Jobber du hjemmefra og trenger tips til hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt mer spennende? Følg med her … Niki…

Nytt soverom med rosa makeover

Hvem har vel ikke drømt om et stemningsfullt, varmt, luftig og rosa soverom? Følg med, så skal vi vise deg…

Downtown Camper – en urban oase

Skal du reise til Stockholm? Da kan vi gi deg et hot tips på et av Stockholms nyeste hoteller, Downtown…

Perspective Studio – unik konseptbutikk

Ikke hvilken som helst konseptbutikk. Les gründerduoens tanker rundt konseptet og valg av veggfarger i butikken. For noen år siden…

Go to top