Elegant stue i tøff stil

Elegant stue i tøff stil

Luksuriøs stue med myke stoffer i velur og varme farger – og LADY Minerals kalkmaling i fargen 1877 Valmuefrø på veggen!

Entusiastisk maler

Det er ikke mange som er SÅ entusiastiske som Einar Nilsson i Tid for hjem; når det endelig byr seg en mulighet til å være kreativ med maling! Vi har sett i et utall episoder hvordan han simpelthen storkoser seg når han endelig kan slå seg løs. – Og smilet er mist like bredt om munnen – som den brede malerpenselen han trakterer med hånden!

I vinterens første episode av Tid for hjem, var det en stor oppgradering av en ganske trist og ordinær stue som sto på planen. Familien har bodd der i noen år, og er nå midt i en større rehabilitering av det eldre huset. Utsikten i stuen er fantastisk og rommet er flott, men løsningene er utdaterte. Med designer Morten Bøgh Andersen og Tid for hjem teamet på plass, blir det endelig orden på sakene!

Tid for hjem

FØR: Familien synes det var utfordrende å finne en optimal møblering av stuen!

Designers plan

Morten Bøght Andersen bestemmer seg raskt for at rommet må møbleres med fokus på den vakre utsikten – og i tillegg at det skal settes inn et ekstra vindu mot det fineste utsynet. Han gjør også en stor endring på romløsningen; veggen mellom spisestuen og trapperommet rives, og den tidligere døren inn til stuen, blir fjernet og blendet. Den nye løsningen gjør at rommet føles mer romslig, og åpner samtidig for kreativ skyvevegg – i reneste Harry Potter-stil – inn til det lille tilstøtende biblioteket.

Tid for hjem

ETTER: I den nye stuen kan den fantastiske utsikten nytes til sitt fulle! 

Eksklusiv følelse med kalkmaling

For å skape den luksuriøse stilen, ønsket designeren å bruke LADY Minerals kalkmaling på veggene. Denne kalkmalingen gir en levende og matt overflate. Fargen som ble valgt var den evigvakre, grånyansen 1877 Valmuefrø.

LADY 1877 Valmuefrø

En vakker, gyllen mørk, grå tone. 1877 Valmuefrø står godt til andre gylne farger enten i form de gylne okertonene 10962 Sandy eller 10961 Raw Canvas, eller som stødig partner inntil de nye gylne og friske rosatonene 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach. Fungerer til hvittoner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull.

Se flere farger fra LADY Minerals her!

– Se hvor fint det blir når energiske Einar slår seg løs med penselen og kalkmalingen!

Hemmelig dør til biblioteket

Designeren hadde sett for seg stor hylle som kan skyves til side som en dør til biblioteket. Dette er ingen kjapp og enkel løsning, men krever en nøye planlegging. Det ble montert en solid skinne i taket med ganske grove oppheng, for at taket skal klare vekten av den store og tunge konstruksjonen. I bunnplaten på hyllen blir det laget spor slik at hylleveggen skulle være funksjonell og lett å flytte på.

Hyllene er laget av furu, og ble derfor først grunnet to ganger med JOTUN Kvist og Sperregrunning. Deretter ble de malt to strøk med LADY Supreme Finish Halvblank i samme farge som veggen, 1877 Valmuefrø.

Tid for hjem

Designeren er veldig glad i plassbygde møbler som binder elementene i rommet sammen. Den plassbygde sofabenken på kortveggen, har fått en bred armlene på den ene siden, med god plass til en lampe. Under vinduet er det bygget en bred vinduskarm med innebygget varmekilde. Det hele er grunnet med Jotun Heftgrunning universal, deretter malt to strøk med LADY Supreme Finish 40 Halvblank i 1877 Valmuefrø.

Tid for hjem

Stue med panoramautsikt i sanselige materialer – og med gjenbruk av familiens gamle krystallkrone. 

Gjenbruk av spisebord

Familiens gamle spisebord hadde en flott bordplate som var vel verd å gjenbruke! Med nye, tøffe ben ble stilen på bordet helt tidsriktig. De dekorative lampene over spisebordet har også den industrielle stilen, med en ramme i metall.

Tid for hjem Tid for hjem

Alle himlinger fikk nye gipsplater, og ble sparklet og slipt. De ble deretter malt med LADY Perfection takmaling, for å få en perfekt, matt finish.

Nok et flott prosjekt levert av Tid for hjem gjengen!

Programmet ser du på tirsdager kl. 20.00 på TV 2 – eller på TV 2 Sumo.

Barbro
Barbro

Barbro – Prosjektleder

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Nyoppusset hyttedrøm

I samarbeid med Hytteliv og interiørdesigner Siv Munkeberg Brenne har Jotun / LADY tatt del i et spennende oppussingsprosjekt i Kragerø,…

MY BEIRUT – en ny og gyllen farge

Bli kjent med 20116 MY BEIRUT, en frisk og gyllen ferskentone. I april lanserte Jotun en ny farge, 20116 My Beirut i…

Delikat og stilig midt i byen

Lyse fargetoner er delikat og stilig. Se hvordan interiørspesialisten Katerina Dima har kombinert lysegrå og hvite fargetoner med brune og…

Lekne reoler på LADY-malte vegger

Trondheim Design Event ble en fin mulighet til å vise fram det smarte reolsystemet, utviklet av gründerne Anniken Zahl Furunes og…

Sosialt kjøkken med blått tak

En dyp blåfarge i taket er ganske dristig – men du verden – SÅ tøft! Fargen heter LADY Perfection 5030…

Rustikk og urban stil på badet

Hvorfor ikke blande noe nytt og noe gammelt? Vipps har du et nytt bad i urban stil, som dette badet designet…

Go to top