Fargerike Narresterker på veggen

Fargerike Narresterker på veggen

Stilren og leken strek

Jotun LADY har i lengre tid bistått med å fremme Skandinavisk design, – i form av både etablerte og unge lovende designspirer. Det er jo så mange flinke designere og formgivere der ute som fortjener oppmerksomhet! I dag presenterer vi to av dem;

Si hei til jentene bak Narrestreker, – en kreativ duo som består av designstudentene Maren Bang og Alette Avsnes. Disse jentene produserer fargerike plakater og kort med en stilren og leken strek.

Vinn en av deres flotte plakater, se nederst i innlegget.

Foto: Sofie Amalie Hoff Fraser

Foto: Sofie Amalie Hoff Fraser

Som teknikk ligger fokuset på illustrasjon, digital kunst og tegning. Plakatene er lette å falle for, og fargene er gjennomtenkte og tidsaktuelle.

Hvordan startet det hele?
– Det hele startet da vi møttes på studier i Oslo. Vi lengtet begge hjem til byene hvor vi vokste opp og det var nettopp denne lengselen som ble grunnlaget til bedriften som fikk navnet Narrestreker. Det hele startet altså med et ønske om å ha noe på veggen som reflekterte den kjærligheten vi følte for byene våre, og resulterte i et knippe plakater om hver hjemby; Tønsberg og Florø. Etter hvert har det utviklet seg med ulike motiver, og den nye kolleksjonen som stilles ut på «Is It So Collective» fra 12. – 14. august, består av 12 ulike plakater som alle baserer seg på den byen vi har hatt sammen og delt både sorger og gleder i; nemlig Oslo!

utstilling-med-lady-farger_3

Farger er viktig for dere, – hvordan velger dere dem?
– Med tanke på fargebruk har vi prøvd å fange opp hvilke farger som er ønsket i de mange hus og hjem. Vi har funnet inspirasjon i skandinavisk interiør, nordisk lys og natur. Jotun sine farger ble et utgangspunkt for plakatene da fargene er tidsaktuelle og varierte. Vi er alle forskjellige og har ulik smak, og vi har derfor forsøkt å bruke ulike farger i plakatene slik at alle kan finne en variant de liker, men samtidig holde en rød tråd igjennom hele kolleksjonen. Vi håper at fargene på plakatene våre utstråler nettopp det Narrestreker ønsker å være – noe lekent og stilrent.

utstilling-med-lady-farger_1

Inspirert av Jotuns farger i Milano!
Maren og Alette trekker også frem en studietur i Milano nå i april som viktig.
– I Milano fikk vi oppleve utstillingen «Structure – Norwegian Contemorary Crafts and Design» hvor Jotun var samarbeidspartner på den mest betydningsfulle arenaen for design i Europa, Fuori Salone. Denne utstillingen ble raskt en stor inspirasjon for vår egen utstilling.
– Heldige oss også fikk også Jotun som en av våre samarbeidspartnere. Dette medfører blant annet at vi har muligheten til å stille ut bildene våre blant noen av de fineste fargene Jotun LADY har å by på!! Her fargekodene de har brukt:

1.        LADY 4744 Sophisticated Blue
2.        LADY 7555 Soft Mint
3.        LADY 7163 Minty Breeze
4.        LADY 10580 Soft Skin
5.        LADY 2024 Senses

utstilling-med-lady-farger_7

utstilling-med-lady-farger_4

Til helgen som var malte de opp vakre LADY farger på «Is It so Collective» i Oslo; som bakgrunn for utstillingen av deres nye plakatkolleksjon. Bli mer kjent med jentene og deres arbeider her; http://www.narrestreker.no/.

Vinn en av Narrestrek sine plakater

Legg igjen en kommentar under om hvilken av fargene de har malt med som du liker best og vær med i trekningen av en av deres plakater. Vi deler ut til 3 heldige vinnere! – Vinnerne er trukket, sjekk e-posten din, kanskje det ble deg?

Jotun Nina
Jotun Nina

Jotun Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trendene. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen LADY-teamet tryller hun frem de vakreste farger og fargekart.

Et rent og naturlig hjem

Trappen er laget av kinesisk poppel, og det er kjæresten til Nadia som har tegnet og bygget den. – Egentlig…

Nytt hjemmekontor i brune toner

Jobber du hjemmefra og trenger tips til hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt mer spennende? Følg med her … Niki…

Nytt soverom med rosa makeover

Hvem har vel ikke drømt om et stemningsfullt, varmt, luftig og rosa soverom? Følg med, så skal vi vise deg…

Downtown Camper – en urban oase

Skal du reise til Stockholm? Da kan vi gi deg et hot tips på et av Stockholms nyeste hoteller, Downtown…

Perspective Studio – unik konseptbutikk

Ikke hvilken som helst konseptbutikk. Les gründerduoens tanker rundt konseptet og valg av veggfarger i butikken. For noen år siden…

Lekne reoler på LADY-malte vegger

Trondheim Design Event ble en fin mulighet til å vise fram det smarte reolsystemet, utviklet av gründerne Anniken Zahl Furunes og…

Go to top