Fargerike Narresterker på veggen

Fargerike Narresterker på veggen

Stilren og leken strek

Jotun LADY har i lengre tid bistått med å fremme Skandinavisk design, – i form av både etablerte og unge lovende designspirer. Det er jo så mange flinke designere og formgivere der ute som fortjener oppmerksomhet! I dag presenterer vi to av dem;

Si hei til jentene bak Narrestreker, – en kreativ duo som består av designstudentene Maren Bang og Alette Avsnes. Disse jentene produserer fargerike plakater og kort med en stilren og leken strek.

Vinn en av deres flotte plakater, se nederst i innlegget.

Foto: Sofie Amalie Hoff Fraser

Foto: Sofie Amalie Hoff Fraser

Som teknikk ligger fokuset på illustrasjon, digital kunst og tegning. Plakatene er lette å falle for, og fargene er gjennomtenkte og tidsaktuelle.

Hvordan startet det hele?
– Det hele startet da vi møttes på studier i Oslo. Vi lengtet begge hjem til byene hvor vi vokste opp og det var nettopp denne lengselen som ble grunnlaget til bedriften som fikk navnet Narrestreker. Det hele startet altså med et ønske om å ha noe på veggen som reflekterte den kjærligheten vi følte for byene våre, og resulterte i et knippe plakater om hver hjemby; Tønsberg og Florø. Etter hvert har det utviklet seg med ulike motiver, og den nye kolleksjonen som stilles ut på «Is It So Collective» fra 12. – 14. august, består av 12 ulike plakater som alle baserer seg på den byen vi har hatt sammen og delt både sorger og gleder i; nemlig Oslo!

utstilling-med-lady-farger_3

Farger er viktig for dere, – hvordan velger dere dem?
– Med tanke på fargebruk har vi prøvd å fange opp hvilke farger som er ønsket i de mange hus og hjem. Vi har funnet inspirasjon i skandinavisk interiør, nordisk lys og natur. Jotun sine farger ble et utgangspunkt for plakatene da fargene er tidsaktuelle og varierte. Vi er alle forskjellige og har ulik smak, og vi har derfor forsøkt å bruke ulike farger i plakatene slik at alle kan finne en variant de liker, men samtidig holde en rød tråd igjennom hele kolleksjonen. Vi håper at fargene på plakatene våre utstråler nettopp det Narrestreker ønsker å være – noe lekent og stilrent.

utstilling-med-lady-farger_1

Inspirert av Jotuns farger i Milano!
Maren og Alette trekker også frem en studietur i Milano nå i april som viktig.
– I Milano fikk vi oppleve utstillingen «Structure – Norwegian Contemorary Crafts and Design» hvor Jotun var samarbeidspartner på den mest betydningsfulle arenaen for design i Europa, Fuori Salone. Denne utstillingen ble raskt en stor inspirasjon for vår egen utstilling.
– Heldige oss også fikk også Jotun som en av våre samarbeidspartnere. Dette medfører blant annet at vi har muligheten til å stille ut bildene våre blant noen av de fineste fargene Jotun LADY har å by på!! Her fargekodene de har brukt:

1.        LADY 4744 Sophisticated Blue
2.        LADY 7555 Soft Mint
3.        LADY 7163 Minty Breeze
4.        LADY 10580 Soft Skin
5.        LADY 2024 Senses

utstilling-med-lady-farger_7

utstilling-med-lady-farger_4

Til helgen som var malte de opp vakre LADY farger på «Is It so Collective» i Oslo; som bakgrunn for utstillingen av deres nye plakatkolleksjon. Bli mer kjent med jentene og deres arbeider her; http://www.narrestreker.no/.

Vinn en av Narrestrek sine plakater

Legg igjen en kommentar under om hvilken av fargene de har malt med som du liker best og vær med i trekningen av en av deres plakater. Vi deler ut til 3 heldige vinnere! – Vinnerne er trukket, sjekk e-posten din, kanskje det ble deg?

Jotun Nina
Jotun Nina

Jotun Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trendene. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen LADY-teamet tryller hun frem de vakreste farger og fargekart.

Nye kalkmalingsfarger

LADY Minerals Kalkmaling er hentet fra naturen for å skape rom med vakre, kalkede vegger og unikt fargeuttrykk. Veggene får…

LADY Pure Color, enda mattere og vakrere!

Elsker du LADY Pure Color? Følg med; da har vi en god nyhet til deg. I fjor gjennomførte vi en…

Lys og farge i herlig harmoni

Med høstens tema Fortid – Nåtid, belyser Oslo Design Fair hvordan vi er forankret i fortiden, men stadig beveger oss fremover i…

Se de nye fargene fra LADY!

Nå er det tid for nytt fargekart igjen – endelig! Et stort team i Jotun, ledet an av vår energiske…

Slik får du den perfekte fargen

Mange har hatt LADY Pure Color som sin favoritt-maling en stund. Den har en unik fargeopplevelse og nå har den…

Lag din egen fargepalett

Vi har designet det nye fargekartet, «Rhythm of life», med stemninger du lett kan gjenskape i din bolig. Du kan…

Go to top