Fra SHABBY til CHIC

Fra SHABBY til CHIC

Den lille familien fant drømmeboligen sin. Perfekt beliggenhet, perfekt størrelse og utforming, men ikke helt perfekt for dem innvendig. Som så mange andre ønsket de å sette sitt eget preg på nyinnkjøpt bolig, slik at det ble til et hjem som passet for dem. Interiøret var preget av den forrige eiers mykere shabby chic stil, mens ny eier ønsket et strammere og mer klassisk interiør. Bort med mønstret tapet og veggpoesi, og veggene var klare for nye farger og nye eiere.

Slik så boligen ut da de overtok:

for-oppsussing

Boligen hadde gode kvaliteter med fin takhøyde, et kjøkken i god stand og peisovn som passet til de nye eiernes stil. Det meste ble beholdt, men noen endringer ble likevel gjort. Nytt gulv og ny belysning ga rommene et mer oppdatert uttrykk, og da veggene ble malt og fargene kom på plass, fikk beboerne den rammen de ønsket seg.

Stuen var lys, og de ønsket å beholde inntrykket.

Fra shabby til chic

Stue etter

Da fargene skulle velges, så vi på hvilke føringer som lå i det eksisterende interiøret. Stuen hadde lyse vegger, og de nye beboerne ønsket å beholde dette inntrykket. Kjøkkeninnredningen hadde en nøytral gråfarge, 9911 Nøytral, mens vegger, vinduer og dører var malt i en varm hvitfarge, 1453 Bomull. Når nøytrale og varme grå- og hvitfarger kommer sammen, vil de forsterke ulikhetene i hverandre. Det gjør at de nøytrale gråfargene får et lillaskjær, mens de varme hvit- og gråfargene blir tydelig gule.

Beboerne liker kjøligere farger, og valgte derfor å beholde kjøkkeninnredningen i fargen 9911 Nøytral. For å finne en farge som passet til Nøytral og fordi de likte at stuen fremstod som lys og luftig, men ønsket en kjøligere fargetone, ble fargen LADY 9915 Morgendis valgt i den åpne løsningen. Den er i samme fargeskala som Nøytral, bare litt lysere. Vinduer, dører og lister ble malt i en ren hvitfarge, 9918 Klassisk hvit, for å passe sammen med de to andre fargene.

Fra shabby til chic

Kjøkken etter

Kjøkkeninnredningen er malt i fargen 9911 Nøytral, veggene i 9915 Morgendis og vinduer og lister i 9918 Klassisk Hvit

kjoekken-etter-oppussing_1

Spisestue etter

Les mer om gråfarger og hvitfarger her.

Tips: Dersom du velger mørke veggfarger, er det lurt å ha noen lyse flater i rommet. Dette kan være i form av bilder eller lyse møbler som du kan lyssette. De lyse flatene vil da stå veldig tydelig frem, og unngå at rommet fremstår dunkelt.

Farger i noen soner

Selv om de største flatene er malt i nøytrale gråfarger, valgte vi å tilføre noen rom mer farge.

Tips:
Har du lyst til å eksperimentere med farge, men tør ikke å ta den helt ut? Da kan du gjerne fargesette et rom som du ikke oppholder seg i så lenge om gangen, f.eks. en entre eller gang.

Gangen har lite dagslys og er lang og smal. Selv med lyse vegger fremstod den ikke som lys og luftig og manglet litt identitet.

Fra shabby til chic

Her ble det valgt en mørk, vakker blåfarge, LADY 4477 Deco Blue. Les mer om denne vakre blåfargen her. Dette gir rommet karakter og forsterker det smale rommet. Man kan si fargen spiller på lag med rommet på en helt ny måte, og gjør at bilder og møbler kommer tydeligere frem.

Tips: Mange velger lyse farger i rom uten mye dagslys. Velg heller en dyp, dempet fargetone, som gjør rommet sofistikert og spennende. Da blir kontrasten enda større til de lyse rommene rundt og interiøret vil bli mer interessant.

Fra shabby til chic

I TV-stuen er det valgt 7163 Minty Breeze, som gir en rolig og myk stemning i rommet. Den er ekstra fin mot den sorte peisovnen og detaljene i tre.

Alle vegger er malt med Jotun LADY Pure Color, som gir veggene en matt, vakker overflate.

Adele
Adele

Adele – Interiørarkitekt - MNIL

Adele Kløve er interiørarkitekt MNIL, driver Plan A og jobber med arkitektur- og interiørprosjektering for næringsliv og bolig. Hun har lang fartstid fra arkitektbransjen og deler sine beste tips med deg. Adele er glødende engasjert i sitt fag, full av gode idéer til alt fra fargevalg til praktiske og kreative løsninger i hjemmet.

Prøv nyheten Jotun ColourDesign

Jotun ColourDesign Appen Jotun ColourDesign hjelper deg å finne riktig farge til akkurat ditt hjem. Et supert planleggingsverktøy for deg…

Nå skal det være rosa

Du kan trygt møte våren på en rosa sky eller la prikken over i-en være rosa! Det blåser en ROSA…

Har du sett disse 5 helt nye beisfargene?

Nye beisfarger Det er ikke så ofte det kommer nye interiørbeisfarger. Årsaken til det er at når vi skal fargesette…

Nye kalkmalingsfarger

LADY Minerals Kalkmaling er hentet fra naturen for å skape rom med vakre, kalkede vegger og unikt fargeuttrykk. Veggene får…

Lys og farge i herlig harmoni

Med høstens tema Fortid – Nåtid, belyser Oslo Design Fair hvordan vi er forankret i fortiden, men stadig beveger oss fremover i…

Lekestue i friske farger

I en gammel eplehage på Nordstrand i Oslo ligger det en liten, hvitmalt dukkestue. Her dekker Jenny på (4) så ofte…

Go to top