Jotun støtter norsk designsuksess

Jotun støtter norsk designsuksess

Milano Design Week

For tre år siden ble Jotun med på et spennende samarbeidsprosjekt for å fremme norsk design i Milano! Den første norske satsingen, «Norwegian presence», ble en stor suksess, og oppfølgeren i fjor, «Structure», ble kanskje enda større! Den internasjonale interiørpressen formidlet så mye ros og lovord om utstillingen og designerne, at det var knapt til å tro! «Structure» ble nevnt av mange som utstillingen «du virkelig ikke vil gå glipp av», et «must see» under messeuken. Besøkende strømmet på, og det hele ble toppet med offisielt statsbesøk av Kong Harald og Dronning Sonja, noe som var spesielt hyggelig.

Structure Milano Designweek

Jotun stolt sponsor

Denne våren er Jotun nok en gang med som stolt sponsor av den norske utstillingen som i år går under navnet «Everything is connected», under Milano Design Week 2017 fra 4.-9. april, og bidrar også denne gangen med en unik fargekolleksjon til utstillingen.

Oppmerksomhet gir resultater

God omtale og oppmerksomhet er det alle drømmer om under den travle designuken i Milano, og et av målene for designerne er å knytte kontakter og få satt produktene sine i produksjon. På vegne av norsk design, har vi sjelden vært mer stolte enn når vi ser resultatene som sakte men sikkert kommer!

Mange av designerne har allerede fått sine design i produksjon, og vi synes det har vært fantastisk spennende å følge med på resultatene i kjølvannet av det norske samarbeidsprosjektet. Møt noen av designerne og hør om deres erfaringer og suksesshistorier!

Marianne Andersen

Marianne Andersen har bakgrunn som industridesigner, og er en av de dyktige designerne som er tilknyttet Klubben. Under fjorårets Structure utstilling presenterte hun et vakkert sidebord «Untitled» i lakkert metall. I dette prosjektet har Marianne forsket på egenskapene i stål som materiale, og skapt et bord som både har gode funksjonelle og estetiske effekter.

Jotun sponser norsk design i Milano

Fotograf: Birgit Solhaug. marianneandersen.com

-Det er litt tidlig å si for hvem bordet blir produsert av foreløpig, forteller Marianne Andersen. Hun kom i kontakt med produsenter under utstillingen i fjor, som hun fortsatt er i dialog med. Erfaringen med den norske utstillingen er hun veldig fornøyd med, og vil også denne våren delta i Milano.

Jotun sponser norsk design i Milano

-Det har vært viktig for meg å vise produkter på utstillinger som Structure. Når flere står sammen, gir det bedre muligheter for alle; sier Marianne.

Runa Klock

Da vi var i kontakt med Runa, hadde hun nettopp kommet tilbake fra Stockholm og møbelmessen der. – Faktisk har vi nettopp hatt lansering i Stockholm av Core, lampen i larvikitt, forteller Runa Klock. – Dette er lampen som jeg viste på fellesutstillingen Norwegian Presence i 2015.

Jotun sponser norsk design i Milano

Core av Runa Klock. Photo: Kaja Bruskeland

Bordlampen Core er laget av natursteinenen Lundhs Blue fra Norge og har rene og enkle former. Steinen har en unik overflate, preget av blå feltspat krystaller, og med skjult lys, får lampens en moderne og vakkert uttrykk.

Runa forteller videre at det har vært utrolig positivt å delta på både Norwegian Presence og Structure.- Vi hjelper hverandre, drar nytte av hverandres nettverk og når slik ut til mange flere enn hvis vi skulle stille ut alene, sier Runa Klock.

Under Structure i fjor ble stolen Archie fra Runa presentert. – Nå jobber vi med utviklingen av stolen Archie – og jeg har signert kontrakt på produksjon av denne.

Jotun sponser norsk design i Milano

Foto: Siren Lauvdal / Structure 2016 www.runaklock.com

Elin Hedberg

Elin Hedberg er tilknyttet Norske kunsthåndverkere og stilte ut Changing Perspectiv i fjor. Elin jobber med mange ulike teknikker og materialer, og arbeider med kjente objekter og installasjoner på spennende måter, som endrer måten vi opplever disse gjenstandene på.

Jotun sponser norsk design i Milano
Changing perspektiv består av flere gjenstander i kobber og tre, inspirert av kjente objekter vi bruker i hverdagen. Hvert objekt har sitt eget rom i stålkonstruksjonen som knytter dem sammen som en skulpturell gruppe. Man kan betrakte skulpturen og objektene fra alle sider gjennom konstruksjonen. Foto: Siren Lauvdal / Structure 2016

-Å delta i utstillingen var en veldig positiv opplevelse for meg, forteller Elin Hedberg. Arbeidet som jeg presenterte i fjor, vil bli produsert av et italiensk selskap, Eumenes. Hyllen som objektene sto i, har blitt utviklet til et sidebord, sofabord og vegghyller. Og nå for tiden jobber vi med å videreutvikle dette med nye modeller. Dette har vært en veldig spennende erfaring, uttrykker Hedberg videre.

Skulpturen Changing perspectiv har også blitt kjøpt av Innkjøpsfondet for Norsk Kunsthåndverk til KODE etter å ha blitt utstilt på årsutstillingen Kunsthåndverk 2017.

Noidoi

Noidoi har fått lampen MELD i produksjon! Denne ble presentert i fjor , og selges nå av Northern Lightning.

Jotun sponser norsk design i Milano
Noidoi ble grunnlagt i Oslo in 2013 av Kathrine Lønstad og Cosmin Cioroiu, som traff hverandre under studietiden ved Royal Danish Academy of Fine Arts in Copenhagen.

Pendellampen Meld er laget av to deler støpt steintøy i forskjellige farger. Hver lampe gir en fokusert lysstråle, og kan henges opp enten alene eller i grupper. Den utradisjonelle bruken av keramikk kommer spesielt til sin rett ved å henge flere lamper sammen.

Vera&Kyte

Vera & Kyte har vært med siden starten av det norske samarbeidet. Under utstillingen Norwegian Presence i 2015 presenterte de stolen sin Prop Up. Stolen er nå i produksjon og selges hos Bolia.

Jotun sponser norsk design i Milano
Prop Up – bolia.com

Følg med her på LADY-bloggen og få med deg de nye lekre fargene om et par uker!

Jotun sponser norsk design i Milano

Her er fargene som ble utviklet for å fronte fjorårets utstillingsobjekter. Fortsatt en veldig aktuell palett. Les mer om fargene her. Følg med her på bloggen for å se hvilke farger som skal fremme årets designobjekter!

Vi i Jotun gleder oss på vegne av de fantastisk flinke designerne og ønsker de all hell og lykke under Milano Design Week i år også :) Følg de norske designerne og utstillingen på Instagram og Twitter #EverythingIsConnected. Utstillingen er kuratert av Katrin Greiling – @katringreiling og utstillingsdesignet er utviklet av Kråkvik & D’Orazio. @kraakvikdorazio

Jotun er opptatt av å fremme norsk design, og er en av hovedsponsorene til den norske utstillingen «Everything is connected». Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Norwegian Crafts, Klubben, Doga og Jotun, og utstillingen vil finne sted under den store møbel- og designmessen ”Salone del Mobile”, i Milano 4.-9.april 2017.

Barbro
Barbro

Barbro – Prosjektleder

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Nyoppusset hyttedrøm

I samarbeid med Hytteliv og interiørdesigner Siv Munkeberg Brenne har Jotun / LADY tatt del i et spennende oppussingsprosjekt i Kragerø,…

MY BEIRUT – en ny og gyllen farge

Bli kjent med 20116 MY BEIRUT, en frisk og gyllen ferskentone. I april lanserte Jotun en ny farge, 20116 My Beirut i…

Delikat og stilig midt i byen

Lyse fargetoner er delikat og stilig. Se hvordan interiørspesialisten Katerina Dima har kombinert lysegrå og hvite fargetoner med brune og…

Lekne reoler på LADY-malte vegger

Trondheim Design Event ble en fin mulighet til å vise fram det smarte reolsystemet, utviklet av gründerne Anniken Zahl Furunes og…

Sosialt kjøkken med blått tak

En dyp blåfarge i taket er ganske dristig – men du verden – SÅ tøft! Fargen heter LADY Perfection 5030…

Rustikk og urban stil på badet

Hvorfor ikke blande noe nytt og noe gammelt? Vipps har du et nytt bad i urban stil, som dette badet designet…

Go to top