06.02.2013

Å male kommode er kos!

Å male kommode er kos!

Kommoden ble ny med maling!

Denne gamle kommoden fant jeg på bruktbutikken til den nette sum av 50 kroner. Klart den skulle få bli med hjem!

 

Lady inspirasjonsblogg Jotun male kommode

 

Maling er tryllemiddel for slike slitne møbler. Så lenge formen på møbelet er fin, er det mye som skal til for at ikke resultatet blir vellykket etter en god runde med Jotun Husvask og et par påfølgende strøk maling. Å male kommode er et skikkelig koseprosjekt! Jeg er så glad i gult – og spesielt i den utrolig friske 10432 Spontan. Derfor måtte en av skuffene få nettopp denne fargen. Den grå skuffen er malt med 10429 Diskret, og resten av kommoden er malt i 7236 Chi. Til denne jobben brukte jeg Lady Supreme Finish Superblank, en maling som passer perfekt til å male møbler med. Flatene blir blanke og fine, samt svært slitesterke og lette å holde rene.

Lady inspirasjonsblogg Jotun male speil grått

 

 

Mens jeg først var i siget, fikk også speilet seg en omgang med malerkosten. Jeg har tidligere malt et speil i stuen innenfor i fargen 10429 Diskret (Lady Supreme Finish Blank), og fant ut at det ville gi en god effekt å male speilet i hallen i den samme fargen. Som sagt så gjort, og jeg er knallfornøyd med resultatet.

 

Lady inspirasjonsblogg Jotun maling slik ble kommoden

LADY 10432 Spontan fra LADY Spring & Summer Collection 2013 er en flott kontrastfarge.

Lady inspirasjonsblogg Jotun male kommode hvit grå og gul

 Og slik ble det når kommoden var ferdig malt! Bilde på vegg: ”Apple Papple” fra Fine Little Day / fjeldborg.no i Ribba ramme fra IKEA

 Lady inspirasjonsblogg Jotun DIY male kommode vårens farger 2

Telyslykter i forskjellige farger fra Bloomingville / hapel.no

Lady inspirasjonsblogg Jotun DIY male kommode vårens farger

Ha en fin dag! :)

Vertical-separator
Ingrid

Ingrid » Interiørblogger

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode. Ingrid liker glade farger! Og så tar hun så vakre bilder!

Vertical-separator

KOMMENTARER

19.09.2014 Line Hvid

Hej Ingrid.
Må jeg bruge et af dine billeder i en artikel, jeg er ved at skrive for Madogbolig.dk, der handler om redesign. Skal nok linke til dit blogindlæg.

10.02.2014 Cathrine

Hei:) Har en stor seksjon som er brun. Tror den er lakkert. Er litt glans i den. Vil male den hvit:) Kan du hjelpe meg med hvordan jeg skal gå frem? :)

14.02.2014 Nina svarer:

Hei! Da skal du først vaske den med Jotun Husvask, deretter pusser du lett over med fint sandpapir (du trenger ikke pusse helt ned, bare rubber over). Når hyllen er fri for pussestrøv grunner du med Jotun Kvist & Sperregrunn før du maler to toppstrøk med Lady Supreme Finish. I ønsket glansgrad; matt, silkematt, halvblank eller superblank. I en fin farge selvsagt :o)))) Følg tørketider angitt på spannene, og bruk en god pensel, – da blir sluttresultatet suverent :o)

26.10.2013 Heidi

Hei!

Jeg har kjøpt et gammelt lakket eikeskap som jeg skal male. Må det pusses ned først eller holder det å vaske og grunne? Vi har antikkgrå vegger og bomull lister. Ønsker å male den i en matt gråfarge. Vet dere har en farge som heter noe med skifer kan den passe? Har dere noen andre farger å anbefale?
Takk:)

30.10.2013 Nina svarer:

Bare for sikkerthets skyld; eikeskapet er lakket, ikke oljet?

31.10.2013 Heidi svarer:

Ja, det er lakket

21.10.2013 Nina

Hei, jeg er så imponert over malekunstene dine. Jeg har arvet endel olja eikemøbler (som ikke passer inn hos meg) Men kan ikke kvitte meg med dem heller… Har du noen gode råd for hvordan disse kan forvandles? Kan de males eller beises?

25.10.2013 Nina svarer:

Du kan male oljede eikemøbler dersom du først gir møbelet en real omgang med Scanox sin Gulvrens, for så å grunne det med Jotun Kvist & Sperregrunn. Så maler du to toppstrøk med Lady Supreme Finish i ønsket farge og glansgrad :o) Vips, – et nytt og fresht møble i hus :o)

24.08.2013 Åse

Hei, skal male en kommode, og er også veldig glad i gult.

Resten av gangen er eggehvit, og jeg liker varme gulfarger som ser litt «knæsje» ut uten å bli for mørke eller for blasse. Egentlig ganske lik fargen du har valg, men kræsjer den med eggehvitt?

Tips til farge?

Jeg pleier å bruke liten rull, og pensel i kantene, men har hørt at resultatet blir jevnere med pensel?

30.08.2013 Nina svarer:

Gulfargen du ser her er sterk og klar, og absolutt knæsj :-) Dersom du ønsker en noe mer dempet utgave finnes det også farger som 10235 Sommersol :o) Kommoden vaskes, grunnes og males med Lady Supreme Finish i matt, silkematt, halvblank eller superblank, og du kan gjerne bruke en egnet rull, med god hjelp fra pensel der du trenger å komme til i kriker og kroker. Men velg en GOD rulle og pensel, – det er avgjørende. Vi anbefaler Jordan sin serie Ultimate. Lykke til med knæsj og ny kommode :-)

17.08.2013 Torill

Hei, eg har malt panel i stova – farge : skygge. Har eit vitrineskap som er brunbeisa, eit brunt salongbord og ein gamal skjenk m/ speil som og er mørkebrun! Har lyst å mala desse møblene lyse. Trur du det vil passe med ein lys gråfarge?? Eller? Mvh Torill

18.08.2013 Nina svarer:

Er det fargen 1307 Skygge? Det finnes nemlig mange farger med navn Skygge… bare for å være sikker her :o)

08.08.2013 Mariell

Hei. Jeg skal male en gammel kommode som nå er hvitmalt. Matt. Jeg vil gjerne at denne skal være blank. Men helst ikke hvit. Jeg har åpen kjøkken stueløsning. Farge på kjøkken og spisestue er sort og sofa beige. Ellers har jeg en lampemed noe blått i. Det er 2 skapdører på sjenken. Har du noen tips til meg? Mariell.

16.08.2013 Nina svarer:

Siden du ikke gir meg noen fargekoder på fargene du har fra før, som den nye fargen skal matche, blir det jo vill gjetting her; men kanskje 1140 Sand kan fungere? Deilig, lun beigetone, som også fungerer til sort og blått. Da må du male den med Lady Supreme Finish Superblank halvblank (40) eller dersom den skal skinne litt ekstra; superblank (80).

20.02.2013 janne

hei lekkert ble det
men jeg falt sååå for den turkise fargen på stolen kan du hjelpe meg med koden til den

22.02.2013 Nina svarer:

Vi «tastes» på facebook…..venter svar på den tukise stolen ennå :o)

23.02.2013 Ingrid svarer:

Hei!

Stolen på før-bildet er lyseblå, koden får du her: S1020-B10G
Den er malt med oljebasert glans 80 for mange år siden. Prøv Lady Supreme Finish 80 for samme glans:) Lykke til!

Ingrid

08.02.2013 Celine

Nydelig, nydelig! Jeg lurer på en ting (eller egentlig to ting ;0)); Hvor er den gule, lille vasen fra, og hvor er den hvite lysestaken fra? De var så fine.

08.02.2013 Ingrid svarer:

Hei Celine!

Takk for det! Den gule vasen er et heldig bruktfunn, den er fra Rørstrand. Den hvite lysestaken er fra IKEA, så den er ikke umulig å få tak i:)

God helg!

Ingrid ;)

06.02.2013 Signe

Så himla fint ♥

08.02.2013 Nina svarer:

Kunne i grunn ikke sagt det bedre selv… så jeg slenger meg på den :-)

Skriv en kommentar

som svar til Avbryt

Relaterte saker

Slik lager du et smart skrivebord
26.03.2015

Slik lager du et smart skrivebord

Les mer 0 kommentarer
Vakre påskeegg av malingsrester
26.03.2015

Vakre påskeegg av malingsrester

Les mer 0 kommentarer
Tid for hjem – backstage
15.03.2015

Tid for hjem – backstage

Les mer 17 kommentarer
Vinn gavekort på maling
12.03.2015

Vinn gavekort på maling

Les mer 7 kommentarer
De hotteste plantetrendene
10.03.2015

De hotteste plantetrendene

Les mer 18 kommentarer
Barnerom med favorittfargen
25.02.2015

Barnerom med favorittfargen

Les mer 56 kommentarer
Slik bruker du de nye LADY fargene
06.01.2014

Slik bruker du de nye LADY fargene

LADY Balance fargene Her håper jeg å gi dere et lite innblikk i de nye LADY Balance fargene våre slik…