Oppdatert veggfavoritt

Oppdatert veggfavoritt

Det er gøy å forandre uttrykket i stua kun ved hjelp av et par malingsstrøk, og ekstra stas å forandre på noe man allerede har og er glad i, synes jeg. Gjenbruk er viktig!

For mange år siden var jeg på jakt etter et gammelt vitrineskap i tre, og fant til slutt det helt rette på finn.no. Skapet har fulgt oss på flyttelasset fra leilighet til hus, inneholdt en gang i tiden CD´er og DVD´er (det var før WIMP, Apple TV og Netflix inntok stua…), har stått ubehandlet, vært hvitt, lysegrønt, lyseblått og blomstrete, og nå i dag, nymalt og lekkert høyglanset i LADY 2024 Senses (LADY Supreme Finish Superblank 80).

Jotun-Lady-2024-SENSES

LADY 2024 Senses er en nydelig farge som i vår stue forandrer seg mye med lyset. Stort sett er den ordentlig ”nude”, om morgenen er den mer rosa og i kveldsmørket oppleves fargen nesten brun. Spennende! Og ikke så lett å gå lei når fargen opptrer ulikt til forskjellige tidspunkt på dagen.

Male møbler

Slik så skapet ut før det ble malt denne gangen.

Skapet som var tapetsert på innsiden føltes utdatert, og jeg var skikkelig lei både blomster og lyseblått. Å male hele innsiden hvit i LADY 7236 Chi (LADY Supreme Finish Matt 5) føles friskt og rent, og gjør at fargene på tingene inni skapet kommer bedre frem. Om man ønsker å skjule gjenstandene man har i et slikt skap med glassdører kan man velge å gå motsatt vei, og male innsiden i en mørk tone som dermed vil utgjøre det største blikkfanget.

Male møbler
Jeg valgte matt maling på innsiden (LADY Supreme Finish Matt 5) og blank på utsiden (LADY Supreme Finish Superblank 80). Kontrasten mellom matt og blankt er en favoritt jeg sjeldent kommer unna!

Speilet på toppen ”hører liksom til” oppå der, og selv om jeg likte gråfargen det tidligere var malt i godt (LADY 10429 Diskret), trengte jeg en større kontrast til fargen på skapet, og valget falt dermed på LADY 9938 Dempet Sort (LADY Supreme Finish Superblank 80). Med nye sorte knotter i porselen som prikken over i´en, fikk det gamle skapet seg en skikkelig oppstrammer.

Male møbler

Tips, se dette innlegget med tips om hvordan du maler møbler :)

Ingrid
Ingrid

Ingrid – DIY-ekspert

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY-prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode.

Nye kalkmalingsfarger

LADY Minerals Kalkmaling er hentet fra naturen for å skape rom med vakre, kalkede vegger og unikt fargeuttrykk. Veggene får…

LADY Pure Color, enda mattere og vakrere!

Elsker du LADY Pure Color? Følg med; da har vi en god nyhet til deg. I fjor gjennomførte vi en…

Lys og farge i herlig harmoni

Med høstens tema Fortid – Nåtid, belyser Oslo Design Fair hvordan vi er forankret i fortiden, men stadig beveger oss fremover i…

Se de nye fargene fra LADY!

Nå er det tid for nytt fargekart igjen – endelig! Et stort team i Jotun, ledet an av vår energiske…

Slik får du den perfekte fargen

Mange har hatt LADY Pure Color som sin favoritt-maling en stund. Den har en unik fargeopplevelse og nå har den…

Lag din egen fargepalett

Vi har designet det nye fargekartet, «Rhythm of life», med stemninger du lett kan gjenskape i din bolig. Du kan…

Go to top