Oppdatert veggfavoritt

Oppdatert veggfavoritt

Det er gøy å forandre uttrykket i stua kun ved hjelp av et par malingsstrøk, og ekstra stas å forandre på noe man allerede har og er glad i, synes jeg. Gjenbruk er viktig!

For mange år siden var jeg på jakt etter et gammelt vitrineskap i tre, og fant til slutt det helt rette på finn.no. Skapet har fulgt oss på flyttelasset fra leilighet til hus, inneholdt en gang i tiden CD´er og DVD´er (det var før WIMP, Apple TV og Netflix inntok stua…), har stått ubehandlet, vært hvitt, lysegrønt, lyseblått og blomstrete, og nå i dag, nymalt og lekkert høyglanset i LADY 2024 Senses (LADY Supreme Finish Superblank 80).

Jotun-Lady-2024-SENSES

LADY 2024 Senses er en nydelig farge som i vår stue forandrer seg mye med lyset. Stort sett er den ordentlig ”nude”, om morgenen er den mer rosa og i kveldsmørket oppleves fargen nesten brun. Spennende! Og ikke så lett å gå lei når fargen opptrer ulikt til forskjellige tidspunkt på dagen.

Male møbler

Slik så skapet ut før det ble malt denne gangen.

Skapet som var tapetsert på innsiden føltes utdatert, og jeg var skikkelig lei både blomster og lyseblått. Å male hele innsiden hvit i LADY 7236 Chi (LADY Supreme Finish Matt 5) føles friskt og rent, og gjør at fargene på tingene inni skapet kommer bedre frem. Om man ønsker å skjule gjenstandene man har i et slikt skap med glassdører kan man velge å gå motsatt vei, og male innsiden i en mørk tone som dermed vil utgjøre det største blikkfanget.

Male møbler
Jeg valgte matt maling på innsiden (LADY Supreme Finish Matt 5) og blank på utsiden (LADY Supreme Finish Superblank 80). Kontrasten mellom matt og blankt er en favoritt jeg sjeldent kommer unna!

Speilet på toppen ”hører liksom til” oppå der, og selv om jeg likte gråfargen det tidligere var malt i godt (LADY 10429 Diskret), trengte jeg en større kontrast til fargen på skapet, og valget falt dermed på LADY 9938 Dempet Sort (LADY Supreme Finish Superblank 80). Med nye sorte knotter i porselen som prikken over i´en, fikk det gamle skapet seg en skikkelig oppstrammer.

Male møbler

Tips, se dette innlegget med tips om hvordan du maler møbler :)

Ingrid
Ingrid

Ingrid – DIY-ekspert

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY-prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode.

Har du sett disse 5 helt nye beisfargene?

Nye beisfarger Det er ikke så ofte det kommer nye interiørbeisfarger. Årsaken til det er at når vi skal fargesette…

Nye kalkmalingsfarger

LADY Minerals Kalkmaling er hentet fra naturen for å skape rom med vakre, kalkede vegger og unikt fargeuttrykk. Veggene får…

Lys og farge i herlig harmoni

Med høstens tema Fortid – Nåtid, belyser Oslo Design Fair hvordan vi er forankret i fortiden, men stadig beveger oss fremover i…

Lekestue i friske farger

I en gammel eplehage på Nordstrand i Oslo ligger det en liten, hvitmalt dukkestue. Her dekker Jenny på (4) så ofte…

Fargesjefens sommerhytte

Veggen bak vasken er malt i LADY Minerals 0394 Varmgrå og LADY Minerals Sealer. Inn til høyre er den lille sovehulen….

Idas kjøkken i LADY-farger

Ida er en norsk kokebokforfatter og vinner av den norske reality-serien Hele Norge baker, som ble sendt på TV3 våren…

Go to top