Delightful november blues

Delightful november blues

November er en tid på året da vi nordboere liker å krype inn i de mørke hulene våre med stearinlys, tekopper og fyr på peisen. Og den komplette rammen rundt all denne skandinaviske kosen, kan vel ikke bli noe annet enn malte vegger i fargen St. Pauls Blue…? De blå-grønne nyansene gjenspeiler naturen; himmel, hav og vegetasjon i skjønn forening. Det er nok derfor så mange av oss simpelthen elsker disse fargene! Fargene i denne skalaen oppleves som trygge og nære, og ettersom fargetrenden har gått mot mørkere nyanser i det siste, har 5030 St. Pauls Blue blitt en stor favoritt. I løpet av to år har dette blitt en av de virkelig store fargene fra Jotun!

Det ser ut til at interiørjournalister, bloggere, stylister, instagrammere – og ikke minst en stor mengde huseiere – simpelten ikke får nok av den vakre, grålige blå-grønne nyansen. Tusen, tusen takk for at dere deler bilder med oss på Instagram og i andre sosiale medier – dette setter vi stor pris på!

LADY 5030 St. Pauls Blue

Den grålige blå-grønne fargen, LADY 5030 St. Pauls Blue i supermatte LADY Pure Color, her stylet av Jannicke Kråkvik & Alessandro D’Orazio og fotografert av Siren Lauvdal. Bildet er tatt i Frama sine lokaler i København.

Blått på soverommet

Hjemme hos Karoline Solberg på Grunerløkka i Oslo, er soverommet blitt lunt og blått ved hjelp av LADY Minerals i St. Pauls Blue.
– For oss ble det naturlig at soverommet skulle være mørkt for en bedre nattesøvn, forteller Karoline. Hun hadde drømt om et blått rom lenge, og endelig ble drømmen virkelig! Se flere bilder fra den kule, urbane leiligheten her

LADY 5030 St. Pauls Blue

Med LADY Minerals Kalkmaling 5030 St. Pauls Blue blir soverommet lunt. Foto: Karoline Solberg

Det er ingen tvil om at mange har falt for kalkmalingen LADY Minerals og det rustikke uttrykket som malingen gir. Det åpner opp for flere stiltyper i interiøret, men gjerne i en naturlig og litt røff retning. Med en futoninspirert seng og naturlige soveromstekstiler i vasket lin, blir stilen både minimalistisk og lun.

PS. Som du kanskje har lagt merke til fremstår denne fargen litt annerledes fra bilde til bilde. Dette har med lyssetting å gjøre. Vi anbefaler at du alltid maler opp en fargeprøve i det rommet du skal male for å se den i riktig lys og på forskjellige tider. Og husk at det er kun Jotun sine produkter som har en unik fargeresept for denne fargen. Les mer om Jotun Fargetrygghet her.

LADY Minerals Kalkmaling 5030 St. Pauls Blue

Lene Orvik valgte også LADY Minerals i fargen 5030 St.Pauls Blue på soverommet. Tanken var å bryte opp veggene med litt struktur, valget falt på Minerals og den betongaktig overflaten. Fargen passet perfekt til fargene som var valgt i de andre rommene i leiligheten. Med en god palett hvor fargene glir vakkert over i hverandre, får boligen en deilig harmoni. Det bør ikke være noen utfordring å finne natteroen i dette deilige rommet! Mer om leiligheten til Lene her: 

LADY 5030 St. Pauls Blue

Vegger: LADY Minerals kalkmaling 5030 St. Pauls Blue. Tak: LADY Perfection 9918 Klassisk Hvit. Vindu: LADY Supreme Finish halvblank 9918 Klassisk Hvit. Foto: Lene Orvik / leneorvik.no

Takk for alle instagrambilder!

Det er mange som tagger @jotunlady og våre farger på Instagram! Det er skikkelig stas at dere blir så glade og fornøyde med resultatet at dere deler med oss! Se bare her hvor fint det har blitt med favoritten #stpaulsblue

«This kitchen makes me rethink my life» (!!) er en av kommentarene @kontrast har fått til dette flotte kjøkkenet

Flott kombinasjon med blå vegger og bilder over sengen på soverommet til @olssonjasmine

St. Pauls Blue er en farge som også egner seg meget godt på panel! Se bare her hos @nommemari

Life is a joke! ?? #rom123stue #boliosdk #interior #livingroom

A photo posted by Mari Nomme (@nommemari) on

Vi er enige med @interior_by_linda at det gjør seg med litt farge! Så fint det ble med blått i kontrast til hvitt!

Inspirasjon fra København

Visste du at navnet St. Pauls Blue er hentet fra et apotek København? Fargen oppsto faktisk da designerne i Frama skulle pusse opp sine egne lokaler, som tidligere var et apotek som het St. Pauls! Designerne ønsket å utvikle en farge som var unik og passet perfekt til deres stil. Jotun ble kontaktet, og vi tente umiddelbart på ideen og bidro til å utvikle fargen sammen med designerne.

LADY 5030 St. Pauls Blue
Frama utvikler produkter og design i et tidløst og rent uttrykk. Produktene har ofte en grafisk tilnærming, som stolen 9.5° på bildet. Den har raskt blitt ikonisk – i krysningen mellom kunst og møbel.

LADY 5030 St. Pauls Blue

Slik beskriver vår fargesjef fargen St. Pauls Blue:

«En perfekt kombinasjon av blått med en undertone av det grålige. Du finner også et lite hint av grønnlighet i denne, – det er nettopp det som gjør at den er så lekker til minttoner som 7163 Minty Breeze, 7555 Soft Mint, eller til grønnaktig blåtoner som 5249 Linblå. Prøv gjerne St. Pauls Blue til gylne grå favoritter som 1024 Tidløs, 1391 Lys Antikkgrå, 1973 Antikkgrå, 1032 Grå Harmoni, 1877 Valmuefrø, 1462 Grå Skifer, eller til de to varmere grå tonene Washed Linen, 0394 Varmgrå eller til den mye omtalte 8470 Smooth White.

Unngå St. Pauls Blue sammen varme blåtoner som Byge eller Kveldshimmel og til dels Deco Blue – da vil den grønne undertonen i St. Pauls Blue skinne igjennom og skape ubalanse. Fungerer godt til både 1001 Egghvit og 1453 Bomull, – samt til 9918 Klassisk Hvit, 7236 Chi og 1624 Letthet.»

Hvis du kjenner på deg at disse november-blå bildene traff deg midt i hjertet – er det bare snu seg kjapt rundt – så rekker du fint å male stua til jul! Da er det bare å tenne lysene og sette fram pepperkakene som gjenstår, så er du garantert lun og deilig stemning i heimen!

Barbro
Barbro

Barbro – Prosjektleder

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Nye kalkmalingsfarger

LADY Minerals Kalkmaling er hentet fra naturen for å skape rom med vakre, kalkede vegger og unikt fargeuttrykk. Veggene får…

Lys og farge i herlig harmoni

Med høstens tema Fortid – Nåtid, belyser Oslo Design Fair hvordan vi er forankret i fortiden, men stadig beveger oss fremover i…

Lekestue i friske farger

I en gammel eplehage på Nordstrand i Oslo ligger det en liten, hvitmalt dukkestue. Her dekker Jenny på (4) så ofte…

Fargesjefens sommerhytte

Veggen bak vasken er malt i LADY Minerals 0394 Varmgrå og LADY Minerals Sealer. Inn til høyre er den lille sovehulen….

Idas kjøkken i LADY-farger

Ida er en norsk kokebokforfatter og vinner av den norske reality-serien Hele Norge baker, som ble sendt på TV3 våren…

Fra anonymt og grått, til tøft og sort hus

Huset er malt med Jotun OPTIMAL, og vinduskarmene med Jotun OPTIMAL Vindu og Dør, i fargen 9938 Dempet Sort. Huset skifter karakter Et hus…

Go to top