Shades of grey

Shades of grey

Grått har gått som er farsott gjennom landet og erstattet mang en Egghvit vegg i løpet av de siste årene, – og det kan vi godt forstå! For grått har den unike egenskapen at den ser flott ut sammen med nesten så å si alle andre kulørte farger. Fra myke rosa puddertoner til lekre lilla auberginetoner…til blått, gråblått eller kanskje til en sprek gul eller oransje? Men når det er sagt finnes det en rekke ulike nyanser av grått, som selvsagt gir ulike uttrykk. Derfor tenkte jeg denne gangen å ta dere med gjennom noen av Jotuns mest populære gråtoner.

Gråtoner med svakt hint av gult:

1024 Tidløs – en svak gråaktig hvit tone. Gir et svakt grått uttrykk med hint av gult i.

1931 Lys Antikkgrå  – en svak grå tone med hint av gult i. Gir en dus fin gråfarge.

1973 Antikkgrå – en lys grå tone med hint av gult i. En nyanse mørkere enn 1391 Lys Antikkgrå.

1032 Grå Harmoni – en grå mellomtone med hint av gult i. Ren og lekker i uttrykket. Passer til en mengde andre mer kulørte toner.

Finn riktig gråfarge

En vegg på soverommet i en dypere tone? Vegg: LADY Pure Color 1877 Valmuefrø

1877 Valmuefrø – en mørkere grå tone med hint av gult i.

1462 Grå Skifer –  en dyp grå tone med hint av gult i. Lekker til både beige og blått. En svært anvendelig mørk grå farge.

Felles for alle disse fargene nevnt over er at de kan mikses og matches med stort hell!

De utgjør sammen en nydelig grå palett med et svakt hint av varme over seg. Kombiner dem gjerne med listverk og detaljer i Lady Supreme Finish 1001 Egghvit.

 

Finn riktig gråfarge

 LADY Pure Color 1462 Grå Skifer. Listverk / Vindu: Lady Supreme Finish halvblank 1001 Egghvit.

Nøytrale og kjølige gråtoner:

9904 Skumring – en svak nøytral grå tone. Fin til mørkere nøytrale toner.

9915 Morgendis – en lys nøytral grå tone. Fin sammen med den mørkere tonen 9913 Matrix, og kjølige blå toner.

9911 Nøytral – en nøytral grå mellomtone. En fin farge å kombinere med f.eks den spreke fargen 5306 Pirat på et tøft gutterom.

9930 Tåkedis – en nøytral grå mellomtone. Fin til den nærmest kullsorte tonen 9938 Dempet Sort.

9930 Matrix – en mørk nøytral grå tone. Fin i kombinasjon med 9915 Morgensdis, 9911 Nøytral og 9930 Tåkedis. Samt en rekke klare og spreke kulører.

Felles for disse fargene er at de er såkalte nøytraler, altså ikke tilsatt andre kulører som rødt, gult, etc. De oppleves som klare og rene. Men det er viktig å notere seg at disse fargene, i enkelte belysninger, som skarpt dagslys og kjølig lys (f.eks LED), kan fremstå som noe blålige i tonen. Mange blir overrasket over nettopp dette. Jeg kan også nevne at disse nøytrale gråtonene ikke egner seg spesielt godt til andre detaljer med gulaktig hvite toner som Bomull og Egghvit. Da vil de hvite detaljene se skitne og gule ut. Alle farger nevnt over kan fint kombineres med hverandre. Et godtfargevalg for listverk og detaljer inntil disse nøytralene er LADY 9918 Klassisk Hvit.

Finn riktig gråfarge

Vegg: LADY 9915 Morgendis. Bord: LADY 9913 Matrix. List: 9918 Klassisk Hvit

Varme gråtoner:

10341 Kalk – en lys gråbeige tone med hint av rødt, noe som gir fargen lunhet. Nydelig å kombinere med 10342 Kalkgrå og 9918 Klassisk Hvit.

10342 Kalkgrå – en mellomgrå tone med hint av rødt, noe som gir fargen lunhet, og det beigeaktige preget. I kombinasjon med 10249 Sober er den uslåelig! Listverket kan da holdes i Lady Supreme Finish 9918 Klassisk Hvit.

10249 Sober – en mørk gråbeige tone med varme i, – en harmoni mellom brunt og grått. Kombineres gjerne med 10341 Kalk og 10342 Kalkgrå.

1269 Demring – en varm mellomgrå tone. Lun og fin. Mindre rød i tonen enn Kalkgrå, ergo blir den ikke gråbeige, men kun grå i uttrykket.

 Finn riktig gråfarge

LADY Pure Color 10342 Kalkgrå

Kjølige blågrå toner:

5081 Fabrikk – en lys kjølig gråblå tone. En harmoni mellom det blå og det grå. Denne fargen vil skifte med omgivelsene; noen ganger ser den grå ut…andre ganger mer blå. Tøff farge til f.eks 5343 Industriell Grå, men også til andre dempede blåtoner.

5343 Industriell grå – en blåaktig grå tone. Oppleves som kjølig, røff og industriell. Listverk kan være 9918 Klassisk Hvit eller 7236 Chi.

5342 Frostet Glass  en grønnaktig grå farge. En lys gråaktig tone med grønne og blå undertoner. Kan gjerne kombineres med den kritthvite tonen 7236 Chi.

LADY Pure Color 5343 Industriell Grå

Shades of grey…nyanser av grått….en verden av muligheter.

For grått er altså mulighetens farge; fargen som er sofistikert og klassisk, men også tillater deg å leke med sprekere og mer kulørte innslag i interiøret på en behagelig måte.

….håper også du fant en favoritt blant fargene over?

JOTUN FARGETRYGGHET: Ved å bruke Jotuns produkter er du sikret at resultatet blir 
nøyaktig lik våre fargeprøver.
Jotun Nina
Jotun Nina

Jotun Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trendene. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen LADY-teamet tryller hun frem de vakreste farger og fargekart.

Nye kalkmalingsfarger

LADY Minerals Kalkmaling er hentet fra naturen for å skape rom med vakre, kalkede vegger og unikt fargeuttrykk. Veggene får…

Lys og farge i herlig harmoni

Med høstens tema Fortid – Nåtid, belyser Oslo Design Fair hvordan vi er forankret i fortiden, men stadig beveger oss fremover i…

Lekestue i friske farger

I en gammel eplehage på Nordstrand i Oslo ligger det en liten, hvitmalt dukkestue. Her dekker Jenny på (4) så ofte…

Fargesjefens sommerhytte

Veggen bak vasken er malt i LADY Minerals 0394 Varmgrå og LADY Minerals Sealer. Inn til høyre er den lille sovehulen….

Idas kjøkken i LADY-farger

Ida er en norsk kokebokforfatter og vinner av den norske reality-serien Hele Norge baker, som ble sendt på TV3 våren…

Fra anonymt og grått, til tøft og sort hus

Huset er malt med Jotun OPTIMAL, og vinduskarmene med Jotun OPTIMAL Vindu og Dør, i fargen 9938 Dempet Sort. Huset skifter karakter Et hus…

Go to top