The sophisticated blues

The sophisticated blues

I temaet Reflections of Time i det nye LADY-fargekartet, møter ulike stilretninger og tidsepoker hverandre i en atmosfære av nostalgi og sanselighet. Et hjem skapes nettopp gjennom tidens løp. Moderne design står side om side med arvede vintagemøbler. Stikkordene her er tidløshet, kvalitet og eleganse. Blått er en farge som nettopp lever opp til disse kriterier, med sin klassiske og sofistikerte tilstedeværelse. Vi møter i dette temaet derfor mengder av ulike blåtoner fra mellomtoner og helt til det blåsvarte, som sammen skaper et vakkert bakteppe for denne stilen. Blåtoner skaper en atmosfære av balanse og ro.

Les også: Uhemmet forelsket i LADY Deco Blue

LADY 1928 Sommersne
En helt lys, greige farge.; ikke beige, Ikke grå, men noe midt i mellom. 1928 Sommersne vil helst stå inntil rene hvite toner som 9918 Klassisk Hvit, da den fort drar seg litt i tonen inntil gulaktig hvite toner som Egghvit og Bomull. Mange elsker denne fargen sammen med 1622 Refleksjon og 552 Tudor. Prøv den også sammen med vår nye farge Smooth White, – den perfekte lyse, gråbeige harmoni.

The sophisticated blues

Vegg: LADY Pure Color 1928 Sommersne, – en helt lys greige farge.

LADY 8470 Smooth White.
Myk, og elegant. akkurat som navnet tilsier at den skal være. Ved første øyekast kan den ligne litt på den andre nye farge Washed Linen, men Smooth White er altså hakket gråligere og mindre gyllen. Dette gjør den også noe mindre lun. Men den er på ingen måte kald. Sammen med de nye blåtonene våre er den perfekt, – den gir en rolig, myk base som lar aksentfargene få skinne. For deg som ønsker andre gråtoner inntil, ville jeg sett på 10429 Diskret eller 1462 Grå Skifer. 8470 Smooth White fungerer til Chi, Klassisk Hvit og Letthet. Egghvit og Bomull vil også fungere greit, men du vil oppleve de som noe mer gulaktig inntil.

The sophisticated blues

Ny, lekker LADY farge: LADY Pure Color supermatt 8470 Smooth White

LADY 4017 Pilasterblå.
Dette er en perfekt blåtone for deg som ønsker en blåfarge som står godt til Klassisk Hvit, Letthet, Egghvit og Bomull, – noe som ikke er en selvfølge med blåtoner. Dette er en tone som heller ikke blir lilla på vegg, slik andre mer rødlige blåtoner tenderer til å bli.
En perfekt farge for en friskt kjøkken, et tøft gutterom eller en svalt soverom. Sammen med 4618 Kveldshimmel, setter du prikken over i’en!

The sophisticated blues
LADY 4017 Pilasterblå – en blåtone som er lekker til både Egghvit og Bomull.
Prøv den gjerne sammen med Lady 4618 Kveldshimmel!

LADY 4618 Kveldshimmel
En nydelig, dempet blåtone. Ikke for lys, ikke for mørk. Denne fargen gir deg ro og sjelefred. Den vil også klare jobben som en tøff blåtone på et gutterom, da gjerne sammen med grålige eller beige toner for å skape liv. Fungerer til Klassisk Hvit, Letthet, Egghvit og Bomull på detaljer.

The sophisticated blues
LADY Pure Color 4618 Kveldshimmel – her vist i en supermatt glansgrad, noe som gjør fargen ekstra kalkaktig og vakker.

Se også: Blåfarger, nyanser av blått.

LADY 4638 Byge.
En farge flere burde ta en titt på, – for her beveger vi oss over i det elegante og tidløse. Den er grålig blå, men samtidig lun. Den er ganske enkelt veldig vakker. 4638 Byge tåler godt og benyttes til større veggflater, eller i et helt rom. Du vil bli overrasket… Lekkert!
Fungerer til Klassisk Hvit, Letthet, Egghvit og Bomull.

The sophisticated blues
Blått er en god soveromsfarge, her vist med LADY Pure Color supermatt 4638 Byge. Dekorkanten i treverk er malt hvite malt lys i LADY Supreme Finish superblank 1928 Sommersne. Her har man altså bevist brukt en supermatt vegg i kontrast til en superblank detalj. Gjennomtenkte og vakre detaljer.

LADY 4477 Deco Blue.
En ny blå kjærlighet. Elegant, dyp og rolig. Det er noe royalt og eksklusivt over denne fargen, noe som gjør at man lett fascineres. Sett den inntil de varme grå, beige og greige fargene og løft interiøret til nye høyder! Blått er farge mange trives i, kvinner som menn, nettopp fordi blåtoner tilfører en helt egen ro. Jeg spår Lady 4477 Deco Blue til å bli en globalt hit ila året som kommer!! Klassisk Hvit, Letthet, Egghvit og Bomull vil fungere inntil.

The sophisticated blues
Blåtoner i harmoni er ren nytelse for øyet! Bakveggen er malt med LADY Pure Color supermatt 4477 Deco Blue, mens rommet i front har fått fargen LADY Pure Color 4618 Kveldshimmel. Dør, karm og list fikk samme farge for en rolig og myk overgang til veggen; LADY Supreme Finish 4618 Kveldshimmel. Gulvet er malt i Tre Stjerner 9938 Dempet Sort.

Plaza Interiør valgte Deco Blue.

LADY 4744 Sophisticated Blue
Vi snakker nesten blåsorte toner. En sofistikert dybde som gir noe helt annet enn sort.
Den skal dog benyttes med varsomhet, men sammen med de rette fargekombinasjonene er den spennende. Jeg vil strekke meg til å si at sammen med andre blåtoner som 4638 Byge er den magisk. Klassisk Hvit, Letthet, Egghvit og Bomull vil fungere inntil.

The sophisticated blues
LADY Pure Color supermatt 4744 Sophisticated Blue får pryde forsiden av vårt globale fargekart i år. Det betyr på 1 million fargekart ute i verden!

LADY 10683 Cashmere
Små gylne innslag av kamelhårsfarger er viktige denne sesongen, og sammen med blått skaper den et moderne pust i interiøret. Den tilfører en touch av tekstur og mykhet som er med på å gjøre det hele langt mer spennende. Cashmere vil også ha samme effekt sammen med gråtoner som 10429 Diskret, 1032 Grå Harmoni og 1462 Grå Skifer.
Lekker sammen med den nye 10679 Washed Linen. Klassisk Hvit, Letthet, Egghvit og Bomull vil fungere inntil på detaljene.

The sophisticated blues
Gylne impulser med LADY Pure Color supermatt 10683 Cashmere. En myk, dempet gyllen gulbrun tone.

Guide til riktig veggfarge

Jotun Nina
Jotun Nina

Jotun Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trendene. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen LADY-teamet tryller hun frem de vakreste farger og fargekart.

Nye kalkmalingsfarger

LADY Minerals Kalkmaling er hentet fra naturen for å skape rom med vakre, kalkede vegger og unikt fargeuttrykk. Veggene får…

Lys og farge i herlig harmoni

Med høstens tema Fortid – Nåtid, belyser Oslo Design Fair hvordan vi er forankret i fortiden, men stadig beveger oss fremover i…

Lekestue i friske farger

I en gammel eplehage på Nordstrand i Oslo ligger det en liten, hvitmalt dukkestue. Her dekker Jenny på (4) så ofte…

Fargesjefens sommerhytte

Veggen bak vasken er malt i LADY Minerals 0394 Varmgrå og LADY Minerals Sealer. Inn til høyre er den lille sovehulen….

Idas kjøkken i LADY-farger

Ida er en norsk kokebokforfatter og vinner av den norske reality-serien Hele Norge baker, som ble sendt på TV3 våren…

Fra anonymt og grått, til tøft og sort hus

Huset er malt med Jotun OPTIMAL, og vinduskarmene med Jotun OPTIMAL Vindu og Dør, i fargen 9938 Dempet Sort. Huset skifter karakter Et hus…

Go to top