11.01.2017

Tid for hjem 2017 – farger og produkter

Tid for hjem 2017 – farger og produkter

Her finner du en oversikt over hvilke produkter og farger som er brukt i Tid for hjem våren 2017. Jotun er stolt sponsor av maling til programmet.

Program 6

Fra gammeldags til moderne furuløsning

Et ungt par har kjøpt seg hus med en gedigen stue. Nå trenger de hjelp til både oppussing og løsninger. «Tid for hjem»-gjengen drar til Ostereidet for å hjelpe det unge paret å pusse opp. Stuen består av gulnet furu på vegger, vinduer og gulv. Designer Truls Ytrearne designer en stue som får plass til en fleksibel modulsofa, ny peis og spennende tv-løsning.

Tid for hjem 2017 Tid for hjem 2017

Produkter

Himling malt to strøk med LADY Perfection Takmaling hvit.

Vegger: Vegg som ikke ble platet med prefabrikkerte plater ble sparklet med Jotun Gipsplatesparkel Fin og Jotun Sparkel Vegg og Tak Medium. Malt med LADY Pure Color farge NCS S 7502-B.

Vinduer: Selve vinduene og karmene grunnet med Jotun Kvist- og sperregrunning, deretter malt med  LADY Supreme Finish Silkematt, samme farge som veggene/veggplatene; NCS S 7502-B

Dør: Slett dør grunnet med Jotun Heftgrunning universal, malt med LADY Supreme Finish Silkematt, samme farge som veggene/veggplatene; NCS S 7502-B;

Lister/Gulvlister: Samme behandling; grunnet med Jotun Heftgrunning universal, malt med LADY Supreme Finish  Silkematt, samme farge som veggene/veggplatene; NCS S 7502-B.

Maleverktøy fra www.jordan.no

Program 5

Fra brunt og trasig til elegant villa

I denne episoden av Tid for hjem, besøkte teamet en familie med en gammel villa ved sjøen. Huset har vært brukt som sommersted i flere år, og nå skal den eldste generasjonen slå seg ned der , og den yngre generasjonen skal få bruke villaen så mye de vil. Det gamle huset trenger oppussing, og familien vil at gamle ting skal ivaretas samtidig som de kan få en anvendelig møblering som passer alle. Her er det mye panel som trenger et strøk maling! Interiørstylist og estetiker; Kirsten Visdal er designer i denne episoden. Kirsten var også stylisten bak trendustillingen på Oslo Design Fair som nettopp ble avholdt.

Tid for hjem våren 2017

Panel i spisestuen ble malt med LADY Supreme Finish Matt, farge NCS S 3005-B20G

Malerens beste venn

I denne episoden brukes det store mengder med Jotun Malerfug. Det er en akrylfugemasse for tetting og/eller utjevning av fuger og sprekker innendørs og gir et solid løft til finishen på sluttresultatet, også av noen kalt «malerens beste venn».

Tid for hjem våren 2017

Panel i stuen ble malt med LADY Supreme Finish Matt, farge 0767 Reinlav (NCS S 2502-G).

Slik gikk de frem

Himlinger m/taklister: Skrapet vekk løs gammel maling. Vasket med Jotun Spesialvask før maling. Grunnet to strøk med Jotun Kvist- og sperregrunning. Malt med LADY Supreme Finish 15 silkematt, farge 9918 Klassisk Hvit (NCS S 0500).

Vegger: Vasket med Jotun Spesialvask før maling. Grunnet to strøk med Jotun Kvist- og sperregrunning. Panel i spisestuen ble malt med LADY Supreme Finish Matt, farge NCS S 3005-B20G. Panel i stuen ble malt med LADY Supreme Finish Matt, farge 0767 Reinlav (NCS S 2502-G).

Vinduskarmer, dører, lister: Vasket med Jotun Spesialvask før maling. Grunnet to strøk med Jotun Kvist- og sperregrunning. Malt med LADY Supreme Finish 15 Silkematt, farge 9918 Klassisk Hvit (NCS S 0500).

Møbler; stol og skap: Vasket med Jotun Spesialvask før maling. Grunnet to strøk med Jotun Kvist- og sperregrunning.
Stol malt med LADY Supreme Finish Matt, farge S 8010-B20G Finner ikke resept på denne i JCM – Må se på TV 2 i morgen hva som ble brukt. De har ikke svart på mail
Skap malt med LADY Supreme Finish Matt, farge NCS S 3005-B20G.

Lite konsollbord: Samme grunnbehandling som over, deretter lasert med blanding; Kokt linolje, whitespirit, malerkritt, sikativ, diverse oljetuber og pignentpulver. Lakkert til slutt med Scanox Trestjerners mattlakk, vannbasert.

Brannmur: Malt med LADY Pure Color supermatt, farge 9918 Klassisk Hvit.
Himlinger og vegger ble for øvrig fuget med Jotun akrylfugemasse. Jotun Sparkel Vegg og Tak Medium på dører, lister og vinduskarmer.

Maleverktøy fra www.jordan.no

Program 4

Uterom – ingen Jotun-produkter

Program 3

Tid for hjem – oppgraderer funkisstue

En ung familie har overtatt farmors flotte villa. Den store stuen i huset er et nydelig rom, med buet vegg og plassbygget bokhylle. Her er det vakker utsikt og bra med plass, men familien ønsker seg en møblering som «virker»! De trenger hjelp til å utnytte potensialet i det store rommet på best mulig måte og samtidig ta vare på de gode kvalitetene.

«Tid for hjem»-gjengen og designer Morten Bøgh Andersen tar oppdraget. De skal oppgradere stuen med tapeter, maling og en ny svingbar vegg for tv’en. I tillegg bytter de peisinnsats og pusser opp gulvet. Få med deg den store oppgraderingen og bli inspirert!

Produkter

Alle maleprodukter fra www.jotun.no

Himling trukket med jutestrie pålimt maskinpapir. Deretter malt to strøk med LADY Perfection hvit. Samme maling brukt på taklister.

Vegger:

Vegg over peisen helsparklet med Jotun Gipsplatesparkel Fin, litt sparkling ellers på noen sår her og der.

Grunnet med underfargen til tapetet; LADY Vegg 10, farge 9915 Morgendis (NCS S 1500-N.)

Tapetsert med Cherry Blossom (på buet vegg/og over peis), og med Grey dipdye, spesiallaget i Danmark. Montert med Jotun Tapetlim Extra.

Vinduer/vinduskarmer/Gulvlister:

Grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, malt med LADY Supreme Finish 15 Silkematt, farge 9918 Klassisk Hvit (NCS S 0500-N). Sidene på de største vinduene malt med LADY Pure Color, 9918 Klassisk Hvit (S 0500-N)

Reol/bokhylle:

Grunnet med Jotun Kvist-og sperregrunning, malt med LADY Supreme Finish 15 Silkematt, farge 9915 Morgendis (NCS S 1500-N)

Maleverktøy fra www.jordan.no

Program 2

Fra sliten stall til stilfull sommerstue

En ung familie har flyttet fra Oslo til Kråkerøy. Der har de en stall som de ønsker å gjøre om til oppholdsrom.
Kjersti og gjengen i Tid for hjem, drar til Kråkerøy i Fredrikstad for å ta fatt på oppdraget. Designerne Morten & Jonas lager løsningene som skal gjennomføres på en uke. Planen er å lage en sommerstue med strandpreg. Stallen ligger fint i tilknytning til hagen, og selv om det er skog rundt jordene, så er det ikke langt til havet og stranden.

Maling

Himlingen grunnet med Jotun Kvist- og sperregrunning, malt med LADY Supreme Finish Silkematt, farge 9918 Klassisk hvit (S0500-N)
Vinduer og dør ferdigmalt, en del malt med LADY Supreme Finish Silkematt, farge 9918 Klassisk hvit (S0500-N)
All acoyapanel lakket med Scanox Trestjerners Gulvmatt (vannbasert lakk)
Maleverktøy fra www.jordan.no

Program 1

Mor Åses vei

Den unge familien i sesongens første program, trenger større plass på kjøkkenet! De ønsker seg en åpen løsning slik at de kan følge med på barnas aktiviteter samtidig som de arbeider på kjøkkenet.

Familien bor i et rekkehus; en typisk startbolig for unge familier. Både stuen og kjøkkenet er slitt, og kjøkkeninnredningen er gammeldags og originalt plassbygget.
Stuen har stor gammel «ikke-barnevennlig» peisløsning, tilfeldig møblering og slitte flater.

Farger og produkter

Designers plan:
Åpen løsning med et moderne kjøkken der all oppbevaring blir integrert i en vegg fra gulv til tak. En «usynlig» dør fra gang til kjøkken blir innebygget i denne veggen.
For å få en fin helhet, males alt i samme blåfarge.
Cortenstål som blir et sammenbindende materiale som brukes både over kjøkkenbenken og rundt peisen.
Hvitmalt panel på veggene, lagt i utradisjonelt mønster.
Spesialbygget spisebord og benker.

Farger og produkter

Farger og produkter

Slik ble det!

Dette gjøres:

River alt gammelt. Gipser sparkler maler tak. Steller og maler vegger på kjøkken. Maler vinduer. Maler inn all kjøkkeninnredning i samme farge. Legger nytt lyst parkettgulv. Kler en del vegger med panel. Maler inn resten av veggene. Bygger ny peisløsning.

Bygger spisebord og benker. Lager lamper. Møblerer.

Himling: Sparklet nye gipsplater med Jotun Gipsplatesparkel Fin, deretter noen omganger med Jotun Sparkel Vegg og Tak Medium. Malt med LADY Perfection Takmaling hvit.

Vinduer: Div. ubehandlet treverk i vinduskarmer grunnet med Jotun Kvist- og sperregrunning. Tidligere malte lister og vinduer grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, vinduer mot altanen malt med LADY Interior Finish farge 1001 Egghvit (NCS 0502-Y.)
Vinduer kjøkken malt med LADY Interior Finish, farge 5047 Tunhovd (NCS S5020-B.)

Vegger: Kjøkkenveggen, taklist og golvlist malt med LADY Interior Finish, farge 5047 Tunhovd (NCS S5020-B)

Peisvegg:
Disse stålplatene kalles corten-plater; vi behandlet dem slik:
Først kraftig avfetting med salmiakkvann.
Påførte en blanding av eddik 7%, salt og vann, dette «dusjet» vi på med spruteflaske. Vi lot dette virke til dagen etter, da spylte vi med vann, og nå ble platene skikkelig rustne.
Behandlet så platene med Scanox Trestjerners vannbasert lakk. Gulvmatt.

Maleverktøy fra www.jordan.no

Se også:

Einar Nilsson sine favorittfarger

Tid for hjem-Kjerstis beste interiørtips!


Tanja

Tanja » Digitalredaktør

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Relaterte poster