Tøffe materialvalg i tre

Tøffe materialvalg i tre

Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio er blant nordens mest anerkjente interiørstylister og har god oversikt over trendene. I det nye interiørbeisfargekartet til LADY Pure Nature er det de som sto for all styling og her kan du se noen av de spennende materialvalgene de gjorde.

Jannicke Kråkvik og Alessandro D'Orazio

Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio. Foto: Line Klein

Det handler om kontraster

I følge Jannicke og Alessandro er det så mange interessante måter å bruke treverk på. Ved å bruke treverk i interiøret tilfører man noe ekte og mykt, og det passer vel så godt i en byleilghet, i et landlig miljø eller på en hytte. Bland gjerne trevegger og slette malte flater – det å mikse ulike overflater er en flott måte å skape kontraster i et hjem.

Treverk i innredningsprosjekter

Interiørarkitekt Adele Kløve i Plan A Design bekrefter trenden med mer bruk av naturlige materialer i innredning. I følge Adele er man nå inspirert av godt håndverk og naturlige elementer.

Når man bruker treverk i et hjem får man mer varme og dybde enn ved å kun ha slette flater.

Spesielt mørke tresorter, som man får ved å beise med LADY Pure Nature Interiørbeis i fargene LADY 9049 Valnøtt og 9044 Kullsort er vakre og tidsriktige farger. Disse blir ofte brukt i moderne innredningsprosjekter.

Vakkert med spilevegg

En måte å få en vegg med karakter er å lage en spilevegg, slik det er gjort her:

Lag en spilevegg

Styling: Sofa fra Menu/Verket Interiør, Bord fra Verket Interiør, Telysholder fra Menu, Pledd fra Kollekted By, Vase fra Kollekted By

Disse spilene er håndlaget av Furnitures By Me. Utgangspunktet er kledningsbord i Gran, dimensjon er Bredde 148 mm og tykkelse 23 mm. De er så splittet ned til Bredde 30 mm  og tykkelse. Deretter er de beiset med LADY Pure Nature i fargen 9049 Valnøtt.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

  • Forskjønner treverket
  • Motvirker gulning
  • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Se det nye fargekartet her.

Lag en sengegavel i treverk

Det er mange måter å få inn treverk i et rom for å få mer varme og dybde. På bildet nedenfor har vi fått laget en sengegavl i samme type kledning som veggen. Det er brukt vanlig kledningsbord i gran, dimensjonen er bredde 123 mm og tykkelse 19 mm.

Du kan gjerne ha en eller to vegger i treverk sammen med slette vegger. Gjerne en slett vegg som er malt med LADY Minerals Kalkmaling. Kombinasjonen av røffe overflater og naturmaterialer gir en rustikk stil.

Nye beisfarger

Styling: Puter: Aiy, Avisholder: Kollekted By, Liten kurv: Bolina, Stor kurv: Verket Interiør, Lampe: Flos, Stor vase: Ragnhild Wiik

På bildet over har vi beiset panelet med LADY Pure Nature Interiørbeis 90015 Høstbrun (to strøk). Den slette veggen er malt med LADY Minerals Kalkmaling 10679 Washed Linen.

LADY 10679 Washed Linen

En varm gråbeige tone. Fargen er akkurat passe myk og lun på veggen. Fargen kan minne litt om Kalk, men den er noe mindre rødlig. Det betyr at den passer langt bedre til Egghvit og Bomull.

Moderne byrom

Ved å bruke treverk i feks en leilighet tilfører man noe helt nytt og spennende.

Spennende materialvalg

Styling: Stol: Verket Interiør, Bord: Verket Interiør, Lampe: Flos, Mugge: HAY, Krakk: Vintage

Bildet over også hentet fra det nye interiørbeisfargekartet til LADY Pure Nature. Her har Jannicke og Alessandro brukt brede paneler som er beiset i fargen 9044 Kullsort (to strøk). Disse panelene kan ikke kjøpes ferdig, de er håndlaget av førsteklasses furu. Dimensjonen er bredde 250 mm og tykkelse 25 mm skurlast. De ble høvlet og dimensjonert ned til ca bredde 245/240 mm og tykkelse 22/21 mm. De er laget av Furnitures By Me. Den slette veggen er malt med LADY Minerals Kalkmaling i fargen 10961 Raw Canvas.

LADY 10961 Raw Canvas

En lys, dempet gyllen farge, kanskje best beskrevet som en lys kamelhårsfarget tone. Den blir ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men men som en lun gyllen mellomting. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

Lyse, moderne vegger

Adele forteller at hun også synes det er fint å beise eksisterende lyse tresorter, for å oppnå et mer tidsriktig utrykk. Det vil da oppleves nytt og moderne.

Hvis man beiser treverket sørger  man også for å bevare den fargen man har valgt. Beiser du med den nye LADY Pure Nature White vil treverket være beskyttet mot UV-stråler, og ikke endre fargen på treverket. Jotuns fargeeksperter har med denne beisen spesialutviklet en helt ny hvitfarge, med en helt riktig hvithet i fargen.

Vakre beisede vegger

Treverket blir sart og delikat hvis du beiser det med den nye hvite beisen, LADY Pure Nature White Interiørbeis.

Se hvordan du lysner tak og vegger med den nye beisen.

Tanja
Tanja

Tanja – Digital Redaktør

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Samme panel – tre ulike farger

Se hvordan det samme rommet skifter uttrykk med forskjellige farger! Fargesett panelet En fargeforandring kan virkelig gjøre underverker for et…

Vakker helhet med enkelt grep

Elisabeth Heier har falt for LADY 1016 Blek Sand, og benyttet denne fargen på sine vinduer. Større rom med grå-beige…

Må alle detaljene være hvite?

Myke overganger på soverommet. Vinduene er malt med LADY Supreme Finish Matt 12078 Comfort Grey. Veggen har fått samme nyanse…

LADY Indentity fargekart – styling av bilder

LADY IDENTITY fargekart. (Styling av forsidebildet står litt lenger ned i bloggsaken) Hvor er stolen fra…? Vi får mange forespørsler…

Våre vakreste farger – nytt fargekart!

Dyp blå og lekker! LADY 5455 Industrial Blue har fått plass i vårt nye fargekart. Vi vet at mange av dere elsker…

Matt eller blank – hvilken glansgrad bør du velge?

Lekker fargesymfoni på eksklusivt panel! Rommet foran er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 7629 Antique Green. Døren fremheves med…

Go to top