10 enkle måter å fornye barnerommet

10 enkle måter å fornye barnerommet

På tide å male barnerommet?

Det er tid for skolestart; en magisk overgang. Barnet føler seg eldre og det står også svart på hvitt. Barnehagebarnet er blitt skolebarn, 2.- klassingen er blitt 3.-klassing, ikke lenger barneskoleelev men ungdomsskoleelev, eller kanskje videregående står for tur? Skolestart markerer en ny start med blanke ark og et litt eldre barn. Forandringen er merkbar, tydelig og høytidelig. Hvorfor ikke feire overgangen med å male barnerommet? Det er ikke mye som skal til. Her er 10 enkle måter å gjøre rommet helt nytt, bare ved hjelp av litt maling. Benytter man Jotun SENS maling, kan man trygt sove i rommet samme natt.

1. Den klassiske fondveggen

En fondvegg er en kjapp klassiker for umiddelbar forandring. En fargesterk vegg gir rommet karakter uten å måtte male hele rommet. I løpet av en ettermiddag har poden fått et nytt og oppdatert rom. Som her, hvor blåfargen SENS 4072 Blåtind blir en fin bakgrunnsfarge, mens SENS 9918 Klassisk Hvit skaper en rolig ramme rundt.

 

1. skolestart

2. Pimp opp fondveggen

Hvorfor ikke male ditt eget motiv rett på veggen, så skaper man et helt unikt barnerom. Velg et motiv med tydelig form, tegn motivet med kritt på veggen først og mal så for frihånd. La barnet være med å velge motiv og størrelse. ingenting er som å skape sitt helt eget rom. Her er veggen malt LADY Aprilgrønn 8102 med motiv i 9918 Klassisk Hvit.

 

2. skolestart

 

3. Malt brystning

Ved å male halve veggen i en annen farge, får man et nytt og oppdatert uttrykk på en enkel måte. Holdes den øvre delen av veggen lys, vil rommet fortsatt oppleves romslig og luftig, samtidig som favorittfargen får spille hovedrollen i bunn. Her har vi brukt SENS 1269 Demring og SENS 3178 Jasmine.

 

3. skolestart

4. Oppdatert rom til aldrende prinsesse

Har prinsessen kastet prinsessekjolen og vokst fra det rosa rommet? Ved å kombinere de rosa møblene med nye farger, går rommet over fra et småpikerom til et passende sted for en veslevoksen jente. Her er veggen malt med SENS 1622 Refleksjon øverst og 5397 Scooter nederst.

 

4. Skolestart

Dette rommet har vi «malt» med Jotun Fargevelger. Her kan du laste opp dine egne bilder eller fargelegge våre testbilder.

 

5. Fargerike detaljer
Ved hjelp av sjablonger og fargerike detaljer, kan rommet få et helt personlig uttrykk, selv med nøytrale farger i bunn. Vegg nederst: SENS 1877 Valmuefrø. Vegg øverst: SENS 1269 Demring. Pirater: lue: SENS 5306 Pirat, ansikt: 1877 Valmuefrø, øyne + stjerne: 9913 Matrix, kommode: SENS 1269 Demring, 5306 Pirat. Krakk: SENS 1269 Demring.  Her kan du laste ned SENS sjablonghefte.

 

5. skolestart

 

6. Skyline på veggen

Overgangen mellom fargene trenger ikke være en rett strek. Prøv deg frem med maskeringstape eller gjør som her – skap storbyfølelse med en skyline på veggen. Legg gjerne noen ekstra kroner i en god maskeringstape. Her er det LADY Oslo 5180 som utgjør bymotivet, med lysere LADY 562 Tudor og tredetaljer i fargen LADY 10249 Sober.

 

6. skolestart

7. Vertikale striper

En stripe i en annen farge nedover veggen kan gi rommet det lille ekstra, og fungerer som en fin bakgrunnn for noe man vil fremheve. Vegg: 4496 Syrin. Hvitt felt på vegg: Sens 1624 Letthet. Lister: Sens 30 glans 1624 Letthet. Krakk: Sens 4424 Kamelon.

 

7. skolestart

8. Farge som matcher boligen

ALLE farger er barnefarger – Barn elsker farger. Hvorfor ikke velge en farge fra fargekartet som passer til de øvrige fargene i huset. Her er veggene malt med SENS 5225 Sjøgøtt med lister i SENS 1624 Letthet; en kombinasjon som passer til både gutter og jenter i alle aldre.

 

8. skolestart

 

9. Fargesetting med stor F!

Mye attitude? Mal hele rommet i en av Jotuns mest spenstige farger, f.eks Peon 3185. For den som absolutt ikke blir forbigått i stillhet.

 

9. skolestart

 

10. Det voksne barnerommet

Er det tid for studier og hybelliv? Det som en gang var et barnerom er nå et rom som besøkes av den voksne studenten? Da kan det være tid for en oppgradering. LADY Matrix 9913 gir rommet et voksent og rolig uttrykk, med plass for barndomsminner.

 

10.Skolestart

 

Avatar
Avatar

Adele – Interiørarkitekt - MNIL

Adele Kløve er interiørarkitekt MNIL, driver Plan A og jobber med arkitektur- og interiørprosjektering for næringsliv og bolig. Hun har lang fartstid fra arkitektbransjen og deler sine beste tips med deg. Adele er glødende engasjert i sitt fag, full av gode idéer til alt fra fargevalg til praktiske og kreative løsninger i hjemmet.

Stilrent drømmehus på Husvik

Velkommen hjem til Tor Fredrik og familien! På vakre Husvik har familien totalrenovert mormors gamle bolig fra 70-tallet. Husets nye…

Hjemme hos Daniella Witte

Interiørstylist Daniella Witte har nettopp malt stuen i en naturlig fargepalett. Velkommen inn og la deg inspirere! Veggene er malt…

Lina og Eldan sin flotte sommerhytte

Sommerhytta 2022: Lina og Eldan vant gullhammerne fra to av ekspertene i den spennende finalen i Sommerhytta. – Foto for…

Elegant og personlig hos Vita og Wanda

Da Vita og Wanda Mashadi spontant kjøpte leilighet i nybygget et steinkast fra der de bodde, var planen å bare…

Sommerhytta 2022 – her er vinnerhytta!

Sommerhytta 2022: Sara og Ibrahim vant gullhammer for det flotte kjøkkenet – og gikk seirende ut av Sommerhytta på TV…

Frodig og grønt hos Emma Johansson

Velkommen hjem til Emma Johansson, som står bak kontoen @WhatDecoratesMyDay. La deg inspirere av hennes hjem og stil; og se…