Bærekraftig og vakker møbelproduksjon

Bærekraftig og vakker møbelproduksjon

Den norske møbleprodusenten Ask og Eng har som grunnfilosofi å bruke bærekraftige og vakre naturmaterialer, i kombinasjon med funksjonalitet og estetikk. De har spesialisert seg på kjøkken- og baderomsmøbler. – Vi har tatt en titt på deres unike showroom i Oslo.

Allsidig bambus

Da vi kom over bambus som materiale, ble det etter hvert en selvfølge at det var dette vi skulle jobbe med, sier Kine Ask Stenersen. Vi mener at bambus er mye mer enn et bærekraftig materiale – det er vakkert, allsidig, sterkt, holdbart og har flere ulike uttrykksformer avhengig av overflatebehandling. Vi har derfor jobbet mye med bearbeidelsen av materialet, og brukt lang tid på å utvikle de ulike fargevalgene vi nå har. Dette er bare et av eksemplene på hvor allsidig bambus er.

Duse nyanser og hjemlig atmosfære

Stylingen i showroomet baserer seg på akkurat den samme ideologien som vi har med våre egne produkter, fortsetter hun. – Naturmaterialer i kombinasjon med form og funksjonalitet. Den anerkjente stylisten Elisabeth Heier, har vært med oss på laget om å skape et godt sted å være. I tillegg til egne møbler har vi tatt inn stoler fra Menu, lamper fra Wâstberg og Woud, og i og med at vi er glad i det håndlagde har vi også tatt inn en håndlaget lampe fra Wo and We, samt en god del håndlaget keramikk.

I det nye showroomet i Oslo har vi gått for å skape en følelse av å være hjemme hos noen.

De har valgt en lys og lun palett på veggene og har kombinert LADY Minerals i fargen LADY 12077 Sheer Grey med den klassiske, gråhvite nyansen LADY 1622 Refleksjon. På denne måten har de skapt ulike soner, uten at det blir for store kontraster. Det store rommet føles likevel sammenhengende.

Vegg: LADY Minerals 12077 Sheer Grey

LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levende kalkmatt utseende
  • Unikt fargeuttrykk
  • Enkelt å lykkes
  • Dekkgaranti

Vegg: LADY Pure Color 1622 Refleksjon.

På gulvet er det støpt mikrosement, noe som gir et passende spill. Disse duse og fine fargenyansene gjør seg utrolig fint til de varme nyansene du finner i bambusen. De er på den måten med på å forsterke hverandres kvaliteter og taktilitet.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Lokal produksjon

Ask og Eng produserer alle deres produkter for hånd lokalt i Drammen. – Det er flere fordeler ved å holde produksjonen så nær som mulig, eksempelvis gjør det kommunikasjonen enklere, samt det gir oss en mulighet til å kontrollere produksjonen for å sikre oss at vi holder den høye kvaliteten vi er ute etter, sier Kine Marie.  Det gjør også at vi enklere og raskere kan utvikle nye farger, løsninger og produkter. Vi tror at det at vi lager ting for hånd, gjør at produktene får en mer ekte og taktil følelse og det gjør at hvert enkelt produkt er unikt.

Kine Ask Stenersen og Kristoffer Eng grunnla Ask og Eng Studio i 2016.

Vi gleder oss til å følge Ask og Eng videre. Takk for inspirerende visning!

Foto: Ask og Eng.

Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Manager

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Magisk stemning og 17. mai-feiring i hagen!

Hipp hipp hurra – snart er det 17. mai! Få tips til hvordan du kan skape en flott ramme rundt…

Deilig kake til 17. mai feiringen!

Hipp hurra for 17. mai! Vi feirer dagen med en lekker, rød fløyelskake – eller Red Velvet kake, som er…

Lidenskaplig opptatt av estetikk!

Marianne Haga Kinder, for mange kjent gjennom Instagram-profilen @inspirasjonsguidennorge, bor i et vakkert funkishus på Ullern. Bli med på visning…

Drømmehytta i sommerparadiset!

Panelveggene på Hvaler-hytta ble malt med LADY Supreme Finish Matt 0394 Varmgrå. Hytte for en aktiv familie Da Turid og…

Inspirasjon til hjemmekontoret

LADY 20145 Wisdom er magisk, beroligende, og oppfordrer til klare tanker  – i en elegant atmosfære på hjemmekontoret. Ny jobbhverdag Det kreves tilpasninger…

IKEA-hacks for et personlig interiør

Frodig og naturlig med 8546 Local Green. IKEA skapet fikk nytt liv med LADY Supreme Finish. Vi vil stadig fornye oss, men…

Go to top