Balanse i Yoga- studioet

Balanse i Yoga- studioet

Slik ble et gammelt interiørstudio forvandlet til et rom for ro, tilstedeværelse og avslapning med LADY Balance.

Intervju med Karine Andreassen, én av tre instruktører tilknyttet Yoga & Meditasjonshuset i Larvik sentrum.

-Da Pernille viste meg lokalene var jeg ikke i tvil; store vinduer, høyt under taket, en gammel bygårds sjarme og stillhet. En nydelig ramme for undervisning i yoga og meditasjon, forteller Karine Andreassen. Hit kommer det over 100 elever hver eneste uke for å trene både kropp og sjel, for å finne balanse.

Perfekt farge for Yoga studioet

Valget falt på LADY 7555 Soft Mint. Den gråblåfargen var der opprinnelig og de har derfor ikke fargekoden på denne. En matchende mørk grå farge kan feks være LADY 1462 Grå Skifer.

Hva var viktig når dere skulle pusse opp Yogastudioet?
Interiøret var preget av tiden som interiørstudio, og veggene var utnyttet til det fulle med presentasjon av en rekke farge- og tapetkombinasjoner. -Vi ønsket å roe ned de mange inntrykkene. Maling ble løsningen. Vi visste at LADY nettopp hadde kommet med en nydelig fargepalett, LADY Balance, og fikk hjelp av den lokale malerbutikken på hjørnet til å male opp to fargeprøver: LADY Minty Breeze og LADY Soft Mint.

Yoga studio i balanse

Karine Andreassen underviser i Ashtanga Vinyasa Yoga og Yin Yoga. Foto: Dag Nordsveen

 

Hvilken farge valgte dere og hvorfor?

Valget falt på LADY Soft Mint. En lys og beroligende farge med islett av frisk mint. Fargen gav oss den rolige atmosfæren vi ønsket å skape. Den balanserte også godt med øvrige farger i salen, inklusive den gamle antikkhvite veggseksjonen som rommer yogamatter, tepper og annet yogautstyr.

I dag undervises det i klassisk hatha yoga og meditasjon, yin yoga og ashtanga vinyasa yoga i det nyoppussede studioet.

Perfekt farge for Yoga studioet

Hvorfor tror du Yoga er så i tiden?
– I en tid som preges av mye ”å gjøre”, trenger vi mer ”å være”. Å ta en pause fra alle gjøremål og bare være. Være tilstede i øyeblikket, her og nå. Jeg tror dette aspektet er noe av grunnen til at yoga har blitt så populært. Mange kommer opprinnelig for den fysiske treningen og dens positive innvirkning på kroppen. Etterhvert opplever man også hvordan yoga roer sinnet og således også har en meditativ effekt. I yoga er pusten helt sentral. Når fokuset vendes mot pusten og bevisstheten fullt og helt rettes mot det som skjer på yogamatta, stilner også tankene. Pusten er kroppens viktigste renselsesorgan, noe som er lett å glemme i disse ”detox-tider”. Kun gjennom fokus på pusten kan man nå en deilig tilstand av tilstedeværelse i nuet, og praktisering av yoga og meditasjon er en mulig vei mot balanse i hverdagen. En balanse mellom ”å gjøre” og ”å være”.

Perfekt farge for Yoga studioet

Har du tips til de som ønsker å skape et rom med balanse, for ro og avslapning hjemme?

– Selv velger jeg å omgi meg med behagelige, samstemte farger og ellers velge interiør og gjenstander preget av ekte og naturlige materialer. Jeg synes fargenyansene i LADY Balance fargekartet har mange nydelige farger som gir ro i hjemmet. Jeg har også valgt å ha få gjenstander, alt har sin plass og sin verdi – enten i form av god nytte eller vakker fremtoning. Med dette som utgangspunkt finner jeg roen i flere rom, og det kan være en fordel etter hvert som familien vokser. Utfordringen er ofte å finne tid til å sette seg ned for en stille stund. For meg har den tidlige morgenstunden stor verdi, mens resten av huset fortsatt sover…

Perfekt farge for Yoga studioet

LADY 7555 Soft Mint er en av fargene i LADY Spring & Summer Collection 2015. Se hele kolleksjonen her.

JOTUN FARGETRYGGHET: Ved å bruke Jotuns produkter er du sikret at resultatet blir 
nøyaktig lik våre fargeprøver.
Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Category Development Manager West Europe and Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….