Farger skaper gode barndomsminner

Farger skaper gode barndomsminner

Barn trenger farger

Barn i alle aldre trenger farger, og vi vet blant annet at synssansen stimuleres ved bruk av sterke farger og fargekontraster. Noen farger virker beroligende mens andre gir energi. Ulike personligheter har ulike behov.

Barn trenger farge

Her har vi malt med Jotun SENS 07 i fargen 10580 Soft Skin (vegg) og 2024 Senses (stol)

Farger skaper minner

Hvis du tenker tilbake til din egen barndom, hvilke farger husker du da? Selv husker jeg veldig godt når foreldrene mine pusset opp mitt barnerom og jeg fikk nye lyseblå vegger med matchende sofa og gardiner. Åh, som jeg koste meg på det rommet, mitt rom!

Barn trenger farger

På bildet: Jotun Sens 5030 St. Pauls Blue nederst og 1973 Antikkgrå på det øverste feltet.

Er du gravid og skal male?

For deg som er gravid er det ekstra viktig å ta hensyn til den lille i magen. Med SENS maling kan du føle deg helt trygg på at både du og den lille ikke tar skade av malingen eller innholdet. Du kan altså male babyrommet klart med god samvittighet dersom du benytter malingsserien SENS. Skal du male list og vegg i samme farge kan du bruke det samme malingspannet. Med Jotun SENS 3-i-1 er det trygt og enkelt å bruke produktet om du skulle male vegg, panel eller listverk. Den har en dempet silkematt glans og gir et fint, holdbart resultat.

Her er paletten som ble presentert i videoen over. Se flere fine barnerom og gode kombinasjonsfarger i det digitale SENS-fargekartet.

Ingen løsemidler

SENS-produktene inneholder ikke løsemidler og avgir ingen skadelig emisjon/avdamping. SENS er det naturlige valget for deg som er opptatt av å ivareta et best mulig inneklima, og er perfekt til oppussing av barnerom. Med SENS kan du være trygg på at du ivaretar din egen og familiens helse.

Barn trenger farger

Veggen her er malt i fargen 7163 Minty Breeze.

LADY 7163 Minty Breeze

En grålig litt skitten minttone. Ikke pastellaktig, men heller dempet og diskret. Lekker til både lysere minttoner, samt de vakre fargene 6325 Balance og 5180 Oslo. Prøv den gjerne ut sammen med dempede beige farger som 1016 Blek Sand, 10249 Mohair og 10249 Sober også. Fargen fremstår litt tøffere i kombinasjon med hvitere farger som 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit, enn 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

Lek med farger

Hoppe, leke, danse og sove… Et barnerom skal fungere til mange formål både dag som natt. Lek med farger og former – skap livlige og morsomme rom hvor det er gøy å være! Blå og turkise toner er forøvrig farger som fungerer ekstra godt på soverom når kvelden kommer og man skal finne roen.

Barn trenger farger

Skolevenner

Når barna begynner en ny hverdag med skole og fritidsaktiviteter, setter også dette nye krav til barnerommet. Skap en god sone for lekselesing, søvn og ikke minst en plass som innbyr til lek med nye skolevenner.

Ungdomsrom

Det skjer mye i overgangen fra barn til ungdom. De blir tydeligere på egne ønsker, egen identitet og interesser – og vil vise at de er i ferd med å bli ”voksne”. Rommet er et av de første synlige tegn på det. Få tips til hvordan du kan hjelpe dem med å finne sin stil.

Her er paletten fra videoen over.

Se flere eksempler på tøffe ungdomsrom og fine fargekombinasjoner i det digitale SENS-fargekartet.

Ingen malingslukt

Hvis du åpner et spann og lukter på SENS vil du oppleve at malingen så og si er luktfri. Dette er fordi SENS inneholder minimalt med stoffer som emitterer/damper av. Når du maler med SENS unngår du derfor ubehagelig malingslukt – både mens du maler og når du er ferdig.

Er du klar for å skape noen gode fargeminner for barna dine? :)

Tanja
Tanja

Tanja

I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister, designere, etc. deler Tanja nyheter, trender og nyttige tips med deg som er opptatt av interiør, farger og design.

Bli inspirert av Ninas bevisste fargevalg

Nina Lunde er interiørjournalist og bor i Villa Floris, en flott klassisk villa på Nordstrand, som hun og mannen har…

Den perfekte gråfargen!

Det tar tid å finne den rette fargen; men når man endelig lander på en farge som fungerer, er det…

Rå struktur gir harmonisk soverom

Therese Sennerholt, Art Director, grafisk formgiver og stylist, viser oss sitt vakre soverom. Hun har malt med LADY Minerals Kalkmaling,…

Gjør rommet større med farger og lys

Du kan enkelt få rom til å virke større ved hjelp av gode farger og lys. Visste du at farger…

Festbord til herlige mai

Mai er tid for konfirmasjon, nasjonaldag og andre hyggelige sammenkomster. Interiørdesigner og stylist Elisabeth Heier har invitert oss hjem, for…

Fra ungkarsleilighet til koselig bosted for familien

Tid for hjem brukte LADY Minerals Revive 8469 Green Leaf og 10965 Hipster Brown for å få taktile overflater i leiligheten. Tid for…

Go to top