Terrassetrender 2013

Terrassetrender 2013

På tide å tenke på uterommet og planlegge terrassen

Det er så utrolig deilig å våkne til lysere morgener! Det gjør noe med både humør og tiltakslyst. Jeg er så heldig å ha en terrasse som jeg kan gå rett ut på fra kjøkkenet mitt, og det er få ting som gir meg større glede enn å starte dagen med en kopp kaffe på trappen i solen – når den skinner … Her kommer noen tips om hva du bør tenke på før du flytter ut i vår, og hvordan du bør møblere!

 

Beise terrassen_Shimmergrå Trebitt Terrassebeis

I fjor beiset vi om en terrasse på hytta i fargen Shimmergrå, og det forandret hele uttrykket – til det bedre. Foto: Jotun.

Levende treverk

Vi nordmenn er store væroptimister, og jeg tror vi må være verdensmestere i å bygge terrasser! Men det er også viktig å få disse flotte nye terrassene til å henge arkitektonisk og visuelt sammen med huset eller hytta vår. Så jeg vil absolutt anbefale å beise impregnert treverk. Vi hadde tidligere en terrasse på hytta som var beiset i en oransjerød farge som overhodet ikke passet til huset eller låven. I fjor bestemte vi oss for å gjøre noe med det. Etter en liten research-jobb fant vi ut at fargeutvalget på beis faktisk var større enn vi hadde trodd. Jotun har f. eks. 12 ulike farger i Trebitt-serien, og vi gikk for fargen Shimmergrå. Det ble utrolig fint! Ved å beise terrassen får du en terrasse med større personlighet, og ikke minst eksklusivitet. I tillegg blir den bedre beskyttet mot vær og vind.

 

Beise terrassen_Burmateak Trebitt Terrassebeis

På denne badebrygga har man brukt beisen Burmateak. Denne fargen, samt Shimmergrå, Terrassegrå og Terrassebrun finnes som ferdigfarger i butikkene. Foto: Jotun.

Deilige farger!

Akkurat som i motebildet sprer fargene seg til interiøret og dermed også uterommet. Jeg elsker de nydelige fargene som kommer for fullt denne sesongene – både i møblene og i tilbehøret!

Beise terrassen_Trebitt Terrassebeis_KID

Kid Interiør byr på vidunderlige sukkertøyfarger i år, jeg er spesielt glad i møtet mellom oransje og rosa. Men liker også hvordan den fine akvamarinfargen demper uttrykket og gjør det mer elegant. Produktene kommer i butikk i mai. Styling Kråkvik & D´Orazio Foto: Siren Lauvdal

Beise terrassen_Trebitt Terrassebeis_Fermob

Fantastisk farge også på disse møblene fra Fermob. Hvis du ikke har tenkt å kjøpe nytt i år, kan du jo vurdere å male eller beise om de gamle tremøblene? Jotun har en flott farge som heter Peon som ville lyse opp en hver terrasse. Om du ikke tar hele møbelsettet, hva med en benk eller en krakk?

Beise terrassen_Trebitt Terrassebeis_Broste Copenhagen

Å lage en egen lounge-sone på terrassen er helt riktig i år! Ulike blåtoner er også veldig aktuelle. Bilde fra Broste Copenhagen.

Skap loungestemning!

Hvis du har god plass kan det være smart å tenke litt gjennom møbleringen av terrassen og legge til rette for ulike soner: Hva med en spiseplass og et utekjøkken ved grillen, et loungeområde for avslapning og et lekeområde? Ulike modulsofaer og møbler spesielt beregnet på loungeområdene er det mye av i år. Men har du ikke den største lommeboken kan du hente inspirasjon fra bildet over: Bruk f eks trepaller eller snekre noe enkelt selv hvis du er litt handy. Legg på skumgummimadrasser som du trekker med rimelig tekstil, og pøs på med deilige puter. Det er fint å beise pallene i samme farge som terrassen.

 

Beise terrassen_Trebitt Terrassebeis_IKEA

Selv på en liten terrasse eller veranda kan man skape loungestemning, som her med modulserien Garpen fra Ikea.

Beise terrassen_Trebitt Terrassebeis_Roshults

Utemøblene fra Röshults ligger i den litt dyrere enden av skalaen, men jeg måtte bare ta med bildet av sofagruppen Easy, som er designet av Broberg & Ridderstråle. Kombinasjonen stål, tre og vannavstøtende tekstil blir i mine øyne klassisk og vakkert. Jeg liker også godt den lille touchen med farge i form av den oransje puten. Det er tid for kontraster! Lady-fargen Vital er en slik fin kontrastfarge.

Beise terrassen_Trebitt Terrassebeis_Slettvoll

Rottingmøbler er superaktuelt i år, disse fine stolene er fra norske Slettvoll.

Klassisk nostalgi

Selv om det skjer mye spennende på designfronten når det gjelder utemøbler, holder klassikerne seg fremdeles. Jeg liker godt en blanding av både klassisk og moderne design. Som mange andre har jeg også hvitmalte trestoler med matchende spisebord, men drømmer om å male dem i år. Gjerne i en vakker blågrønn nyanse. Jeg er i tillegg veldig svak for både rotting og fluktstoler og er derfor veldig glad for å se at det er mye av det på markedet i år, fra flere produsenter.

 

Beise terrassen_Trebitt Terrassebeis_Bloomingville

Denne gyngestolen for to er fra Bloomingville, og jeg synes fargen er helt nydelig. Den likner nemlig på en av mine favorittfarger fra Lady: Prismegrønn.

 Beise terrassen_Trebitt Terrassebeis_Madamstoltz

Fluktstolen er ikke alltid enkel å slå opp, men hva gjør vel det når den bringer tankene hen  til barndommens sommer? Denne er fra Madam Stoltz.

 

Beise terrassen_Shimmergrå_Trebitt Terrassebeis_2

Akkurat slik vil vi ha det i sommer – ikke sant? Terrasse beiset i Shimmergrå. Foto: Jotun.

Se hvilke terrassebeis farger du kan velge mellom her.

 

 

Avatar
Avatar

Helle – Trendrådgiver

Helle er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun har nesten 20 års redaksjonell erfaring fra interiør- og designjournalistikk og var i mange år redaktør i ELLE Decoration. Hun jobber nå som frilansskribent og trendrådgiver. Helle er fantastisk flink til å formidle design og interiør.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…