Blåfarger: Blått i blått som hav og himmel

Blåfarger: Blått i blått som hav og himmel

Bølgeskvulp og lukten av sjø, varme svaberg og lange solrike dager. Heldig er den som har et krypinn ved sjøen.

Mange av dere har allerede lest om den flotte sjøboden som Home & Cottage pusset opp til juni magasinet deres. Her kan du lese hvordan de forvandlet det mørke panelet i sjøboden slik at det ble et sommerhus fylt av lys og sommersol. PS. Husk konkurransen vår hvor du kan vinne gavekort fra H&C til 1000 kr. Se her.

Den gamle sjøboden ved vannkanten i Langesund hadde ikke vært pusset opp siden 1970-tallet. Panelet hadde blitt både mørkt og gult, og familien ønsket seg et sommerhus fylt av lys og sommersol. Med litt hjelp på veien til valg av farger og interiør, ble sjøboden som ny.

Panelet i tak og på vegger ble malt med LADY Supreme Finisk silkematt 1624 Letthet, lister og vinduskarmer med LADY Supreme Finisk halvblank 1624 Letthet, en svakt gulaktig hvittone som passer perfekt i et sommerhus. Som kontrast ble kjøkkenfrontene i den åpne stue/kjøkkenløsningen malt med LADY Supreme Finish halvblank 5225 Sjøgløtt, en lys og sval turkisfarge. Ulike blåfarger på tekstiler, møbler og tilbehør gir i tillegg rommet flotte fargekontraster som skaper dybdeinntrykk og flyt i interiøret. Dermed oppleves rommet harmonisk og gjennomtenkt.

 

Blåtoner til sommerhuset

Blå fargetoner passer perfekt til et sommerhus ved sjøen; fra mørk marineblå, via mellomtoner og helt til de svake grønnaktige turkistonene. Blåfarger skaper gode assosiasjoner til hav og sjø, og tilfører interiøret en frisk og sval følelse det er godt å vende tilbake til, år etter år.

 

Nytt liv til gult panel

Sol og lys tærer på ubehandlet panel, som gulner og blir mørkere med årene. Etter hvert som veggene mørkner, stjeler de også mye av lyset i rommet.

Mange kvier seg for å gi seg i kast med å male ubehandlet panel, som tradisjonelt sett har trengt en runde eller to med kvistlakk før panelet er klart for malerpenselen. Med nye Jotun Kvist- og sperregrunning, som har kvistlakk og grunning i ett og samme produkt, er det en smal sak å få jobben gjort.

Løsningen for mørkt og gulnet panel er med andre ord innen rekkevidde uten for mye jobb.

Først et strøk med nye Jotun Kvist- og sperregrunning – fulgt av to toppstrøk i vår nye og beste penselmaling noensinne; Lady Supreme Finish. Denne får du i tre ulike  glansgrader; silkematt, halvblank og superblank. For deg som har slette vegger på hytten, er Lady Pure Color en utmerket løsning. Da får du lekre og supermatte vegger. Husk å legge en god plan før du går i gang.

 

En lys sommerpalett ga sjøboden ved Langesund nytt liv til gulnet, mørkt panel. 

 

Kjøkkenfrontene ble malt med LADY Supreme Finish halvblank 5225 Sjøgløtt, en lys og svalturkisfarge som skaper en fin kontrast til LADY 1624 Letthet som er brukt til å male tak,vegger, lister og vinduskarmer.

 

Nye Jotun Kvist- og sperregrunning, les mer.

 

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Collected Blue – en dempet og tidløs blåtone

Tidløse blåtoner, som den nye favoritten 5530 Collected Blue, gir særpreg og karakter til ethvert rom. Bildet over: Veggen er…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

Elegant stil hjemme hos familien Blipp

Jamina og Stian Blipp har pusset opp og bygget om. – Se det smakfulle interiøret og de nye fargene! Oppussing…

Lina og Eldan sin flotte sommerhytte

Sommerhytta 2022: Lina og Eldan vant gullhammerne fra to av ekspertene i den spennende finalen i Sommerhytta. – Foto for…

Sommerhytta 2022 – her er vinnerhytta!

Sommerhytta 2022: Sara og Ibrahim vant gullhammer for det flotte kjøkkenet – og gikk seirende ut av Sommerhytta på TV…

Frisk opp med nye farger og supermatte vegger!

Supermatte vegger skaper en dempet og behagelig stemning. Bli inspirert til å finne den nye, perfekte nyansen til ditt hjem! …