Blåfarger: Blått i blått som hav og himmel

Blåfarger: Blått i blått som hav og himmel

Bølgeskvulp og lukten av sjø, varme svaberg og lange solrike dager. Heldig er den som har et krypinn ved sjøen.

Mange av dere har allerede lest om den flotte sjøboden som Home & Cottage pusset opp til juni magasinet deres. Her kan du lese hvordan de forvandlet det mørke panelet i sjøboden slik at det ble et sommerhus fylt av lys og sommersol. PS. Husk konkurransen vår hvor du kan vinne gavekort fra H&C til 1000 kr. Se her.

Den gamle sjøboden ved vannkanten i Langesund hadde ikke vært pusset opp siden 1970-tallet. Panelet hadde blitt både mørkt og gult, og familien ønsket seg et sommerhus fylt av lys og sommersol. Med litt hjelp på veien til valg av farger og interiør, ble sjøboden som ny.

Panelet i tak og på vegger ble malt med LADY Supreme Finisk silkematt 1624 Letthet, lister og vinduskarmer med LADY Supreme Finisk halvblank 1624 Letthet, en svakt gulaktig hvittone som passer perfekt i et sommerhus. Som kontrast ble kjøkkenfrontene i den åpne stue/kjøkkenløsningen malt med LADY Supreme Finish halvblank 5225 Sjøgløtt, en lys og sval turkisfarge. Ulike blåfarger på tekstiler, møbler og tilbehør gir i tillegg rommet flotte fargekontraster som skaper dybdeinntrykk og flyt i interiøret. Dermed oppleves rommet harmonisk og gjennomtenkt.

 

Blåtoner til sommerhuset

Blå fargetoner passer perfekt til et sommerhus ved sjøen; fra mørk marineblå, via mellomtoner og helt til de svake grønnaktige turkistonene. Blåfarger skaper gode assosiasjoner til hav og sjø, og tilfører interiøret en frisk og sval følelse det er godt å vende tilbake til, år etter år.

 

Nytt liv til gult panel

Sol og lys tærer på ubehandlet panel, som gulner og blir mørkere med årene. Etter hvert som veggene mørkner, stjeler de også mye av lyset i rommet.

Mange kvier seg for å gi seg i kast med å male ubehandlet panel, som tradisjonelt sett har trengt en runde eller to med kvistlakk før panelet er klart for malerpenselen. Med nye Jotun Kvist- og sperregrunning, som har kvistlakk og grunning i ett og samme produkt, er det en smal sak å få jobben gjort.

Løsningen for mørkt og gulnet panel er med andre ord innen rekkevidde uten for mye jobb.

Først et strøk med nye Jotun Kvist- og sperregrunning – fulgt av to toppstrøk i vår nye og beste penselmaling noensinne; Lady Supreme Finish. Denne får du i tre ulike  glansgrader; silkematt, halvblank og superblank. For deg som har slette vegger på hytten, er Lady Pure Color en utmerket løsning. Da får du lekre og supermatte vegger. Husk å legge en god plan før du går i gang.

 

En lys sommerpalett ga sjøboden ved Langesund nytt liv til gulnet, mørkt panel. 

 

Kjøkkenfrontene ble malt med LADY Supreme Finish halvblank 5225 Sjøgløtt, en lys og svalturkisfarge som skaper en fin kontrast til LADY 1624 Letthet som er brukt til å male tak,vegger, lister og vinduskarmer.

 

Nye Jotun Kvist- og sperregrunning, les mer.

 

Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Ny og raffinert stue hos Ellen

Ny stil og raffinert stue hjemme hos Ellen. Se hvor fin og lun stuen ble med den dempede gulfargen LADY…

Stilfull eleganse hjemme hos Elisabeth

Hjemme hos Elisabeth er det både stilfullt og minimalistisk – og hyggelig og gjestfritt. Fargen på kjøkkenet er LADY Wonderwall…

Dette er årets farger i 2021!

Årets farger i 2021 vil uten tvil preges av året vi har lagt bak oss. Jotuns skandinaviske fargesjef, Nina Klæboe…

Farger og energi hos Alek Modin

Hold deg fast og gjør deg klar for vakre farger og et sanselig fargefyrverkeri! Hjemme hos Alek Modin opplever man…

Hjemmekontor i luftige omgivelser

Barnerommet ble til nytt og luftig hjemmekontor med LADY Minerals Revive 4894 Ocean Air.  Inspirerende hjemmekontor I dag har mange…

Helhetlig fargesetting – også i taket!

Skap en helhetlig fargesetting – og husk å ta med taket i fargeplanleggingen! På bildet er taket malt med LADY…