Bli inspirert av Ninas bevisste fargevalg

Bli inspirert av Ninas bevisste fargevalg

Nina Lunde er interiørjournalist og bor i Villa Floris, en flott klassisk villa på Nordstrand, som hun og mannen har renovert. Her får du hennes beste tips til gode og varige fargevalg.

Velg varige farger

Jeg bruker lang tid før jeg bestemmer meg for veggfarger i Villa Floris. For meg er det viktigere med en varig farge, enn å stadig male i nye trendfarger.

Villafloris

Nina har en klassisk interiørstil, og foretrekker varige fargenyanser – som fargen LADY 9925 Bergknatt.

Klare regler

Når jeg skal male følger jeg alltid fire regler: Farger påvirkes av underlaget det males på, lysforhold, hvordan rommet er innredet og gulvet. Hvis alle de tre første punktene er fulgt, er det kjedelig å glemme å matche fargen mot gulvet. Spesielt med såkalte nøytrale farger som beige eller grått, er det en stor risikosport å gamble på veggfargen.

Villafloris

LADY Pure Color i fargen 9925 Bergknatt og 4477 Deco Blue (i stuen).

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Skap en fin helhet!

Et godt tips er å velge farger som flyter bra mellom rommene og gir en fin helhet. For fargene må passe godt sammen, spesielt hvis de er synlige fra samme rom.

Gå for Klassisk Hvit

Hos oss er all hvitmaling 9918 Klassisk Hvit fra Jotun, for jeg foretrekker kalde nøytrale farger. Klassisk hvit er en ren og nøytral hvittone som fremhever helheten i rommet. Vi har den hvit-fargen på alt fra lister, trapper, skap, kjøkken og panelfarge i hjemmet vårt.

Villafloris

Favorittfargen min

Jeg er glad i å ha farger rundt meg, og blått er min absolutte favorittfarge. Den vakreste blåfargen jeg kan tenke meg, er 4477 Deco Blue fra Jotun LADY. Deco Blue er elegant, dyp og rolig. Vi har malt veggene i stuen i denne lekre fargen. Deco Blue forandrer seg også med lyset i Villa Floris, og er en drøm av en farge om morgenen.

VillaflorisVillafloris

LADY 4477 Deco Blue er Ninas favoritt blant blåfargene. Og vi er helt enig i at den passer perfekt hjemme i det lekre hjemmet hennes! 

Art Deco

Når jeg skal male, bruker jeg lang tid på å vurdere fargeprøver på veggene. Jeg kan gjerne bruke en måned før jeg bestemmer meg. Da vi malte hallen i Villa Floris var imidlertid taktikken helt motsatt. Jeg så en fargeprøve av 7163 Minty Breeze fra Jotun, og visste med en gang at det var fargen for meg. Den forvandles fra lys til mørk med dagslyset i hallen, og er lekker til Klassisk Hvit. Nå har vi Minty Breeze som basisfarge i fire etasjer, fordi den minner meg om Art Deco stilen.

Villafloris

Gangen i Villa Floris er superlekker i fargen LADY Pure Color 7163 Minty Breeze!

 

 

Nina Lund/foto Nordstrandfotografene

Nina Lunde @Villafloris – vinner av Gullfjæren Klassisk 2018 og finalist i 2019. (Portrettfoto: Nordstrandfotografene)

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Den perfekte gråfargen!

Det tar tid å finne den rette fargen; men når man endelig lander på en farge som fungerer, er det…

Rå struktur gir harmonisk soverom

Therese Sennerholt, Art Director, grafisk formgiver og stylist, viser oss sitt vakre soverom. Hun har malt med LADY Minerals Kalkmaling,…

Gjør rommet større med farger og lys

Du kan enkelt få rom til å virke større ved hjelp av gode farger og lys. Visste du at farger…

Festbord til herlige mai

Mai er tid for konfirmasjon, nasjonaldag og andre hyggelige sammenkomster. Interiørdesigner og stylist Elisabeth Heier har invitert oss hjem, for…

Fra ungkarsleilighet til koselig bosted for familien

Tid for hjem brukte LADY Minerals Revive 8469 Green Leaf og 10965 Hipster Brown for å få taktile overflater i leiligheten. Tid for…

Deco Blue – en blå favoritt!

Med LADY Minerals Revive i fargen 4477 Deco Blue, har rommet fått en rustikk og vakker struktur i en elegant…

Go to top