Dekk bordet med snadder til påske
Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem og fuglekvitteret sitter løst. Det er også rom for innendørs kos, og her gir vi deg noen tips til borddekkingen og hva du kan servere som påskegodt – se oppskrifter lenger ned i artikkelen :)
Bildet over: Vakkert påskebord med malte påskeegg og grønn bukett. Veggen er malt i fargen 8281 Pale Linden. Brystning og tak er malt i 9918 Klassisk Hvit.
Uavhengig om du skal ha påske hjemme eller på hytta, er det hyggelig å dekke til et lekkert påskebord, og det krever heldigvis ikke all verden.
Hvis du beskjærer noen frukttrær i hagen, så putt grenene i en vase. Så snart de kommer inn i varmen springer det ut i flotte grønne farger og blomster. Sett det sammen til en bukett med avskårne blomster. Ta i tillegg gjerne frem noen malte påskeegg, eller mal noen nye av året. Heng de på grenene og vipps – flott og klassisk påskepynt.
Dekk i tillegg med fint, og gjerne mønstret servise, og kjøp noen fine påskeservietter. Finn frem stettglassene og bordet er klart for hygge!
Se sak om hvordan du lager dekorative påskeegg med LADY-farger.
Grønt til påske
Selv om vi fortrinnsvis tenker gult til påske, så er også grønn er deilig påskefarge. Det blir jo stadig grønnere ute, og det spirer og gror. En grønn farge på veggen som 8281 Pale Linden setter et vakkert vårpreg på rommet.
Fargen på veggen er 8281 Pale Linden og veggen er malt med LADY Minerals Revive. Brystning og tak er malt i 9918 Klassisk Hvit med LADY Supreme Finish.
- Naturlig, mineralsk veggfornyer
- Levende overflate med unikt fargeuttrykk
- Tidsriktig fornyelse
- Kommer i vakre LADY-farger
- Enda vakrere finish – selv på dører og lister
- Ekstremt slitesterk
- Suveren flyt
- Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
Godsaker til påske
Til påske er det lov å nyte dagene litt ekstra med litt godis. Her får du oppskriften på to nydelige søtsaker som passer perfekt til påske.
Påskekuler – marsipankuler med hvitt sjokoladetrekk
Dette trenger du:
- 150 g Marsipan med minst 50% mandler
- 1dl hvalnøtter
- 200g hvit sjokolade
- Pastell-strø i ulike varianter
Slik gjør du det:
- Knus valnøttene lett i en mørtel og kna inn nøttene i marsipanen.
- Trill marsipanen til en pølse og del den opp i ca. 25 jevnstore biter. Ha litt melis på hendene og trill små kuler.
- Del/hakk opp sjokoladen i jevnstore biter. Smelt ca. 2/3 av sjokoladen i en sjokoladesmelter eller mikrobølgeovnen. Rør av og til, til sjokoladen har smeltet. Sett sjokoladesmelteren/bollen på benken og tilsett den resterende 1/3 av sjokoladen. La den smelte i under omrøring. Når sjokoladen har riktig temperatur er den klar for bruk.
- Tre marsipankulene på en pinne ogdypp kulene en eter en oppi sjokoladen og la dem renne av på et bakepapir. Strø strøssel over kulene mens sjokoladen ennå er bløt.
- La sjokoladen stivne helt før du legger marsipankulene i en tett boks eller lignende.
Sitronterte med marengs
Ca. 8 kakestykker
Dette trenger du:
Bunn:
- 150g havrekjeks
- 2ss brunt sukker
- 90g smeltet smør
Sitronkrem:
- 3dl sitronsaft ferskpresset
- 6st store egg
- 200g sukker
- 2ss maisenna
- 150g smør
Marengs:
- 3st eggehvite fra store egg
- 180g sukker
Slik gjør du:
- Knus kjeksene til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker og smeltet smør.
- Trykk kjeksblandingen godt ut i en kake/pai form. La kjeksbunnen i formen stå kaldt i kjøeskapet mens du lager sitronfyllet.
- Kok opp sitronsaften i en kasserolle. Bland sulkker og maisenna i en bolle og pisk inn eggene. Hell den kokende sitronsaften over eggebalndingen mens du pisker kraftig for å unngå at eggen korner seg.
- Hell alt tilbake i kasserollen og kok opp blandingen under konstant pisking. La kremen boble noen få sekunder så den tykner skikkelig.
- Trekk kasserollen vekk fra varmen mens du fortsetter å piske i 20-30 sekunder.
- La kremen bli litt avkjølt før du visper inn smøret. Gni sitronkremen gjennom en sil før du heller den over kjeksbunnen. Sett terten i kjølekspaet og la den stå i minst 4 timer før servering.
- Lag marengsen rett før servering. Pisk sammen eggehviter og sukker i en romslig stålbolle. Sett bollen over vannbad og pisk marengesen over varmen til sukkeret har løst seg opp og blandingen har blitt luftig og varm, ca. 60 grader.
- Topp paien med marengsen. Brenn marengsen med gassbrenner eller gi den en lynrask tur under grillen i ovnen.
Foto og oppskrifter: Annette Nordstrøm
Da gjenstår det bare for oss i LADY-teamet å ønske alle en riktig god påske!