Dempet kraft med gultonen 8583 Earthy Yellow

Dempet kraft med gultonen 8583 Earthy Yellow

Våren er endelig på vei, og det er på tide å bringe litt friskhet og liv inn i hjemmet etter den lange vinteren. En måte å gjøre dette på er ved å introdusere varme farger som minner oss om de vakre vårdagene som kommer. En av våre favoritter fra det siste interiørfargekartet CANVAS er den dempede, men likevel kraftfulle gultonen JOTUN 8583 Earthy Yellow.

Bildet over: JOTUN 8583 Earthy Yellow sammen med brune detaljer danner et solid og stødig interiør som samtidig gir en jordlig kraft!

Dempede gultoner har kraften til å løfte stemningen i et rom med sine solfylte vibber, samtidig som de gir en behagelig og harmonisk ro til interiøret. JOTUN 8583 Earthy Yellow er en gylden, naturlig gulfarge med et lett grønnaktig hint skjult i undertonene. Kombiner den eksempelvis med JOTUN 20217 Muted Coral og JOTUN 7685 Subtle Green for et herlig fargerikt interiør.

Vegg malt i fargen Muted Coral

Ved å male taket i en annen farge enn veggene skaper du et spennende og kontrastfylt rom! Her er det malt med 20217 Muted Coral på veggen til venstre, 7685 Subtle Green til høyre og 8583 Earthy Yellow i taket.

Ønsker du en varig supermatt maling, så er LADY Pure Color malingen for deg. Til taket velger du LADY Perfection som drypper lite og gir et vakkert sluttresultat,

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Gult er kult – og bra for energien

I fargepsykologien forbindes gult i positiv forstand med sol, varme, modenhet, sunnhet og energi. JOTUN 8583 Earthy Yellow er med andre ord ikke bare en visuelt tiltalende farge, den har også en positiv innvirkning på sinnet. Inkluderer du en gulfarge i interiøret bidrar denne både til et mer visuelt tiltalende rom, samtidig som rommet skaper positivitet og blir et godt sted å være.

JOTUN LADY Subtle Green på vegg 8583 Earthy Yellow på vegg og tak 7686 Mindful Green på bord

Her ser du JOTUN 7685 Subtle Green til venstre og JOTUN 8583 Earthy Yellow til høyre og i taket. Fargene skaper en nydelig atmosfære når lyset slipper inn.

I dette huset spilte vi forøvrig inn vår nyeste reklamefilm for LADY. Se alle fargene fra huset i denne saken.

En gultone som kler ulike retninger

JOTUN 8583 Earthy Yellow er en gulfarge som kan dras i ulike retninger. Som vi har sett kan den få andre farger til å poppe, men den kan også skape et mer dempet uttrykk hvis du kombinerer med eksempelvis JOTUN 12291 Soft Brown og/eller JOTUN 1632 Rock Sugar.

Jotun Earthy Yellow, Soft Brown og Rock Sugar fargeprøver

Down to earth og behagelig med fargetrion 8583 Earthy Yellow, 12291 Soft Brown og 1632 Rock Sugar.

Skal du male eksempelvis stua og ønsker vår beste maling som gir et langvarig, supermatt og eksklusivt uttrykk, velger du LADY Pure Color. Til kjøkkenet bør du vurdere matte, og enda mer robuste LADY Wonderwall. Velger du en farge fra oss i Jotun er det kun når du velger en maling fra oss i tillegg at du er garantert riktig farge. Det sørger Jotun fargetrygghet for.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Varig vakkert, matt utseende
 • Ekstremt slitesterk
 • Meget flekkavvisende

LADY Minerals Antwerp Beige og Earthy yellow og Mexico malt med LADY Pure Color

Her skapes taktile overflater med LADY Minerals Kalkmaling i front, i fargen 12290 Antwerp Beige. Veggen bak er malt med LADY Pure Color i fargen 8583 Earthy Yellow og døråpningene har fått fargen 0288 Mexico.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Det finnes som du ser flere veier å gå med 8583 Earthy Yellow – avhengig om du ønsker energi eller noe mer dempet. Den gyldne, naturlige gulfargen med sitt lette grønnaktige hint skjult i undertonene gjør fargen anvendelig til bruk på flere av hjemmets rom.

JOTUN Mexico Muted Coral og Earthy Yellow fargeprøver

Prøv også JOTUN 8583 Earthy Yellow til et par andre favoritter fra vårt siste fargekart CANVAS – 20217 Muted Coral og 0288 Mexico.

Bli bedre kjent med vakre 20217 Muted Coral her.

Nå gleder vi oss over lengre og lysere dager, med gradvis varmere og varmere vær – og ønsker våren og solen velkommen med gode og glade farger!

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….