Lune farger på kjøkken og spisestue

Lune farger på kjøkken og spisestue

Det gamle ærverdige huset fra 1915 er utrolig flott, men trenger litt kjærlighet. Spesielt er kjøkkenet og det som etterhvert skal bli spisestue upraktisk for en barnefamilie. Tid for hjem tar som vanlig utfordringen på strak arm, og lune farger fra LADY setter stemningen.

Det lille kjøkkenet, som også har spisebord og stoler, er veldig lite praktisk. Her bestemmer gjengen seg for å slå ned en vegg for å åpne kjøkkenet opp mot spisestuen. På den måten får man fjernet spisebord og stoler fra selve kjøkkendelen, og beholder samtidig nærheten til kjøkkenet fra den nye spisestuen. I tillegg bygges det en benkeløsning med barkrakker.

Kjøkken før oppussing.

Kjøkkenet var svært upraktisk før oppussing.

Veggene i spisestuen sparkles med Jotun Sparkel Vegg & Tak medium. Einar gjør et grundig og solid forarbeid, for å få veggene slette og pene, og ikke minst for at malejobben i etterkant skal gå smidig. Einar viser oss også et meget smart tips. Hvis du flytter lyskilden til siden av veggen, så ser du mye lettere ujevnheter og andre utfordringer. Da blir det enklere å se hvor man skal slipe for å få det helt jevnt!

Ny spisestue malt med LADY.

Lune farger og god stemning i ny spisestue. Veggene er malt med LADY Pure Color i fargen 1276 Soft. Hyllen er malt med LADY Supreme Finish i fargen 10430 Dempet Savanne.

Se hvor smidig malejobben går når forarbeidet er gjort skikkelig:

Veggene er malt med LADY Pure Color i fargen 1276 Soft. En dempet, gyllen beige tone.

Det blir utrolig fint og en farge som virkelig lyser opp og gjør at rommet skinner! Og det er fornøyelse å høre Einar snakke om, og se hvor glad han er i, å male. Og vi skjønner han godt – det er jo virkelig det som løfter rommet.

Nytt kjøkken malt med LADY fra Jotun.

Nydelige fargetoner på det nye, romslige kjøkkenet.

Hyllene på kjøkkenet og i spisestuen er malt med LADY 10430 Dempet Savanne, som passer fantastisk godt til 1276 Soft. En dempet palett som gir en lun stemning.

Gamle tradisjoner

For å beholde følelsen av tradisjon i det gamle huset, ønsker snekker-Rune å benytte seg av noen gamle håndverkstradisjoner. Han vil ha det sånn det ble gjort tidligere, og bestemmer seg for å lage brystningspanel. Dette gjør han av helt vanlige 1 cm tykke MDF-plater som han spikrer rett på veggen. Deretter kapper han til nye MDF-plater for å lage selve brystningen. Deretter grunnes det med Jotun Heftgrunning Universal, før det males med LADY Supreme Finish Silkematt i fargen 10430 Dempet Savanne. Lekkert!

Ny hylle i gammel stil malt med LADY Supreme Finish.

Ny hylle i gammel stil malt med LADY Supreme Finish Silkematt i fargen 10430 Dempet Savanne.

Den nye flotte hyllen i spisestuen tar også utgangspunkt i gamle tradisjoner, og får flotte buer på toppen. Denne er grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, og malt med LADY Supreme Finish Silkematt i fargen 10430 Dempet Savanne. Utrolig håndverk og lekker finish med nydelig farge.

Åpen skyvedør inn til ny spisestue.

Utrolig koselig stemning på vei inn i ny spisestue.

Taket i spisestuen beholdes som det er, mens det på kjøkkenet gjøres litt småreparasjoner her og der, hvor det fuges med Jotun Malerfug. Taket males med LADY Perfection i fargen 1001 Egghvit, en gyllen hvittone som passer godt til fargevalget på kjøkkenet.

Godstoler i karnapp.

Mulig å kose seg her.

Åpnet opp

I forlengelsen av spisestuen er det godstoler og bord i karnappen for å kunne nyte utsikten. Bordet har designer Malin Persson funnet på loppemarked og det kler huset utrolig godt. Bordet er malt fra tidligere, så for sikkerhets skyld, og for å sørge for at ny maling skal sitte skikkelig, grunner Kjersti med Jotun Heftgrunning Universal. Deretter males understellet med LADY Supreme Finish i fargen 11012 Rustic Brown.

Spisestue og kjøkken malt med LADY fra Jotun.
Lekker spisestue med åpent kjøkken i bakgrunnen. Kjøkkenfronter er grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, og malt med LADY Supreme Finish Silkematt i fargen 10430 Dempet Savanne.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
  • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti
For et vanvittig fint kjøkken det blir! Og en herlig spisestue med en dempet palett som innbyr til hygge og kos.

Vi tar igjen av oss hatten og bøyer oss i støvet for hva Tid for hjem-gjengen får til. Og vi håper og tror barnefamilien blir veldig happy med nytt kjøkken og spisestue!

Flere artikler fra Tid for hjem finner du her.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….