Frisk og frodig sommerhytte

Frisk og frodig sommerhytte

Den grønne sommerhytta til Herman og Petter

Den grønne sommerhytta til Herman og Petter

Gjennom 10 uker av Sommerhytta på TV2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne sin egen Sommerhytte på Myllatunet på Hadeland. Det har vært omfattende og inspirerende utfordringer både inne og utendørs, og samtlige har hatt en bratt læringskurve i kampen om gullhammerne. Dommerne som har vurdert hyttene er interiørdesigner Aina Sollie Steen, snekker Lars Fossum og hageekspert Finn Schjøll.

Bildet over: Den grønne stueveggen på sommerhytta er malt i fargen 9494 Organic Green og den gul-beige fargen er 1303 Observe. En kjempefin kombinasjon som gjør det både jordnært og friskt.

Bestevenner fra Oslo

Herman Winger Ramm (32) og Petter Nohr (33) er to bestevenner som bor i Oslo. Herman er kreatør og tekstforfatter i et reklamebyrå. Petter jobber som administrasjonskoordinator. De har vært bestevenner i 13 år, og Petter er fadder til Hermans barn. Kompisene har masse vennekjærlighet for hverandre.

Stilmessig har Petter fokus på kos med et rikt utvalg av pledd og pynt, mens Herman er mer vågal og spenstig med mye farger.

Herman Winger Ramm og Petter Nohr_Foto-Per Christian Lind_ TV 2

Herman Winger Ramm og Petter Nohr. Foto: Per Christian Lind, TV 2

Fargerikt med grønne og gule toner

I uke 2 setter Herman og Petter i gang med første prosjekt innendørs. Soverommet skal til pers, og det er tydelig at farger blir viktig i deres hytteprosjekt. På soverommet velges det to ulike grønntoner. Panelet blir malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i fargen 9494 Organic Green og taket får grønnfargen 8252 Green Harmony. Hyllene og skap blir beiset med LADY Pure Nature i fargen 9040 Eik.

Soverom malt i to ulike grønnfarger fra lady

Panelet blir malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i fargen 9494 Organic Green og taket får grønnfargen 8252 Green Harmony.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Fargepalett med vekt på grønt

Sommerhytta til venneparet er gjennomgående grønn med innslag av andre vakre LADY-farger:

Vi syns Petter og Herman har fått til en skikkelig god palett, som både er frisk og samtidig gir den gode og lune hyttestemningen.

Sommerfriskt på kjøkkenet

På kjøkkenet har gutta valgt å male panelet på veggen med LADY Supreme Finish Pure Matt i den gulbeige tone 1303 Observe. Fargen fremstår som langt mer gyllen enn tradisjonelle beigetoner, og den ligger midt imellom beige og gul. Fargen har en lun undertone, som gjør den til en fin kombinasjon til gylne, lyse og hvite toner. Derfor passer den utmerket til taket som er beiset med LADY Pure Nature i fargen 9036 Hvitkalket. Knallfint!

Lady Observe malt på kjøkkenet i den grønne hytta

Deilig fargepalett med gul-beige, grønne toner, og myke sorte kjøkkenfronter. De grønne plantene og de ulike grønne detaljene gir ekstra liv til rommet.

Gutta er glad i grønt og har malt døra i fargen 9494 Organic Green, og stolene i 8469 Green Leaf. Vi syns det ble rålekkert!

Kjøkken på Sommerhytta malt med farger fra Lady

Panelveggene er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i fargen 1303 Observe. Taket er beiset med LADY Pure Nature i fargen 9036 Hvitkalket. Døra er malt i fargen 9494 Organic Green med LADY Supreme Finish.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Hemsen på sommerhytta

Hemsen har to ulike soner, noe som gir både ekstra boltreplass på dagen i «bilioteket», samt ekstra plass til overnattingsgjester når det behovet dukker opp. Også her går det i grønt og gulbeigt med 1303 Observe og 9494 Organic Green.

Hems malt med Lady Observe og Lady Organic Green

Lyst og friskt med 1303 Observe øverst på veggen og 9494 Organic Green malt som en form for «brystningspanel» på nederste del av veggen. Biblioketsdelen på hemsen er et perfekt sted å trekke seg litt unna for fred og ro hvis dagen krever det.

Hems malt med Lady Observe og Lady Organic Green

I den andre delen av hemsen er det daybed og nightbed i samme løsning. Smart å skille rommet med en bokhylle. Til høyre i bildet ser du ned på kjøkkenet hvor 1303 Observe går igjen på veggen.

Flerbruksrom med kule løsninger

På flerbruksrommet har Petter og Herman gjort flere stilige grep. Den ekstremt plasseffektive stigen som leder opp til sengeplassen er stilig. Det samme er den egensnekrede bordet som holdes oppe av tau på den ene siden. Veldig kult! Det som kan brukes til eksempelvis kontorplass er både inspirerende og forseggjort. Til skaphyllene i rommet brukes den en linduk for å lukke, noe som sørger for et mykt uttrykk, samtidig som det gjemmer «rotet i hyllene og holder støv borte.

Flerbruksrom malt med Lady Observe

Herlig energirik både farge og innredning! De grønne elementene gjentas, men her er veggen malt i den brente oransjetonen 11175 Adventure. Fargen er gyllen, jordnær og lun, og kan beskrives som et lite eventyr av gult, rødt og oransje. Til tre og panel oppnår du best resultat når du maler med LADY Supreme Finish. LADY Supreme Finish kommer i fire ulike glansgrader, og her er glansgraden Pure matt benyttet.

Flerbruksrom malt med Lady Observe

Veggen i flerbruksrommet er malt i fargen 11175 Adventure. I taket (som ikke syns på bildet) er det malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i fargen 12179 Embrace. Hyller og skap er malt med samme maling, men i fargen 1303 Observe.

Flerbruksrom malt med Lady Observe

Både praktisk og lekkert på flerbruksrommet.

Stuen er rosinen i pølsa

I stuen er det flotte spiler som et gjentakende designelement, se både øverste del av veggen og bordet. Vi elsker dessuten «plantekassen» du kan senke og heise etter behov. Et virkelig stilig grep! De frodige potteplantene løfter også helhetsinntrykket og passe godt sammen med den deilige grønntonen 9494 Organic Green og den gul-beige 1303 Observe.

Den smarte stigen opp til hemsen kan skyves helt inntil veggen og festes der ved behov for å frigjøre gulvplass.

Stue i Sommerhytta malt med LADY

Bildet er tatt fra uteområdet, og du ser her en smart måte å trekke utekjøkkenet nesten inn. De grønne plantene hjelper å gjøre overgangen fra inne til ute smidig.

Soverom grønn hytte sommerhytta 2023

Det trenger ikke være stort for å gi god plass. Smarte løsninger, som skyvedører og mobile stiger, gjør hytta svært plassefektiv. Med lur innredning og friske farger, både på vegger og øvrig interiør, får du den gode følelsen.

Vi tar av oss hatten for det Petter og Herman har fått til – bravo!

Se sommerhytta til Herman og Petter utvendig her.

Se flere saker fra årets og tidligere sesonger av Sommerhytta.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…