Det beste med julen

Det beste med julen

Les alt om hvordan Emily Slotte skal feire julen i år – og få hennes oppskrift på julens beste karameller!

– Skapet er malt med LADY Supreme Finish Matt i LADY 1392 Gul Antikk. Veggen er malt med LADY Minerals Kalkmaling i fargen LADY 12118 Hummus.

En jul vi vil huske

– Julen er en familiehøytid, og da samles vi for å spise god mat og glede oss over høytiden, med Disney på TV, forteller kreatøren Emiliy Slotte.  Men i år blir det en annerledes jul for alle, og det handler om å tilpasse seg – og se fram mot et godt og pandemifritt 2021.

Emily pleier vanligvis å feire jul sammen med sin storfamilie, men i år flytter hun julefeiringen ut i naturen. – Vi samles utendørs i en mindre gruppe, for å nyte varm gløgg, enkel mat og nærhet på avstand. Jeg tror det vil bli fint og det blir helt klart en jul vi kommer til å huske, sier hun.

Emily Slotte Gul Antik

Kreatøren Emily Slotte i hjemmet sitt. Skapet er malt med LADY Supreme Finish Matt i LADY 1392 Gul Antikk.

Den perfekte julen

Den ultimate julen er når man kun har fokus på familien og alle gjøremål legges på hyllen. På morgenen julaften starter vi alltid dagen med fyr i peisen, fylte julestrømper og julekalender på TV. Et «must» for oss er en god og LANG frokost med det beste som hører julen til.  Akkurat det, at vi alle sitter sammen, gir meg virkelig en godfølelse. Med en tenåring i huset, er disse stundene ekstra verdifulle, siden det blir mindre av dette med årene.

Morgenen fortsetter i et rolig tempo, til tross for at barna er som oppspilte Duracell-kaniner, før åpning av julegaver. Husker du den følelsen? Jeg er så misunnelig på den, sier Emily. Senere på dagen drar vi til min mor for en klassisk feiring av julaften, med nisse og enda flere gaver.

Emily Slotte Gul Antik

Skapet er malt med LADY Supreme Finish matt i LADY 1392 Gul Antikk og veggen er malt med LADY Minerals Kalkmaling i fargen LADY 12118 Hummus.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Lekre fargevalg hos Emily

LADY 1392 Gul Antikk er en lun gultone, som er imøtekommende og behagelig. Den står nydelig alene, eller som en vakker kompanjong inntil en rekke andre farger, – fra de gylne hvite til de lune brune toner. LADY 12118 Hummus matcher, og er lun og vakker i dette gylne samspillet. Tips: For et taktilt og unikt uttrykk: prøv ut LADY Minerals Kalkmaling.

Se hvor fint det er hjemme hos Emily!

Julepynten

Moren min dekker alltid nydelig til julaften, med håndbroderte juleduker i flere lag og vakkert porselen og dekketallerkener. Hun pynter alltid bordet med små nisser som mine søstre og jeg lagde i barndommen. Det føles alltid veldig fint og varmt. – Når jeg selv dekker til et julemåltid, så er det mer sobert. Jeg går ut fra hvitt, beige og grønt, og har en tung linduk på bordet, samt mitt vakreste porselen og krystallglass. Jeg henger også opp grønne kranser over bordet og har masse levende lys.

Emily Slotte Gul Antin

Skapet med stor S. Det er malt med LADY Supreme Finish Matt i LADY 1392 Gul Antikk. 

Julegodterier

En ting vi ikke klarer oss uten i julen, er selvfølgelig julegodterier. Min favoritt er karameller, sier Emily. – Jeg synes det er veldig hyggelig å lage min egen karamell, og dette er også en kjempefin gave! Du kan legge karamellene i et syltetøyglass; pynt gjerne med stoff eller silkepapir, med et fint bånd rundt. Jeg har testet og kommet frem til at den ultimate karamellen er den superenkle varianten som er smaksatt med appelsin, vanilje og flaksalt.

Emily Slotte Kola

Emily Slottes julefavoritt! 

Smørkuler med appelsin, vanilje og flaksalt

Ingredienser

100 g smør
2 dl kremfløte
3 dl strøsukker
1 dl lys sirup
1 vaniljestang
Zesten fra 2 appelsiner
Flaksalt

Slik gjør du:

 1. Smelt smøret i en tykkbunnet kjele.
 2. Rør i fløte, sukker og sirup. Del vaniljestangen på midten og legg i kjelen med de andre ingrediensene.
 3. Kok uten lokk i ca 15 – 30 minutter. Jeg bruker termometer og synes karamellen er perfekt ved ca 125 grader. Bland i appelsin-zest (- det oransje på appelsinskallet).
 4. Hell karamellen i en mindre form med bakepapir og fordel flaksaltet over, så det går litt ned i karamellen. Avkjøl og skjær eller klipp siden i biter og rull en og en bit inn i bakepapir.

Emily Slotte kola

Lekre karameller! 

Emily Slotte

Personlig med hjemmelaget til-fra-lapper. 

Nytt år

Jeg har mange drømmer for 2021, avslutter Emily. Den største og mest grunnleggende (som jeg tror mange kan skrive under på), er at vi får et år med nærhet, varme og sosialt samvær. – Et år der vi er friske og igjen får oppdage verden og mer av oss selv. Jeg har også en drøm om et nytt hus, et nytt hjem for familien.

Emily Slotte present

Karameller er en perfekt vertinne-gave. Her har Emily pakket dem i et vakkert papir, tatt et fint bånd og festet et kort på pakken. Veggen er malt med LADY Minerals Kalkmaling i fargen LADY 12118 Hummus. 

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Les mer om Emily Slotte og få inspirasjon fra hennes univers her.

God jul!

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Manager

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Familieleiligheten på Grünerløkka

Bli med inn i den koselige, lyse familieleiligheten på Grünerløkka! Datterens rom fikk fargen LADY Supreme Finish Matt 10246 Velvet,…

Bort med gulnet panel – en gang for alle

Gulnet panel er det mye av i  både hytter og hjem, og mange går med en drøm om å fornye…

En avslappet lounge til hytta

Vi drømmer om en deilig lounge til hytta, med en ny fargepalett og myke sofaer. Se hvor stor forskjell fargene…

Nytt kjøkken i tradisjonsrik villa

Tid for hjem laget nytt kjøkken og spisestue i hundre år gammel villa. Med vakre fargenyanser ble resultatet helt magisk!…

Grønt kjøkken og sommer hele året!

For en start på dagen i dette vakre kjøkkenet! Rikke Bye-Andersen anbefaler alle et grønt kjøkken, fordi det gir en…

Ny vår på badet

Vi gleder oss over vårlyset! Kanskje tiden er inne for å slippe våren inn på badet?  Mal badet i en…