DIY-tips: Lag et plantevindu

DIY-tips: Lag et plantevindu

70-tallet er over oss og hengende grønne planter er igjen supertrendy. Jeg har med enkle midler laget min versjon av et plantevindu, ved hjelp av matt maling i fargetoner fra høstens fargekart, to hengeplantepotter fra brukten og noen tomme syltetøysglass med hyssing.

DIY-tips: Lag et plantevindu

Du trenger:

• Pensel
Jotun Heftgrunn Universal
LADY Supreme Finish Matt i fargene LADY 2856 Warm Blush, LADY 8422 Green Marble og LADY 8469 Green Leaf.
• Rene, tomme glass, gjerne med ulik form
• Hengeplantepotter
• Hyssing eller annet bånd til oppheng, saks
• Evt ståltråd og avbitertang

DIY-tips: Lag et plantevindu

Slik gjør du:

Start med grunningen, som her er ekstra viktig for at malingen skal få feste. La grunningen tørke godt, og legg første strøk med maling. Jeg har en godt brukt pensel som jeg vasker mellom de ulike oppstrøkene i forskjellig farge, noe som fungerer helt fint. En brukt pensel av god kvalitet røyter lite, og er lett å vaske, så du trenger ikke tre pensler selv om du maler med tre farger. La malingen få tørke godt, og legg strøk nummer to. Når dette er tørket, kan det være en god ide å flekke over med en liten pensel.
Klipp til ulike lengder hyssing, og surr rundt halsen på de nå helt tørre glassene. Fest med dobbelknute. Jeg har valgt å la glassene dingle fra én snor, og leve sitt eget liv, litt på skrå, men om du ønsker en strammere regi kan du enkelt løse dette ved å knyte hyssingen på hver side av glasset, slik at den danner en løkke og henger rett.
Et av glassene mine inneholder et telys, og derfor har jeg valgt å feste dette med ståltråd, for sikkerhetens skyld.

Fest hyssing i hullene på hengeplantepottene og plant grønne planter i disse. Jeg har brukt ”Elefantgress” i potten som er malt i LADY 8422 Green Marble, og hengeplanten ”Silver Falls” i potten som er malt i LADY 8469 Green Leaf. I glassene har jeg brukt avskåren kaprifol fra hagen, som holder seg lenge i vann, men noen grener eukalyptus fra blomsterbutikken blir minst like fint. Tanken er at det blir ekstra dekorativt å blande grønntoner og bladverk på plantene du velger, så let gjerne etter kontraster når du velger planter.

Se alle fargene fra det nye LADY-fargekartet her.

Heng opp de ferdige pottene og glassene i ulike høyder, men pass på at noen av disse får lik høyde for å unngå fullstendig kaos. En gylden regel er at når øyet kan telle antall, bør man velge oddetall. Jeg har brukt 7 elementer i mitt vindu, men 5 eller 3 funker like fint i for eksempel et mindre vindu.

Her ser du i praksis hvordan jeg gjorde det:

Lykke til med ditt grønne prosjekt!
Ingrid
Ingrid

Ingrid – DIY-ekspert

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY-prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode.

Lekestue i friske farger

I en gammel eplehage på Nordstrand i Oslo ligger det en liten, hvitmalt dukkestue. Her dekker Jenny på (4) så ofte…

Frisk opp uteplassen!

Både huset og uteplassen vår har fått en skikkelig makeover med maling og styling. Se hvor fint vi har fått…

DIY: Design din egen blomsterkasse

La blomstene få hedersplass på uteplassen. Gjør det selv, bygg en blomsterbenk!   De integrerte blomsterkassene er malt i husets…

Landlig kjøkken i retro stil

Jeg bor på landet i en Västerbottensgård sammen med mann og tre barn. Den gamle gården vår har blitt et spennende prosjekt…

7 vakre fargekombinasjoner til baderommet

Nydelig blågrønn nyanse til badet – LADY Aqua 6325 Balanse  Ny, vakker og matt maling til baderommet Endelig kan du…

Redesign på fulltid

Møt Ida Hansson, en mester i redesign Ida Hansson er fra Umeå i Nord-Sverige og har sitt eget firma som…

Go to top