Einar Nilsson sine favorittfarger

Einar Nilsson sine favorittfarger

Nå starter Tid for hjem 2017!

Tirsdager kl 20 på TV 2 – Nå er det bare å bunkre seg ned foran TV’en og se det flinke teamet fra Tid for hjem gå igang med nye spennende prosjekter. Jotun er samarbeidspartner, og vi fryder oss når vi ser hvordan vår maling er med på å trylle fram de lekreste rom!

For maleren i programmet, Einar Nilsson, er interiør og maling en del av hverdagen. Vi var nysgjerrige, hvordan er hans forhold til farger og fargebruk? Her får du svaret!

Ikke vær redd for farger!

I følge Einar er det mye delikate, sarte og lyse farger i norske hjem, og han oppfordrer folk til å tørre å tenke annerledes – bruke mer farger. Tid for hjem- teamet er en fargeglad gjeng, og dette preger også løsningene i programmet. I denne sesongen brukes det blant annet mange dype og mørke farger – ofte i delikate blåtoner.

Trender 2017

LADY 4477 Deco Blue

– Jotun har mange flotte blåfarger, og Sophisticated Blue er en av mine personlige favoritter, sier Einar. – Deco Blue er også en fin farge. Ellers liker jeg godt LADY 5180 Oslo fra forrige fargekart, og Whispering Red bruker jeg ofte i foredrag/demo som eksempel på en lidenskapelig flott farge, sier Einar.

LADY 2859 Whispering Red

Jotuns fargesjef: De viktigste fargene i 2017

Hvilke farger som velges i Tid for hjem, er oftest avhengig av designeren som er med på prosjektet, forteller Einar. Vi kommer nok til å vise mange av de nye fargene fra Jotun i programmene våre.

Et tips fra Einar, er å driste seg til å velge noe annet enn det trygge hvite taket. – En fin, lys, himmelblå farge er lekkert i taket. De stedene vi har gjort det, har det vært veldig vellykket! forteller han.

Sett farge på taket

Her har vi malt taket i fargen LADY 5249 Linblå i den nye takmalingen LADY Perfection

Hvitfarger er ikke alltid enkelt, og det er mange hvitnyanser å velge mellom. – Den hvitfargen jeg bruker mest på dører, vinduer og listverk, er Klassisk hvit, forteller Einar. – Den er nøytral og fin; et godt alternativ til Egghvit og Bomull, passer til det meste.

Hvordan velge rett hvitfarge på detaljene?

Kombinerer matt og blankt

– I forhold til hva slags maling vi bruker i Tid for hjem, har dette variert litt gjennom årene, sier Einar. – Vi har brukt de fleste malingstypene, men det går nok mest i de matte alternativene, forteller han. – Et tips er å bruke LADY Supreme Finish med 5-er glans på møbler, det blir ofte veldig fint! Å kombinere matte og blanke overflater, gjerne i samme farge, gir ofte gode resultater.

Mal møblene med matt maling

Skapet her har vi malt med den helt matte varianten av LADY Supreme Finish i fargen LADY 7163 Minty Breeze og nattbordet i fargen LADY 10246 Velvet.

Å bruke høyglans i taket, gir mye lys og refleksjon i rommet, og hvis man bor i et gammelt hus er dette veldig fint i vinduskarmene også, synes Einar. – Men blank maling egner seg ikke like godt på takplater, da ville jeg brukt matt maling i stedet, fortsetter han.

Gjør som du tenker!

Har du lenge tenkt å gjøre forandringer, ikke bare tenk – sett i gang! Maling gir stor forandring for en liten penge, i tillegg til at det er fort gjort. – La deg inspirere av Jotuns fargekart! De bruker mye ressurser på disse og fargene er gjennomprøvde. De er fine å bruke dersom du for eksempel leter etter en farge, en stemning eller et ”krydder”. Jeg bruker dem ofte som referanse når jeg viser mine kunder eksempler – hvordan et rom kan se ut om vi bruker den eller den fargen. Farger er gøy! sier Einar.

– I tillegg bør du følge med på denne sesongen av Tid for hjem, her får du gode tips og triks for fargebruk og verktøy. Vi er opptatt av å vise ting som folk kan klare selv, slik at programmet både blir inspirerende og nyttig for seerne, avslutter Einar.

Tid for hjem teamet TV 2 2017

Einar Nilsson er maleren i ”Tid for hjem”, et oppussingsprogram som sendes tirsdager kl. 20.00 på TV 2. Jotun er stolt sponsor!

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Category Development Manager West Europe and Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…