Elegant stue i tøff stil

Elegant stue i tøff stil

Luksuriøs stue med myke stoffer i velur og varme farger – og LADY Minerals kalkmaling i fargen 1877 Valmuefrø på veggen!

Entusiastisk maler

Det er ikke mange som er SÅ entusiastiske som Einar Nilsson i Tid for hjem; når det endelig byr seg en mulighet til å være kreativ med maling! Vi har sett i et utall episoder hvordan han simpelthen storkoser seg når han endelig kan slå seg løs. – Og smilet er mist like bredt om munnen – som den brede malerpenselen han trakterer med hånden!

I vinterens første episode av Tid for hjem, var det en stor oppgradering av en ganske trist og ordinær stue som sto på planen. Familien har bodd der i noen år, og er nå midt i en større rehabilitering av det eldre huset. Utsikten i stuen er fantastisk og rommet er flott, men løsningene er utdaterte. Med designer Morten Bøgh Andersen og Tid for hjem teamet på plass, blir det endelig orden på sakene!

Tid for hjem

FØR: Familien synes det var utfordrende å finne en optimal møblering av stuen!

Designers plan

Morten Bøght Andersen bestemmer seg raskt for at rommet må møbleres med fokus på den vakre utsikten – og i tillegg at det skal settes inn et ekstra vindu mot det fineste utsynet. Han gjør også en stor endring på romløsningen; veggen mellom spisestuen og trapperommet rives, og den tidligere døren inn til stuen, blir fjernet og blendet. Den nye løsningen gjør at rommet føles mer romslig, og åpner samtidig for kreativ skyvevegg – i reneste Harry Potter-stil – inn til det lille tilstøtende biblioteket.

Tid for hjem

ETTER: I den nye stuen kan den fantastiske utsikten nytes til sitt fulle! 

Eksklusiv følelse med kalkmaling

For å skape den luksuriøse stilen, ønsket designeren å bruke LADY Minerals kalkmaling på veggene. Denne kalkmalingen gir en levende og matt overflate. Fargen som ble valgt var den evigvakre, grånyansen 1877 Valmuefrø.

LADY 1877 Valmuefrø

En vakker, gyllen mørk, grå tone. 1877 Valmuefrø står godt til andre gylne farger enten i form de gylne okertonene 10962 Sandy eller 10961 Raw Canvas, eller som stødig partner inntil de nye gylne og friske rosatonene 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach. Fungerer til hvittoner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull.

Se flere farger fra LADY Minerals her!

– Se hvor fint det blir når energiske Einar slår seg løs med penselen og kalkmalingen!

Hemmelig dør til biblioteket

Designeren hadde sett for seg stor hylle som kan skyves til side som en dør til biblioteket. Dette er ingen kjapp og enkel løsning, men krever en nøye planlegging. Det ble montert en solid skinne i taket med ganske grove oppheng, for at taket skal klare vekten av den store og tunge konstruksjonen. I bunnplaten på hyllen blir det laget spor slik at hylleveggen skulle være funksjonell og lett å flytte på.

Hyllene er laget av furu, og ble derfor først grunnet to ganger med JOTUN Kvist og Sperregrunning. Deretter ble de malt to strøk med LADY Supreme Finish Halvblank i samme farge som veggen, 1877 Valmuefrø.

Tid for hjem

Designeren er veldig glad i plassbygde møbler som binder elementene i rommet sammen. Den plassbygde sofabenken på kortveggen, har fått en bred armlene på den ene siden, med god plass til en lampe. Under vinduet er det bygget en bred vinduskarm med innebygget varmekilde. Det hele er grunnet med Jotun Heftgrunning universal, deretter malt to strøk med LADY Supreme Finish 40 Halvblank i 1877 Valmuefrø.

Tid for hjem

Stue med panoramautsikt i sanselige materialer – og med gjenbruk av familiens gamle krystallkrone. 

Gjenbruk av spisebord

Familiens gamle spisebord hadde en flott bordplate som var vel verd å gjenbruke! Med nye, tøffe ben ble stilen på bordet helt tidsriktig. De dekorative lampene over spisebordet har også den industrielle stilen, med en ramme i metall.

Tid for hjem Tid for hjem

Alle himlinger fikk nye gipsplater, og ble sparklet og slipt. De ble deretter malt med LADY Perfection takmaling, for å få en perfekt, matt finish.

Nok et flott prosjekt levert av Tid for hjem gjengen!

Programmet ser du på tirsdager kl. 20.00 på TV 2 – eller på TV 2 Sumo.

Barbro
Barbro

Barbro – Prosjektleder

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Våre vakreste røde nyanser

Rødt skjerper apetitten! Dette deilige kjøkkenet har fått den smakfulle, rødrosa fargen LADY 20120 Organic Red. Rødt er lidenskap Rødt…

Ekte og naturlig med kalkmaling

LADY Minerals 0394 Varmgrå – kalkmalingen er perfekt til den industrielle stilen! Nå får du LADY Minerals Kalkmaling i hele…

Våre vakreste grønnfarger

LADY 8302 Laurbær er en utmerket grønnfarge å omgi seg med på soverommet. Sofistikert og lekkert med panel malt i…

Lite soverom ble blå hule

Karina valgte LADY 4618 Kveldshimmel til soverommet. Verdens minste soverom? I følge interiørdesigner Karina Lilleeng Holmen, har hun kanskje verdens…

Gode farger til soverommet

Hotellfølelse på soverommet! Dette nydelige, varmblå soverommet har fått fargen LADY Pure Colour 4143 Hule. Designet er gjort av Karina L. Holmen….

Elegante og tøffe panelvegger

Lekkert med superblank glansgrad i LADY Supreme Finish! Fargen er 12078 Comfort Grey. Ved å ta treverk inn i interiøret, skapes…

Go to top