Elisabeth Heier sin drømmeleilighet

Elisabeth Heier sin drømmeleilighet

Det nye kjøkkenet har fått fargen LADY 1928 Sommersne.

Elisabeth Heier, en av Norges største interiørbloggere, har totalrenovert drømmeleiligheten sin i Oslo – og gjesteblogger hos oss om prosessen. 

Mitt eget drømmehjem

Mange av dere som har fulgt bloggen min vet at renoveringsprosjekter er ikke noe nytt for meg… Men da jeg endelig sto i det nye kjøkkenet mitt, i den nye i leiligheten jeg nettopp hadde flyttet inn i, måtte jeg klype meg i armen! Leiligheten hadde alt jeg hadde drømt om; all sjarmen som følger med en leilighet fra 1896, utsikt til en av de fineste torgene på Grünerløkka og kanskje viktigst, supernær barnas skole og med en stor, grønn bakgård der de kan leke. Det nye hjemmet mitt hadde vært planlagt i tankene mine i flere år. Det føltes som å komme hjem.

Elisabeth Heier

Gangen ble omformet og fikk nytt gulv. Veggene er malt med LADY Pure Color 1016 Blek Sand. Gulvlistene fikk samme farge som veggen – malt i LADY Supreme Finish Matt.

Ny rominndeling

Jeg brukte cirka tre måneder på renoveringen, og startet prosessen med å redesigne og omfordele rommene i leiligheten. Opprinnelig var det bare ett soverom, og for å få plass til et ekstra, trengte jeg å lage et helt nytt kjøkken. Gangen måtte også endres på. I tillegg håpet jeg at det fortsatt kunne være originale ornamenter og detaljer skjult under lag av gulv, tak og inni vegger. Å gjøre renoveringer som dette, er som å grave inn i historien hvor du finner så mange spor fra livet som ble levd for mange år siden.

Elisabeth Heier

Gjenskape historiske detaljer

Etter å ha oppdaget at nesten ingen av de opprinnelige detaljene var å finne igjen, bestemte jeg meg for å gjenskape noen av dem. Jeg ønsket at det skulle se ut som en modernisert leilighet fra 1896. I stedet for de typiske, gamle fiskebensgulvene, valgte jeg et gulv fra Dinesen i en større dimensjon. Uten å ha sett et nøyaktig eksempel på det gulvet jeg hadde bestilt, var jeg så spent på å se hvordan det skulle bli i virkeligheten. Men jeg kunne ikke vært mer fornøyd med det valget jeg tok. Gulvet behandles med lut og hvit olje, og etter tid (og rengjøring) vil det lysne enda litt mer.

Elisabeth Heier

Vegg: LADY Pure Color 1016 Blek Sand, gulvlister: LADY Supreme Finish Matt i samme farge. Vindu: LADY Supreme Finish 9918 Klassisk Hvit.

Å gjøre renoveringer som dette, er som å grave inn i historien hvor du finner så mange spor fra livet som ble levd for mange år siden.

Da jeg startet oppussingen, håpet jeg at jeg slapp å gjøre noe med det elektriske, for å holde meg innenfor det stramme budsjett mitt. Vel, så enkelt ble det ikke til slutt viste det seg, men planen var hele tiden å velge nye stikkontakter og brytere som passer stilen til leiligheten.

Dempet fargevalg

For å oppnå en glatt og jevn overflate som jeg ønsket for alle vegger, ble både nye og gamle vegger sparklet og malt. I stuen valgte jeg fargen LADY 1016 Blek Sand til både lister og vegger. LADY Pure Color for vegger og LADY Supreme Finish for de brede listene. Nylig har jeg også malt vinduene i samme farge. Jeg synes det ser så fint ut når alt har samme farge i stedet for å dele veggen med hvite lister eller vindusrammer.

Elisabeth Heier

Veggene er malt med LADY Pure Color 1016 Blek Sand.

Over gaten fra stuen min er det en rød mursteinsbygning, og da jeg skulle velge farge, trengte jeg å ta det også i betraktning. Når solen treffer mursteinene om ettermiddagen, reflekterer den så mye av det røde inn i hjemmet mitt. Jeg ville derfor velge en farge som ikke hadde noe rødt i seg, for ikke å fremheve det røde enda mer! 1016 Blek Sand er fortsatt en varm farge; det er et nordvendt rom og viktig med varme nyanser. Dette er smarte faktorer å vurdere når du velger farger for ditt hjem også. Taket og rosettene er malt i LADY 9918 Klassisk Hvit, LADY Perfection maling for tak.

Få flere tips for fargesetting av tak her.

Visste du at LADY Pure Color nå er enda mattere og vakrere? Les mer om hvordan du får det fineste resultatet! 

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Vakre doble dører

En av de vakreste detaljene jeg vet i gamle leiligheter er doble dører! Ettersom det ikke var noen originale dører igjen i leiligheten min, var jeg glad jeg fant noen veldig fine fra en annen gammel leilighet til salgs på Gamle Trehus her i Oslo. (For øvrig et godt tips hvis du leter etter dører eller andre arkitektoniske detaljer under renovering).

Se også mitt veldig skjeve tak på bildet under. I stedet for å rette det opp, valgte jeg å beholde det som det var, for å opprettholde høyden.

Elisabeth Heier

Vegger i kjøkken: LADY Pure Color 1928 Sommersne. Dører og vinduer: LADY Supreme Finish 9918 Klassisk Hvit. Himling og rosetter er malt med LADY Perfection i 9918 Klassisk Hvit.

Nytt kjøkken med spiseplass

Lyset flommer mellom kjøkken og stue fra store vinduer på hver side. En sydvendt balkong utenfor kjøkkenet er fantastisk å ha om sommeren! På kjøkkenet valgte jeg en lysere farge til veggene, LADY 1928 Sommersne, som passer meget godt til de mørke bambusfrontene på kjøkkenet. I dette rommet har jeg også min lille arbeidsplass. Fargen er varm og grålig og er veldig fin om du vil ha et lite hint av farge og ikke helt hvite vegger.

I dette rommet lå spisestuen tidligere, men nå rommer det både kjøkken og spiseplass. Det gamle kjøkkenet har blitt til det ekstra soverommet som jeg manglet.

Elisabeth Heier

Kjøkken fra Ikea, fronter i bambus fra Ask og Eng, kjøkkenbenk fra Eassystone, kran fra Vola, vegglampe fra Areti/Oslo Deco.

Alle foto: Elisabeth Heier

Elisabeth Heier

Lekkert med brede vinduskarmer som gir plass til vakre detaljer.

Før oppussingen

Den tidligere spisestuen er nå forvandlet til kjøkken. (Foto fra prospekt.)

Før oppussing hos Elisabeth Heier

Elisabeth
Elisabeth

Elisabeth – Interiørdesigner og stylist

Elisabeth Heier er gjesteblogger hos oss. Hun arbeider som interiørdesigner og stylist, og er alltid på jakt etter gode løsninger og noe vakkert å hvile øynene på. Bloggen hennes er blant Norges største inspirasjonsblogger innen interiør.

Bli inspirert av Ninas bevisste fargevalg

Nina Lunde er interiørjournalist og bor i Villa Floris, en flott klassisk villa på Nordstrand, som hun og mannen har…

Den perfekte gråfargen!

Det tar tid å finne den rette fargen; men når man endelig lander på en farge som fungerer, er det…

Rå struktur gir harmonisk soverom

Therese Sennerholt, Art Director, grafisk formgiver og stylist, viser oss sitt vakre soverom. Hun har malt med LADY Minerals Kalkmaling,…

Gjør rommet større med farger og lys

Du kan enkelt få rom til å virke større ved hjelp av gode farger og lys. Visste du at farger…

Festbord til herlige mai

Mai er tid for konfirmasjon, nasjonaldag og andre hyggelige sammenkomster. Interiørdesigner og stylist Elisabeth Heier har invitert oss hjem, for…

Fra ungkarsleilighet til koselig bosted for familien

Tid for hjem brukte LADY Minerals Revive 8469 Green Leaf og 10965 Hipster Brown for å få taktile overflater i leiligheten. Tid for…

Go to top