Landlig kjøkken hos familien Lindhjem

Landlig kjøkken hos familien Lindhjem

Et drømmekjøkken i dempede nyanser

Et drømmekjøkken i dempede nyanser

Et drømmekjøkken i tidløs design. – Kristin og Borgar Lindhjem bygger nytt gårdshus på Lindhjem gård, og det lekre kjøkkenet ble det første rommet de kunne ta i bruk.

Kjøkkendrøm i landlige omgivelser

Lindhjem gård ligger i Larvik, og ekteparet Kristin og Borgar holder fortsatt på med å bygge drømmehuset. Kjøkkenet var det første rommet som ble ferdig.

Rikelig med skapplass og estetikk, var noen av stikkordene interiørdesigner Kristin Lindhjem brukte da hun fikk tegnet kjøkkenet hos Sigdal Kjøkken. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Kjøkkenet har et tidløst design, og er fylt med praktiske detaljer.

Kjøkkenveggene er malt med LADY Pure Color, i fargen 12075 Soothing Beige, en dempet, beige farge. For å få et gipsaktig preg på taklistene av plast, ble de malt med samme matte farge som veggen.

Nytt kjøkken hos Lindhjem - vegg: Lady Pure Color 12075 Soothing Beige

Døren er designet av Studio Lindhjem, produsert av Stiil.as. belysning: Stokkan Belysning, herdet tregulv: Bjelin, Larvik (gulvet er oppkalt etter hjembyen til Lindhjem), lister: Deco system. Fjøler, kakefat og vase: private gaver. Kjøkkenskapene er malt i nærmeste NCS-kode til veggfargen 12075 Soothing Beige fra Jotun, noe som gir en fin helhet til kjøkkenet.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti

Moderne spiskammers

Døren med rillet glass, som Kristin har designet, fører til et penteri (pantry) som er under arbeid. Dette er en tidsriktig form for spiskammers, forteller Kristin. Kjøkkenet er innredet med elementer fra «gamledager», da husene hadde et eget rom for oppbevaring av matvarer. – Spiskammeret forsvant da kjøleskapet kom, men i dag har vi fortsatt behov for lagringsplass, mener Kristin, som har laget plass til både kjølerom og lager for tørrvarer og en ekstra fryser.

– Om noen år håper jeg vi kan fylle kjølerommet og lageret med matvarer produsert og dyrket på gården, forteller hun.

Kristin Lindhjem på det nye kjøkkenet sitt

Kristin Lindhjem ved kjøkkenøya som hun selv har designet. Produsert av Sigdal Kjøkken og møbelsnekker Torbjørn Lian fra Lien og Lian, lysstripe: Stokkan Lys, kran: Quoocker Flex, hvitevarer: Smeg, kjøkken: Scala Inframe fra Sigdal Kjøkken, malt i nærmeste standard NCS-kode til Jotuns farge 12075  Soothing Beige. Stang til stige: Stiil.as.

Tips! Hvis du skal male din eget kjøkkeninnredning, anbefaler vi LADY Supreme Finish. – For lignende farge som spilene på kjøkkenøya, kan du bruke LADY Pure Nature Interiørbeis 90015 Høstbrun (to strøk).

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Praktisk kjøkkenøy

Midt i kjøkkenet ligger øya som rommer fire barstoler, to oppvaskmaskiner, vask og søppelbøtter i høyden. – Med matsøppel i øverste skuff, kan smuler og matrester enkelt skyves rett ned i søppelet, forteller Kristin.

De runde formene mykner opp det store rommet og skaper en smakfull kontrast til innredningen. Spilene har hun fått produsert opp av møbelsnekker, og de er behandlet med en spesiallakk. – Blir spilene for tykke, kan utrykket fort bli mer «bambusbar», tipser Kristin.

Nytt kjøkken hos Lindhjem - Lady Pure Color 12075 Soothing Beige

Kjøkken med praktiske finesser. – Benkeplate: Dekton Taga fra Cosentino, armatur: Quoocker Flex, lamper: House Doctor, komfyr: Smeg A3-81 120cm. Veggkranen (potfiller) for å enkelt kunne fylle på vann i kjelene.

Fem kjøkkentips!

 • Matsøppel i øverste skuff. Smuler og rester fra matlagingen skyves rett i søpla.
 • Miks av treverk og malte fronter gir et spennende og varmt utrykk. Fungere også godt i funkishus, da gjerne med slette fronter.
 • Utnytt takhøyden til lagringsplass for juleserviset, kakefat, termoser og vaser.
 • Åpne hyller. Det finnes så mye fint på kjøkkenet, alt fra tekanner til kopper, fat, diverse oljer og kanskje arvegods. Sett av plass til å vise frem de fineste tingene.
 • Velg tidløse fronter. Kjøkkenet er et av rommene vi pusser opp mest, selv om kvaliteten på kjøkkenet er bra. Det er kostbart å skulle bytte ut alt. Med tidløse fronter som kan males, kan du enkelt endre utrykket med ny farge om du skulle bli lei.

Det finnes så mye fint på et kjøkken! – Alt fra tekanner til kopper, fat, diverse oljer og kanskje arvegods. Sett av plass til å vise frem de fineste tingene. 

Oliventre

På hagesentersalg i fjor fikk Kristin tak i et stort oliventre. Det skal trilles ut om sommeren og inn om vinteren. Gulvet har fiskebeinsfliser som tåler mer av vannsøl og eventuelt fukt fra potten. Veggfargen er den samme som på kjøkkenet, men oppleves lysere i gangen der dagslyset flommer inn.

– Oliventrær er symbolet på håp og fred. I de klassiske olympiske leker ble vinneren kronet med kranser av oliven, hvit due med olivengren i nebbet har i flere tusen år vært symbol på fred, til og med flagget til FN viser jordkloden omkranset med to olivengrener. – Så det treet minner meg om at det er håp; midt i verdens mange kriser, sier Kristin.

Kjøkken hos familien Lindhjem - Vegg: Lady Pure Color 12075 Soothing Beige

Det store oliventreet settes inn i gangen om vinteren. Veggfargen er den samme som på kjøkkenet, men oppleves lysere i gangen der dagslyset flommer inn.

Mer kjøkkeninspirasjon her: Naturlig okerfarge på kjøkkenet.

Spiseplass

På kjøkkenet står to moderne stoler inntil et gammelt bord. Bordet kommer fra låvesalg på nabogården og stolene fra en lokal møbelbutikk. Kristin liker å blande gammelt og nytt, og handler gjerne lokalt. Veggene er malt med LADY Pure Color 10341 Kalk.

Lindhjem Lady Pure Color 10341 Kalk

Vegg: LADY Pure Color 10341 Kalk, gulvlister er malt i samme farge i Superblank glansgrad med LADY Supreme Finish. Bord: antikk fra nabogård, stoler: Novasolo, vase: Ruby Elise, vinduer: Harmonie Norge

Lindhjem Lady Pure Color 10341 Kalk

Lister fra Deco Systems, malt med LADY Supreme Finish Superblank 10341 Kalk. Herdet tregulv: Bjelin, Larvik.

Med matte vegger og blanke lister får rommet en spennende kontrast. Her er vegg malt med LADY Pure Color 10341 Kalk, og listene i samme farge med LADY Supreme Finish Superblank. Listene er av polysteren (plast) og tåler mer enn mykt treverk. En skikkelig bonus er at listene limes på, det vil si null spikerhull!

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Herskapelig spisestue

Spisestuen ligger på baksiden av høyskapene og skjermer noe av kjøkkenet. Her det også plass til lenestol og et lite rundt bord for hverdagsmiddagen. Taket og taklistene er malt med LADY Perfection takmaling i 9918 Klassisk Hvit.

Selv om spisestuen ligger adskilt fra kjøkkenet, er ikke veien lang til kjøkkenbenken. Kristin ønsket en spiseplass som skulle gi restaurantfølelsen og ta fokuset vekk fra oppvasken.

Med mye ruter og firkanter, hadde interiørdesigneren behov for å skape myke elementer med buede former, slik som buene over terrassedørene og ryggen på de sorte stolene.

 

 

 

 

 

Lindhjem Lady Pure Color 10341 Kalk

Spisestue med rom for store selskaper! Vegg: LADY Pure Color 10341 Kalk. Tak: LADY Perfection takmaling i 9918 Klassisk Hvit. Stoler og bord: Novasolo, lamper: Flos, dører: Harmonie Norge

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • enkel å påføre – uten drypp og søl
 • vakkert og skjoldfritt resultat
 • stort fargeutvalg
 • dekkgaranti
Lindhjem Lady Pure Color 10341 Kalk

En hyggelig krok med utsikt. Perfekt for en liten hverdagspause.

Gulvlister: LADY Supreme Finish Superblank 10341 Kalk. Lenestol: Bolia, bord: fått i gave, pottekurv: Mester Grønn, belysning: Stokkan Lys, vindu: Harmonie Norge.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Foto: Kristin Lindhjem – @studiolindhjem

Vi takker for gode tips fra Kristin, og gleder oss til å følge familien Lindhjem videre med ferdiggjøring av det flotte huset!

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

7685 Subtle Green – en subtil og anvendelig grønntone

I fargekartet CANVAS presenterer vi hele 4 grønne farger for 2024. En av disse er den dempede og herlige grønntonen…

La deg inspirere av mørke farger

Mørke farger gir et eksklusivt og elegant uttrykk i hjemmet, og vi benytter anledningen til å inspirere med noe av…

7686 Mindful Green – en balansert grønntone

Vårt nyeste LADY-fargekart, CANVAS, presenterer flere grønne fargenyheter – som for eksempel den dype, mørke fargen 7686 Mindful Green! La…

Vakker Oslo-leilighet med kalkmaling

Hjemme hos Emilie Frøyland er det grønt og beige som spiller hovedrollene. Bli med inn i det avslappende og lekre…

Bli med Eventyrlig oppussing til Vingelen

Den vakre fjellbygda Vingelen, et stykke utenfor Røros, er kledd i vinterdrakt, og gutta i Eventyrlig oppussing skal pusse opp…

Muted Coral i Pop-up på Oslo Design Fair

Fargenyheten fra Jotun, LADY 20217 Muted Coral, er det mange som har forelsket seg i. Vi var veldig stolte over å…