Eventyrlig hytte i Nordmarka

Eventyrlig hytte i Nordmarka

Eventyrlig oppussing på Øyangen

I denne episoden av Eventyrlig oppussing, reiser Halvor Bakke og teamet ut til et hytteparadis som ligger på en egen øy! Hytteeierne har gjennom flere generasjoner eid en hytte på Øyangen i Nordmarka. Hver generasjon har satt sitt preg på interiøret og hytta, og de nåværende eierne ønsker en oppgradering tilpasset dagens familieliv. Nederst i saken kan du se hvordan hytta så ut FØR oppussingen! 

Halvors fargevalg

Halvor Bakke er alltid opptatt av å finne de rette fargenyansene som passer til arkitektur og beliggenhet. – Og det gjør han også i denne episoden, der han bruker omgivelsene for å finne de rette fargenyansene i naturen.

Evantyrlig oppussing

Med fargenyanser hentet fra lyng, kongler og bær som naturlig vokser rundt hytta, skapes en vakker fargepalett til skogshytta.Evantyrlig oppussing

Fargepalett til skoghytta

Selv om fargenavnene kanskje antyder opprinnelse langt fra de norske skoger, betyr det ikke at de ikke passer vakkert inn på en norsk, tradisjonsrik hytte!

Bedre utnyttelse av plassen!

Ved å bytte plass på kjøkken og soverom, fikk familien mye større boltreplass til matlaging og kos rundt middagsbordet! Og for en forvandling det har blitt!

På en tradisjonsrik hytte med mange minner, er det helt naturlig å ta vare på noe av det gamle når man pusser opp. Enten fordi det bringer fram gode minner, eller rett og slett fordi gjenbruk er bra for både miljøet og for den nære følelsen vi vil ha på hytta. Halvor valgte blant annet å ta vare på det gamle spisebordet, fordi det hadde en fin størrelse og flott patina. Han laget også en flott, plassbygd benk med plass til mange rundt bordet. Både benken og bordbena ble malt med LADY Supreme Finish Silkematt i fargen 7215 Skog fra Jotun.

Evantyrlig oppussing

Det gamle kjøkkenbordet ble pusset opp og malt LADY Supreme Finish 15 Silkematt 7215 Skog.

Vinduene og paneltaket fikk en lun, lys nyanse, som henter opp fargen fra lav i naturen utenfor. Alt er malt med LADY Supreme Finish Matt 10678 Space.

Gulvlister er malt med LADY Supreme Finish 15 Silkematt 1434 Elegant, og gulvene er malt i samme farge med Trestjerner Gulvmaling, halvblank.

Evantyrlig oppussing

Tømmerveggene og det gamle panelet er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i den varme beigefargen 1623 Marrakesh.

Evantyrlig oppussing Evantyrlig oppussingEvantyrlig oppussing

Det nye kjøkkenet er levert ferdigmalt i en farge som tilsvarer Jotun sin farge 7215 Skog. Få tips til hvordan du kan male ditt eget kjøkken med LADY Supreme Finish

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suveren finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 Jotun Kvist- og sperregrunning

Jotun Kvist- og sperregrunning

  • Isolerer kvister og misfarget underlag
  • Kvistlakk og grunning i ett
  • Sperrer nikotin, sot og kvister

Nytt soverom

Det som tidligere var hyttas spisekrok, har nå fått en helt ny funksjon! Med ny rominndeling er soverommet blitt mindre, men desto hyggeligere! – En god seng, mykt og deilig sengetøy – og lune farger – akkurat det man trenger for å slappe av på hytta!

Evantyrlig oppussing

Døren og vinduet på den lille soveromssuiten er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 2771 Rustikk Terracotta. Fargen henter opp rødlige nyanser fra høstfargene og tyttebærlyng utenfor. Les mer om tekstiler og produkter benyttet i programmet på Eventyrlig oppussing sin side. Bak sengen og rundt vinduet er det montert ny, ferdigbeiset panel.Eventyrlig oppussing soverom

Den gamle tømmerveggen til venstre er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 1434 Elegant. Paneltaket har fått samme glansgrad, og er malt i fargen 10678 Space.

Før oppussing

Den koselige gamle hytta hadde masse sjarm, men behov for en oppgradering! Her er noen bilder fra slik det så ut før! FØR oppussing FØR oppussing

Vil du se mer fra oppussingen av denne hytta, og hvordan de laget en smart terrasse ute, kan du se programmet på Viafree – eller se bilder fra 360-visningen! Nye episoder vises på TV 3 torsdager kl 21:30.

Foto av ferdig resultat: Ragnar Hartvig (Før-bilder: privat)

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Sommerhytta til Leona og Håvard

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…

Sommerhytta 2023 – her er vinnerhytta

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…

Den grønne sommerhytta til Herman og Petter

Gjennom 10 uker av Sommerhytta på TV2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne sin…

Eventyrlig Oppussing av 80-talls fjellhytte

I ukens episode skal en fjellhytte tilpasses den yngre generasjonen. Det er duket for en eventyrlig sesongavslutning når teamet setter…

Eventyrlig Oppussing av skogshytte

Gutta i Eventyrlig Oppussing er på tur igjen! Denne gangen skal en eldre skogshytte forvandles til en lun oase for…

Eventyrlig Oppussing i Ranch-stil

Det er duket for en vill uke når Eventyrlig Oppussing setter kursen mot Finnmark. Her skal en litt gammelmodig familiehytte…