Eventyrlig Oppussing i Ranch-stil

Eventyrlig Oppussing i Ranch-stil

Det er duket for en vill uke når Eventyrlig Oppussing setter kursen mot Finnmark. Her skal en litt gammelmodig familiehytte forvandles til en stilig ranch!

Eventyrlig uke i Finnmark

Eventyrlig Oppussing reiser til Finnmark for første gang! Denne uken skal de pusse opp en hytte på vakre Bugøynes. Den lille familiehytta ligger omgitt av åpne vidder og slående Finnmarksnatur. I løpet av uken blir det store forandringer – spesielt når Halvor Bakke ønsker et interiør inspirert av Det lille huset på prærien og Bonanza!

Male-bonanza med lune fargevalg

Hytteeierne ønsker seg en lys og åpen hytte, men Halvor utfordrer dem på fargevalg. Teamet setter nemlig inn nye, doble balkongdører i stua som slipper inn mer naturlig lys – og bidrar til at man kan leke seg med litt mørkere fargevalg.

Ukens fargepalett består av lune og omsluttende fargetoner. Disse gjør seg godt i et vilt og vakkert naturlandskap! Halvors favorittfarge, 9938 Dempet Sort, skal brukes på vinduskarmer og andre interiørdetaljer, mens takpanelet skal males i 2732 Dyp Mocca for en lun, omsluttende effekt. Den deilige, lyse 12076 Modern Beige skal brukes på alle vegger.

Inspirasjonen vår for dette prosjektet er det lille huset på prærien!

Lys og hyggelig stue i ranch-stil

Det opprinnelige oppholdsrommet inneholder både stue og kjøkken. Gutta i Eventyrlig Oppussing beholder romløsningen slik den er, men setter inn doble terrassedører i stua. Dette åpner for den fantastiske utsikten utenfor – og slipper inn deilig, forfriskende dagslys!

Slik så stua ut før:

Før-bilde av stuen på Bugøynes i Eventyrlig Oppussing

Slik ble resultatet:

Eventyrlig oppussing av ranch på Bugøynes

De doble terrassedørene har en helt magisk effekt på hytta: Med så mye naturlig lys, kan fargepaletten med fordel bli mørkere. Takpanelet er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 2732 Dyp Mocca. De lyse panelveggene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 12076 Modern Beige. Listverk og vinduskarmer er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 9938 Dempet Sort.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Eventyrlig oppussing på Bugøynes. De lyse panelveggene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 12076 Modern Beige.

Den brune skinnsofaen er som skapt for en ranch. Sofaen er plassert midt i rommet, som en romdeler mellom den åpne kjøkkenløsningen og stuen. Spisestuestolene ble malt i fargen 20143 Lively Red med LADY Supreme Finish Pure Matt.

Legg spesielt merke til det slående takpanelet som gir rommet en koselig og omsluttende effekt! Panelet er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 2732 Dyp Mocca.

Nytt kjøkken!

Det gamle kjøkkenet byttes ut. Den nye kjøkkenløsningen designes og lages av teamet i Eventyrlig Oppussing. Torkel lager smarte skuffeseksjoner, og det brukes gammel plank på frontene for å skape en rustikk effekt som er en ranch verdig!

Slik så kjøkkenet ut før:

Før-bilde av kjøkkenet på Bugøynes i Eventyrlig Oppussing

Slik ble resultatet:

Kjøkken på Bugøynes i Eventyrlig Oppussing

Kjøkken på Bugøynes i Eventyrlig Oppussing

Deilig ranch-stemning på kjøkkenet! De vakre, svarte terrakottaflisene skaper en fin kontrast til de lyse panelveggene. Veggen er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 12076 Modern Beige.

LADY 12076 Modern Beige

En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

Vaskerom med slående utsikt

Familiehytta har et lite vaskerom. Også her blir veggene fornyet med maling. Den nye veggfargen – i kombinasjon med lekre, rustikke interiørdetaljer – sikrer at rommet nå fremstår som tiltalende og spa-aktig. Her er det bare å nyte!

Slik så vaskerommet ut før:

Før-bilde av badet på Bugøynes i Eventyrlig Oppussing

Slik ble resultatet:

Renovert baderom i hytta på Bugøynes i Eventyrlig Oppussing

Den mørke vinduskarmen «rammer inn» den vakre utsikten. Vinduskarmen er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 9938 Dempet Sort. De lyse panelveggene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 12076 Modern Beige.

Lunt soverom

Hovedsoverommet får et helt nytt uttrykk. De umalte panelveggene får to strøk med Jotun Kvist- og sperregrunning, deretter males det med LADY Supreme Finish Silkematt i 12076 Modern Beige. Takpanelet males med LADY Supreme Finish Pure Matt 2732 Dyp Mocca. Det mørke taket kommer virkelig til sin rett på soverommet – dype, mørkere fargenyanser kan nemlig bidra til at du sover bedre!

Slik så soverommet ut før:

Før-bilde av soverommet på Bugøynes i Eventyrlig Oppussing

Slik ble resultatet:

Lunt soverom på hytte i Bugøynes i Eventyrlig Oppussing

Himmel og hav! Så flott det har blitt!

Lunt soverom i Modern Beige på hytte i Bugøysund på Eventyrlig Oppussing

Halvor innreder med kuskinn spikret opp på den bakre veggen. De rustikke fargevalgene og tøffe interiørdetaljer passer ypperlig til en ranch! De lyse panelveggene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i 12076 Modern Beige, takpanelet er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 2732 Dyp Mocca.

 Jotun Kvist- og sperregrunning

Jotun Kvist- og sperregrunning

Best sperrende effekt
 • Kvistlakk og grunning i ett
 • Isolerer kvister og misfarget underlag
 • Sperrer nikotin, sot og kvister

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Halvor presenterer fargene

Slik ble hytta ute:

Det holder ikke å se ut som en ranch på innsiden – også utsiden må matche! Hele hytta blir malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i 0675 Seterbrun. Dette er en dyp og myk brunfarge som vil bidra til at hytta sitter godt i landskapet.

Slik så hytta ut før:Før-bilde av grønn hytte på Bugøynes i Eventyrlig Oppussing

Slik ble resultatet:

Hytta på Bugøynes designet som en ranch. Eventyrlig Oppussing sesong 8, episode 4.

Den overbygde terrassen har fått blikk på taket! Legg spesielt merke til de «Western»-inspirerte detaljene, slik som det store hjulet. Hytta er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme i fargen 0675 Seterbrun.

Gutta lager også en overbygd terrasse til familien. Her kan man kose seg ute – selv i dårlig vær!

Så utrolig! Nå begynner jeg nesten å gråte!

Halvor Bakke og gutta i Eventyrlig Oppussing poserer foran hytte på Bugøynes

I sann «cowboy»-stil laget gutta også en stilig sittebenk til familien. Den er malt med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør i 20143 Lively Red. – Se flere bilder av hytta utendørs her

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme – holder lengst!
 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

 DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

DRYGOLIN Nordic Extreme vindu og dør

Vår suverent beste til vindu og dør
 • Vår suverent beste til vindu og dør
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Halvor Bakke og teamet i Eventyrlig Oppussing

Nok en eventyrlig episode er gjennomført av Halvor Bakke og det dyktige teamet! Hytta har fått en solid oppgradering både inne og ute – og kvalifiserer vel nå til å kunne kalles en ranch? Her finner du mer informasjon om hvilke materialer og produkter i denne episoden. 

Jotun er stolt samarbeidspartner med Eventyrlig Oppussing – og vi gleder oss stort til neste episode! Gikk du glipp av forrige episode? Da kan du se før- og etterbilder i vår reportasje her.

Eventyrlig Oppussing sendes på torsdager 21.30 på TV3, og på VIAFREE og VIAPLAY. 

Foto: Ragnar Hartvig

Christina Sunneklep
Christina Sunneklep

Christina Sunneklep – Innholdsprodusent

Christina er svært opptatt av farger og interiør. I samarbeid Jotuns dyktige fargeeksperter, deler hun fargeinspirasjon og tips til enkel fornyelse i hjemmet.

Bli med Eventyrlig oppussing til Vingelen

Den vakre fjellbygda Vingelen, et stykke utenfor Røros, er kledd i vinterdrakt, og gutta i Eventyrlig oppussing skal pusse opp…

Eventyrlig oppussing på Svalbard

Eventyrlig Oppussing tilbake på Svalbard og denne gang i nydelige høstfarger. Hytta de skal pusse opp ligger med utsikt over…

Hytta på Hurum blir helt eventyrlig

I sesongens fjerde episode tar gutta turen til Hurum for å pusse opp en bitteliten hytte med mange trange rom….

Eventyrlig hytte på Vestfoldkysten

På Vestfoldkysten, midt mellom Sandefjord og Larvik, nærmere bestemt Kjerringvik ligger det ei hytte på et svaberg nesten nede i…

Eventyrlig hyttemagi på Hvaler

En fantastisk beliggende hytte på Hvaler har ymse stiler som nye eiere ønsker å gjøre noe med. Eventyrlig-gutta får frie…

Sommerhytta til Heidi og Patrick

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…