Få vårfølelsen med pasteller

Få vårfølelsen med pasteller

Vinden uler rundt hushjørnene og regnet pisker mot ruta. Ute er alt bare grått, grått og grått. Våren føles lysår unna, og vi kan nesten ikke skjønne at det en gang skal bli sommer igjen. Januar kan være ganske tøff!

For å bøte på manglende lys og fargeprakt i naturen, er det et smart januartriks å jazze opp med farger innendørs. Mal noen stoler, kjøp inn vakre blomster og spre dem i fargerike vaser, som en blomstereng, over bordet. Bare vent, humøret stiger på et blunk!

For å skape vårfølelse rundt spisebordet har jeg malt to pinnestoler i hver sin deilige pastellfarge. Rosafargen, som også går igjen på det gamle speilet på veggen, er LADY 2317 Bliss. Gamle (eller nye) tremøbler kommer virkelig til sin rett med blank maling, i tillegg letter det rengjøringen. Her er det derfor malt med LADY Supreme Finish Superblank 80.

 

Fjeldborg - pasteller

Den gule stolen er malt i fargen LADY 10235 Sommersol, en gammel favoritt som virkelig lyser opp ethvert rom!

Slik gjør du:

Et tips til maling av pinnestoler, er å begynne nederst. Snu stolen opp ned ved å lene setet på for eksempel et tildekket bord, så får du i tillegg en mer behagelig arbeidsstilling. Mal beina og alt synlig opp til setet før du snur stolen og maler resten av setet på toppen, og deretter spilene i ryggen. Bruk gjerne en rund pensel, jeg sverger til Jordans ”Ultimate”-serie, som har super kvalitet og er lette å holde rene. Bruk først Jotun Heftgrunning på rent og tørt underlag, før du maler to strøk med ønsket farge med LADY Supreme Finish. Den får du i 4 ulike glansgrader, fra helt matt til superblank. Om flatene er malt fra før bør du pusse lett over med fint sandpapir før du vasker og grunner.

Jotun har laget en egen film som viser hvordan du maler stoler.

Fjeldborg-pasteller

 

 

Fjeldborg-pasteller

Spisebordet er malt i LADY 7236 Chi, men her er det brukt Bengalack for å få en ekstremt slitesterk og blank overflate. Den gråblå veggen bak bokhyllene er malt i LADY 4710 Duggblå med LADY Supreme Finish Matt 5, mens den hvite veggen er malt i 7236 Chi med samme maling.

Avatar
Avatar

Ingrid – DIY-ekspert

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY-prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode.

En drøm av et soverom på Tid for hjem

Et gammelt, intetsigende og kjedelig soverom totalforvandles i denne episoden av Tid for hjem. Designer Morten Bøgh Andersen ønsker seg…

Lune farger på kjøkken og spisestue

Det gamle ærverdige huset fra 1915 er utrolig flott, men trenger litt kjærlighet. Spesielt er kjøkkenet og det som etterhvert…

Husflipping med Mads Clemmetsen

Mads Clemmetsen, som mange kjenner som @madspusseropp på Instagram, er en utrolig driftig fyr med mange jern i ilden. For…

Jasmine elsker den beige tonen 1140 Sand

Liker du beige toner? Da kommer du til å elske Malmø-leiligheten til svenske Jasmine. Hun har valgt fargen 1140 Sand…

Kjærlighetsfarger til Valentinsdagen

Den 14. februar er det Valentinsdagen – og en fin anledning til å gjøre noe fint for den vi er…

Dempet palett i totalforvandlet leilighet

I en gammel leilighet i Fyllingsdalen hadde det ikke skjedd noen ting på nærmere 40 år. Det har jo sin…