NYTT fargekart fra LADY!

NYTT fargekart fra LADY!

I slutten av august kunne vi endelig vise frem det nye fargekartet fra LADY til interiørpressen, og nå til dere! Det har vi gledet oss lenge til! Når man har lagt ned så mye jobb og tanker i noe, ja da er det jo veldig spennende å høre om andre synes det er like fint som vi gjør. Fargeavdelingen vår, med vår Globale fargesjef Lisbeth Larsen i spissen har vært verden rundt og samlet inntrykk, inspirasjon og opplevelser. Alt dette er samlet inn i tre ulike temaer i det nye fargekartet. Sammen med vår skandinaviske fargesjef, Nina Klæboe Mørkve og vår pigmentavdeling har det blitt tatt frem de vakreste farger, ikke bare fordi de er vakre i seg selv, men fordi de er vakre på store veggflater!

Pressens respons på de nye fargene kan du se lenger ned.

Med sitt nye fargekart strekker LADY seg lenger enn noen gang tidligere – ja, over hele verden! I tråd med tidens tendenser reflekterer fargekartet et stort spenn i farger og stilarter, og inspirert av kulturer og ideer fra alle kontinenter bringes verden hjem til oss gjennom tre vakre fargepaletter: Nordic Living, Urban Living og Continental Living.

Jotuns Globale Fargesjef, presenterer det nye fargekartet:

– Vi mennesker lar oss inspirere av mye forskjellig. Vi reiser og oppsøker nye steder, enten fysisk eller via internett. Maten vi spiser, bøkene vi leser og musikken vi hører på er fra ulike verdenshjørner. Med det nye fargekartet ønsker vi å overføre denne nysgjerrigheten til hjemmet, og har satt sammen tre temaer som reflekterer dette, sier Lisbeth Larsen.

Continental Living LADY Fargekart 2017
Brente kryddertoner i dype rødbrune- og sennepsaktige farger er blant nyhetene fra LADY. Se alle fargene fra Continental Living-temaet i vårt nye digitale LADY-fargekart her.

Urban Living temet LADY

Sofistikerte rosanyanser preger også paletten, farger som står nydelig til varme grønntoner og sarte valører i kitt og beige. Se alle fargene fra Urban Living-temaet i vårt nye digitale LADY-fargekart her.

Nordic Living Jotun Lady

Den nordiske naturen dukker opp i form av kjølige blågråtoner, som lunes i kombinasjon med en deilig kornfarget tone. Alle LADYs malingsfarger er utviklet med tanke på at de skal være gode å leve sammen med. Se alle fargene fra Nordic Living-temaet i vårt nye digitale LADY-fargekart her.

Skap et personlig hjem

Med sine spennende nyanser er det nye fargekartet det perfekte utgangspunkt for å skape et personlig hjem som byr på energi, ro og inspirasjon.

– Alle mennesker er ulike. Noen trives best med hvite vegger, mens andre foretrekker fargerike omgivelser. Det handler om å føle trygghet og trivsel i sitt eget hjem – våge å gi uttrykk for sin egen smak. Liker man det nordiske uttrykket kan man fint ha et kjøkken i nordisk stil, men samtidig sove godt på et orientalsk soverom og sette seg i en stue med et snev av 80-tallets Memphis-design. Ved hjelp av farger kan man skape ulike sfærer, det gir spennende omgivelser, sier Lisbeth.

Fargetrygghet er et nøkkelord for alle Jotuns malinger. Bruker du Jotun sine produkter blandet over Jotuns blandemaskiner, kan du være helt sikker på at malingsfargen du velger er den samme som den du finner i fargekartet. LADY har også to strøks dekkgaranti på alle vegg- og takmalinger. Malingsarbeidet går dermed både raskt og enkelt, og gir rikelig med rom for eksperimentering – noe fargesjefen oppfordrer til.

Nordic Living

Det er en grunn til av vi nordboere tar sekken på ryggen og setter kursen mot skog, fjell og vann når vi trenger å slappe av: Den nordiske naturen gir ro i sjelen. Jotun har utviklet den sobre fargepaletten Nordic Living for å gjenskape denne beroligende atmosfæren i hjemmet.

Nordic Living teametVegg: LADY Pure Color 5249 Linblå Tak: LADY Perfection (NY matt takmaling) 9918 Klassisk Hvit

 – Vi tiltrekkes roen og røffheten i naturen. Vi lever økologisk, dyrker egne råvarer og fisken vi spiser har vi gjerne trukket opp av vannet selv. Gjennom havets blågrå nyanser, korn- og beigetoner har vi funnet frem til farger som vi forbinder med denne jordnære livsstilen. Nordic Living er rett og slett farger fra naturen, sier Lisbeth Larsen.

Stylizimos favorittema Nordic Living var et tema som Nina fra Stylizimo likte veldig godt, og det var flere som fant noen nye favoritter på presselanseringen.

LADY Linblå, LADY Cashmere, LADY Washed Linen og den nye LADY Band Stone er noen av hovedfargene i den nordiske paletten, og med Jotuns bestselger LADY Pure Color får veggene et mykt, delikat og supermatt utseende. Se alle fargene fra Nordic Living-temaet i vårt nye digitale LADY-fargekart her.

Urban Living

Verdens storbyer bobler av inspirasjon. Enten man er i Tokyo, Miami eller Stockholm er bybildet preget av teknologi, design og lekenhet. Jotun har oversatt denne mentaliteten til en sofistikert og stilfull fargepalett, som gir en smak av det kreative storbylivet i våre egne hjem.
– Urban Living handler om å la seg inspirere av det som skjer i bybildet. Store billboards og elektrisk lys møter ny teknologi, 3D-printing og nyskapende design. Vi har designet noen elegante rosafarger som egner seg godt for vegg, og henter inn varme gjennom naturlige grønntoner. Planter er fremdeles veldig viktig, sier Lisbeth Larsen.

Urban Living LADY Fargekart 2017LADY Pure Color 2992 Delightful Pink og 1624 Letthet

De delikate rosafargene LADY Delightful Pink og LADY Deco Pink er nye av året. Det samme er grønnfargene LADY Pale Green og LADY Evergreen, samt de dype, delikate nyansene LADY Dusty Red og LADY Velvet Grey. Kombiner fargepaletten med skulpturelle designobjekter og grønne vekster for et stilrent og organisk resultat. Med LADY Minerals kan du også sette din særegne signatur på veggene. Jotuns kalkmaling er hentet fra naturen for å skape rom med vakre, kalkede vegger, og enkel villstryking med pensel skaper en sanselig og unik overflate. – De ulike malingstypene kan fint kombineres. Finn din favorittnyanse og mal med LADY Minerals på nedre del av veggen og LADY Pure Color på øvre. Resultatet blir elegant og svært personlig, sier fargesjefen. Se alle fargene fra Urban Living-temaet i vårt nye digitale LADY-fargekart her.

Continental Living

Gjennom reiser får vi innblikk i nye kulturer, smaker og lukter. Disse sanseopplevelsene krydrer omgivelsene våre når vi tar dem med oss hjem i form av minner og suvenirer. De varme, brente nyansene som utgjør fargepaletten Continental Living fanger essensen av disse erfaringene.
– Mange reiser til steder som Marrakech og Istanbul, hvor duften av krydder fyller gatene og jordfarger spiller en viktig rolle. I fargekartet gjenspeiles dette gjennom dype rødtoner og lune okernyanser, sier Lisbeth Larsen.

LADY 1362 Olive Brown og LADY 10001 DIJON YELLOWVegg: LADY Pure Color 10001 Dijon Yellow, 1362 Olive Brown. Tak: LADY Perfection (NY! takmaling) 1625 Sjel.

Den varme paletten spenner fra brente rødtoner som LADY Heat og LADY Kilim, via lekre LADY Dusty Purple til brungule LADY Dijon Yellow og LADY Olive Brown. Kombinert med lekre vintagekupp, ferieminner og myke designmøbler kommer de krydrete fargene helt til sin rett, og gir rikelig med rom for å skape et personlig uttrykk. Miks og match ulike nyanser i samme rom, eller bland med sobre valører i hvitt for et lettere uttrykk. Og absolutt alt kan males, ifølgeLisbeth. Se alle fargene fra Continental Living-temaet i vårt nye digitale LADY-fargekart her.

Her ser du pressens respons på de nye fargene.

Se flere bilder og farger på jotun.no

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Lune farger på kjøkken og spisestue

Det gamle ærverdige huset fra 1915 er utrolig flott, men trenger litt kjærlighet. Spesielt er kjøkkenet og det som etterhvert…

Husflipping med Mads Clemmetsen

Mads Clemmetsen, som mange kjenner som @madspusseropp på Instagram, er en utrolig driftig fyr med mange jern i ilden. For…

Kjærlighetsfarger til Valentinsdagen

Den 14. februar er det Valentinsdagen – og en fin anledning til å gjøre noe fint for den vi er…

Dempet palett i totalforvandlet leilighet

I en gammel leilighet i Fyllingsdalen hadde det ikke skjedd noen ting på nærmere 40 år. Det har jo sin…

Vakker greige palett hjemme hos Ask og Eng

Kine Ask Stenersen og Kristoffer Eng startet Ask og Eng i 2016, etter å ha bygget bærekraftige kjøkken og møbler…

Transformasjon av kjøkken og spisestue

I sesongens 4 episode av Tid for hjem møter vi familien Tveit-Winther. De har flyttet inn i det de betegner…