Fargerik og sjarmerende sommerhytte

Fargerik og sjarmerende sommerhytte

Med nydelig sjøutsikt og deilige sommerfarger, har hytta blitt familiens nye drømmested.

Hyttedrøm nær Oslo

Elisabeth Gathe hadde vokst opp med familiehytte i Kragerø, og da den ble solgt, ønsket familien å finne en ny sommerhytte nærmere Oslo der de bor. Etter flere visninger falt valget på en eldre hytte ved Svelvik, som ligger om lag en time sør for Oslo. I starten var planen at de kun skulle male og gjøre relativt enkel oppussing, men det viste seg at de måtte gå kraftigere til verks med en større oppgradering. – Etter besøk av fagfolk, skjønte vi at det var mye mer som måtte gjøres Ikke minst med det elektriske, som ikke var i forsvarlig stand, forteller Elisabeth til Hytteliv.

LADY 2456 Punch

De sommerlige nyansene er som hentet ut fra et karibisk strandhus! Panelvegger og innredning i gangen er malt med LADY Supreme Finish Halvblank 2456 Punch. Skyvedøren har fått fargen 6084 Sjøsmaragd.

Hjelp til nye interiørløsninger

Eierne tok kontakt med Hytteliv-redaksjonen med håp om å få interiørhjelp av dem – og de var heldig! Familiens nye sted ble valgt ut til et prosjekt i samarbeid med Hytteliv og Jotun, og våren 2017 var oppussingen endelig i gang. Interiørdesigner Siv Brenne har bistått med gode råd og kyndig hjelp for å skape en mer praktisk og personlig hytte for familien. For å få plass til et større gjesterom, var blant annet et av forslagene å flytte på kjøkkenet.

Hyttekjøkken

Lyst og deilig kjøkken; med helt ny plassering. Kjøkkeninnredningen ble malt med LADY Supreme Finish 5225 Sjøgløtt. Gulvbelegget i vinyl definerer overgangen fra kjøkken til spisestue.

Før oppussing

Det meste av hytta var malt hvitt, og ganske pregløst i forhold til hvordan familien har fått det i dag! Ved å fjerne den store peisen som sjelden er i bruk på en sommerhytte, ble det frigjort ekstra plass – men det er kanskje bytte av vinduer som har gitt det største løftet i stua!

Før oppussing

Før-bilder: Robert Christensen/Inviso

Kjøkken i nye nyanser

Kjøkkenet ble flyttet til det gamle gjesterommet, og har nydelig utsikt og åpen løsning mot spiseavdelingen. Veggene har fått den samme, svale turkisblå fargen som selve innredningen. men ble malt i den supermatte veggmalingen LADY Pure Color.

Sommerlig spiseplass

Familien fikk satt inn nye, store vinduer i stuen og utsikten kan virkelig nytes fra spisebordet! Her er det plass til hele familien på koselige, gode stoler i den friske gulfargen 10432 Spontan. Med detaljer i tauverk, årer på veggen, flettede kurvlamper og stråhatter, har hytta fått mange referanser til den sjønære beliggenheten. Taket er malt med 9918 Klassisk Hvit i LADY Perfection takmaling.

Spiseplass med SPONTAN gule stoler

De sommergule stolene er malt med LADY Supreme Finish Superblank 10432 Spontan.

Fargerik velkomst i gangen!

Selv om de fleste veggfargene i hytta er dempede, falt valget i gangen på en knall korallnyanse fra Jotun. Både panelveggene og innredningen i gangen ble malt med LADY Supreme Finish i en halvblank glansgrad  i fargen 2456 Punch.

Sommerhytte med frisk gang

Den samme fargen går igjen i stua, der interiørdesigneren foreslo å kjøpe et brukt skap på nettet og male det i samme farge. Skapet er også malt med LADY Supreme Finish som gir suverent finish på treverk! Fargen heter 2456 Punch. Friske gule- og korallrøde farger i kombinasjon med turkise toner gir perfekt sommerfølelse!

Sommerhytte -skyvedør

En praktisk, ny skyvedør på skinner, ble satt inn mellom gangen og stuen. Dette er en smart løsning når man ikke bygger nytt og har mulighet for å gjemme døren i veggen! Fargen på døren er den deilige sjøgrønne 6084 Sjøsmaragd – malt i Superblank glansgrad med LADY Supreme Finish.

Soverom med kalkmaling

Foreldresoverommet har fått vakre vegger med fargen 1269 Demring. Denne nydelige gulaktig gråtonen passer perfekt til LADY Minerals – og gir veggene lekker struktur og sanselighet.

Les mer om fargeutvalg og hvordan du maler med kalkmalingen her.

Sommerhytte
Sommerhytte
LADY Minerals kalkmaling gir vakker sanselighet til veggene. Gulvet er malt i den samme korallrøde fargen som går igjen flere steder; 2456 Punch.

Gjesterom med plass!

Interiørdesigner Siv Brenne anbefalte å plassbygge køyesenger til gjesterommet, for å utnytte plassen maksimalt. I tillegg ble vinduet byttet til et større, noe som gjør det ekstra lyst og fint. Både køyeseng og panelvegger på gjesterommet er malt med LADY Supreme Finish 5225 Sjøgløtt.
Med plass til mange på hytta!
Et større gjesterom ble prioritert under ombygging av hytta – og så fint det ble! 

Hyttebad i annekset

Foreløpig er det ikke plass til bad i hytta, så det kombinerte bad- og vaskerommet ligger i annekset. Panelveggene er malt i blåtonen 4423 Kilden og innredning i 9938 Dempet Sort, alt sammen med LADY Supreme Finish. Praktisk og fint med sjakkmønstrete vinylbelegg fra Tarkett!

hyttebad
Panelveggene er malt i blåtonen 4423 Kilden.
Elisabeth sin sommerhytte
Elisabeth Gathe er fornøyd med oppussingen og fargevalget og kan endelig nyte resultatet! Tusen takk for at vi fikk komme på besøk!
Denne saken er laget i samarbeid med Hytteliv og interiørdesigner Siv Brenne, som også har stått for styling av bildene. Fotograf: Per Erik Jæger
Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Hjemme hos Elisa Røtterud

Velkommen inn til Elisa Røtteruds lune Oslo-hjem! I leiligheten på Grefsenkollen skaper dempede fargekombinasjoner en behagelig og nesten meditativ atmosfære…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…

Nytt fargekart fra LADY – STORIES

LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2023! Fargekartet, som bærer tittelen STORIES, inneholder tre inspirerende fargepaletter som bidrar til å…

SERENE PRESENCE – Dempede pasteller

Det nye fargekartet STORIES inneholder 3 nye fargepaletter for 2023, og mange nye, vakre farger. I paletten SERENE PRESENCE møtes…