Festbord til herlige mai

Festbord til herlige mai

Mai er tid for konfirmasjon, nasjonaldag og andre hyggelige sammenkomster. Interiørdesigner og stylist Elisabeth Heier har invitert oss hjem, for å fortelle hvordan hun har lyst til å dekorere bordet sitt i mai.

Ingenting er så hyggelig som å samle familie og venner rundt bordet for å dele et godt måltid. 17. mai er en fin anledning til å gjøre det, og til å dekorere bordet ekstra fint! De vakre blomstene i rødt, hvitt og blått får spille hovedrollen på mitt bord, sammen med naturlig lin, glass og porselen.

Furuplate beiset med LADY Pure Nature White, to strøk. Olov justerbart bordben fra Ikea. Frosta krakk fra Ikea malt med to strøk LADY Supreme Finish 1928 SommersneVeggen er malt med LADY Pure Color 1928 Sommersne, gulvlist med LADY Supreme Finish Matt 1928 Sommersne.

 LADY Pure Nature White

LADY Pure Nature White

  • Enkel å påføre og drypper ikke – perfekt til tak
  • Gir lyst og vakkert tre
  • Bevarer utseende over tid
  • Til ubehandlet tre

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suveren finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

LADY 1928 Sommersne

En helt lys, greige farge. Ikke beige, ikke grå, men noe midt i mellom. Varm og lun i tonen. Anbefales sammen med rene hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, og ikke gulaktige toner som Bomull og Egghvit. Sommersne er derimot lekker til Kalkgrå.

Bruk din kreativitet

For å få plass til noen ekstra gjester ved bordet sitt, har Elisabeth tenkt kreativt og laget et ekstra lite bord til å sette på enden av langbordet. Med ekstra krakker tilgjengelig, er det alltid plass til flere gjester heretter. Det lille bordet har hun laget av en enkel furuplate fra byggevarehandelen og fire løse metallben fra Ikea. Selv om jeg har dekket bordet med duk denne gangen, har jeg beiset bordplaten med Jotun LADY Pure Nature White, slik at overflaten har fått en fin lys farge som passer godt til marmorbordet mitt, forteller hun. Og jeg kan bruke det ved andre anledninger; – duk er det tross alt ikke ofte jeg legger på. Benene er enkle å skru av og på, slik at bordet kan lagres i boden mellom hver gang jeg bruker det.

LADY Pure Nature interiørbeis finnes i mange fine og naturlige farger, du finner helt sikkert en som passer ditt interiør!

Krakkene er også fra Ikea og har fått to strøk med LADY Supreme Finish tre- og panelmaling i fargen 1928 Sommersne. De står vanligvis på barnerommet og på loftet har Elisabeth flere som hun tar ned ved behov. Det ekstra bordet kan lages så stort man ønsker og er et supert alternativ når det er behov for ekstra plasser rundt bordet. Det er plass til 12 gjester rundt bordet og hennes erfaring er at stemningen blir enda bedre når man sitter tett inne i kjøkkenet rundt langbordet, i stedet for å dele opp bordene.

Naturlig pynt

På 17.mai-bordet er det fint med blomster i nasjonalfargene og Elisabeth har brukt røde pioner sammen med duse blå tistler og grener med hvite blomster.  Elisabeth forteller at hun finner noe i butikken og at noe er fra bakgården. På hver kuvert har hun også lagt en liten gren sammen med servietten. Jeg liker bukettene usymmetriske og setter sammen blomstene uten å tenke så mye på hvor mye av hver, men heller at de skal ha karakter og personlighet. Prøv deg frem og ha det gøy!

Bordet er dekket med Iittala 24H servise, glass fra Holmegaard og Granit bestikk fra Table Noir og Ikea. De fine vasene heter Kolonn og er lånt fra Kollekted by og Houz.  Servietter og duk i lin fra Himla. Stolene i metall og skinn er Eames Wire Chair DKR fra Vitra.

 

– Da er det snart klart for å rope høyt, «hurra»! Takk for et inspirerende festbord, Elisabeth!

Avatar
Avatar

Elisabeth – Interiørdesigner og stylist

Elisabeth Heier er gjesteblogger hos oss. Hun arbeider som interiørdesigner og stylist, og er alltid på jakt etter gode løsninger og noe vakkert å hvile øynene på. Bloggen hennes er blant Norges største inspirasjonsblogger innen interiør.

Stilrent drømmehus på Husvik

Velkommen hjem til Tor Fredrik og familien! På vakre Husvik har familien totalrenovert mormors gamle bolig fra 70-tallet. Husets nye…

Hjemme hos Daniella Witte

Interiørstylist Daniella Witte har nettopp malt stuen i en naturlig fargepalett. Velkommen inn og la deg inspirere! Veggene er malt…

Lina og Eldan sin flotte sommerhytte

Sommerhytta 2022: Lina og Eldan vant gullhammerne fra to av ekspertene i den spennende finalen i Sommerhytta. – Foto for…

Elegant og personlig hos Vita og Wanda

Da Vita og Wanda Mashadi spontant kjøpte leilighet i nybygget et steinkast fra der de bodde, var planen å bare…

Sommerhytta 2022 – her er vinnerhytta!

Sommerhytta 2022: Sara og Ibrahim vant gullhammer for det flotte kjøkkenet – og gikk seirende ut av Sommerhytta på TV…

Frodig og grønt hos Emma Johansson

Velkommen hjem til Emma Johansson, som står bak kontoen @WhatDecoratesMyDay. La deg inspirere av hennes hjem og stil; og se…