Filippa Agaton sin første leilighet

Filippa Agaton sin første leilighet

Hjemme i Filippa Agaton sin første leilighet møtes du av skandinavisk eleganse og en herlig sans for detaljer. – Den perfekte greige nyansen fant hun hos LADY. Bli med oss på besøk!

Veggfargen kunne møte alle andre nyanser i leiligheten, og ble som en bro mellom det varme og det kalde!

Filippa Agaton

Filippa Agaton (24) ble i fjor sommer uteksaminert fra Beckmans School of Design i Stockholm, hvor hun studerte på motelinjen. Etter endt utdanning har det gått unna for Filippa – hun har begynt å jobbe i designteamet hos det svenske motemerket Totême.

I fjor høst kjøpte hun også sin første leilighet; en ettroms på 30 kvm, i øverste etasje i en eldre bygård. I løpet av vinteren har Filippa pusset opp leiligheten ved hjelp av familie og venner. Og resultatet har blitt så lekkert!

Velkommen hjem til Filippa! Brystningspanel, stukkatur og vinduer er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i fargen 1928 Sommersne. De slette veggflatene er malt med LADY Pure Color i 1928 Sommersne, og taket med LADY Perfection takmaling i samme farge.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Drømmen om sitt eget hjem

– Siden jeg var liten har drømt om å fikse og ordne min egen bolig. Det har vært fantastisk gøy å endelig realisere denne drømmen, forklarer Filippa. Hun har alltid hatt interesse for mote og interiør, og har nok blitt påvirket av moren, Lotta Agaton, som driver interiørstudioet Lotta Agaton Interiors.

Filippa blir inspirert på daglig basis. – Jeg ser på inspirasjon som en konstant, pågående prosess, som er drevet av alt vi er omgitt av. Inspirasjonen min er basert på daglige inntrykk og opplevelser. Hvis jeg aktivt søker inspirasjon, går jeg oftest til kunst, film eller design på andre områder enn mote, sier Filippa.

Med et øye for detaljer… Veggene er malt med LADY Pure Color i 1928 Sommersne.

LADY 1928 Sommersne

En helt lys, greige farge. Ikke beige, ikke grå, men noe midt i mellom. Varm og lun i tonen. Anbefales sammen med rene hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, og ikke gulaktige toner som Bomull og Egghvit. Sommersne er derimot lekker til Kalkgrå.

Fargevalget

Da hun skulle ta det endelige fargevalget, tok Filippa utgangspunkt i møblene og tekstilene sine.

– Jeg satte sammen en fargeplan til leiligheten, som jeg skulle holde meg til. Så brukte jeg fargeprøver fra Jotun, og testet meg fram til de fargetonene jeg ville ha i leiligheten, forklarer Filippa.

Fargevalget falt på den lyse greige-tonen, 1928 Sommersne.

– Det jeg elsker med 1928 Sommersne er at det er en perfekt, brukket nyanse, som samtidig føles hvit når den først er på veggen – og fantastisk nok, er den fortsatt veldig nøytral i tonen. Fargen heller verken mot det varme eller kalde, og derfor var det som om den kunne binde sammen fargeplanen min. Jeg har ganske mange nyanser av beige i møbler og tekstiler, og alle disse nyansene er ulike og bikker alltid i en eller annen retning. Så da jeg malte vegger, tak og tredetaljer i 1928 Sommersne, var det som om veggfargen kunne møte alle andre nyanser i leiligheten, og ble som en bro mellom det varme og det kalde! – forteller Filippa.

Nydelige originale detaljer! Tredetaljene er malt med LADY Supreme Finish i 1928 Sommersne. Tak: LADY Perfection 1928 Sommersne.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Hadde aldri malt tidligere

– Jeg er utrolig fornøyd med resultatet! Jeg ble også veldig positivt overrasket over hvor takknemlig malingen var å male med. Jeg må ærlig talt si at jeg var litt nervøs for å male alt selv, siden jeg ikke har tidligere erfaring. Jeg var derfor bekymret for at det skulle bli skjoldete, men malingen dekket så godt og den matte finishen gjorde at resultatet ble perfekt uansett, sier Filippa.

Jeg har drømt så lenge om å kunne pusse opp min egen, første leilighet og nå som den er realisert, gleder jeg meg mest av alt til å bare bo her og nyte hverdagen i drømmeboligen. – Filippa Agaton.

Få flere tips til greige fargekombinasjoner her.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Muted Coral i Pop-up på Oslo Design Fair

Fargenyheten fra Jotun, LADY 20217 Muted Coral, er det mange som har forelsket seg i. Vi var veldig stolte over å…

Farger, tekstur, kunst og design – bli med inn til interiørdesigner Benedicte Lobos

I det inspirerende hjemmet til Benedicte Lobos og Kim Thorvaldsen på Tåsen i Oslo blir vi møtt av en deilig,…

Fargene i vår nye reklamefilm

Har du sett vår nye reklamefilm, og kanskje lurt på hvilke farger det er malt med i huset? Her får…

Våre vakreste blåfarger

Ulike blåfarger og blåtoner i harmoni er ren nytelse for øyet! I denne artikkelen presenterer vi noen av våre vakreste…

Våre vakreste grønnfarger

Dette er en av våre vakreste grønnfarger! LADY 8302 Laurbær er en utmerket grønnfarge å omgi seg med på soverommet….

Nytt fargekart fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2024, med tittelen CANVAS. Her kan du utforske de ulike fargeretningene,  – bli…