5 tips til fine og lune barnerom

5 tips til fine og lune barnerom

Barnerommet er barnas palass, hvor de skal finne ro, inspirasjon og trygghet. Det skal gjerne vokse med barnet og skape den gode rammen – år etter år. Her får du våre beste tips til fine, trygge og lune barnerom!

Bruk en helsevennlig maling

Vi er alle opptatt av å skape en trygg atmosfære for våre dyrebare små. Maler du med Jotun SENS, vår helsevennlige maling kan du være helt trygg.

Se flere inspirasjonsfilmer i det digitale fargekartet. Der finner du også mange flotte tenåringsrom.

Jotun SENS er den eneste malingsserien som er utviklet i samarbeid med Norges Astma- og Allergiforbund. Jotun SENS inneholder ikke løsemidler, avgir ingen skadelig avdampning og ingen malingslukt. Barnet kan trygt oppholde seg på rommet når det males, og ta i bruk rommet så fort malingen har tørket. Les mer om SENS her.

Mal i farger!

Barn elsker farger. Selv de aller minste, trives og stimuleres av å ha farger rundt seg. Unngå å male i hvitt og grått, som ikke gir den lille noen form for impulser. Mal derimot barnerommet i varme farger som er gode å omgi seg med, slik at rommet innbyr til søvn og kos.

Barnerommet skal vokse med barnet, og skal etter hvert også invitere til kreativ lek og samvær med gode venner. Velg gjerne farger som innbyr både til lek om dagen og ro om kvelden.

Tips til lune og trygge barnerom

Dette barnerommet er malt med den vakre fargen Jotun SENS 5030 St. Pauls Blue. Den blir utrolig tøff på et barnerom.

La barna velge – men begrens utvalget

Når barn skal velge farger, velger de gjerne ut fra interesser, tv-figurer, filmer de liker eller det storesøster eller storebror liker. La gjerne barna være med på å velge farger til eget rom, men ikke gi det for mange valg. Plukk ut noen farger som barnet kan velge fra. Det er lettere for barnet å velge fra et mindre utvalg, i tillegg til at du har litt kontroll på fargevalget og familiefreden bevares.

Jotun SENS kan fås i alle Jotuns farger, så her kan de aller fleste finne sine favoritter.  Få forslag til gode fargesammensetninger i vårt digitale SENS fargekart.

Harmoniske kontraster gir glade rom

Når vi skal kombinere flere farger i samme rom, har vi en tendens til å velge nyanser i samme fargeskala. Det gir et delikat inntrykk, og skaper en fin helhet. Kontrastfarger er vi derimot mer forsiktige med å bruke side om side, men med rette fargekombinasjoner, kan kontraster gi fantastisk flotte og unike barnerom.

Lek deg med farger, kombiner ulike nyanser av rosa, gult og grønt – og skap et barnerom med et helt eget uttrykk.

Tips til lune og trygge barnerom

Kontrasten mellom Jotun SENS 10246 Velvet og Jotun SENS 10580 Soft Skin, viser hvordan rosa og gult kan settes sammen i en mer leken og kanskje litt utradisjonell kombinasjon. Stolen i 2856 Warm Blush tar igjen det rosa, men i en annen nyanse. Rommet får et luftig, delikat og lekent preg.

Forslag til flere spennende fargekombinasjoner finner du her.

En liten dash rosa…

Mange barn dras mot de rosa nyansene! Heldigvis er de også behagelige og fine på barnerommet, og kan passe lekkert inn med mange andre farger resten i boligen.

Tips til lune og trygge barnerom

Jotun SENS 07 3i1 Vegg/Panel/list i fargen 10580 Soft Skin. Stolen er malt i fargen 2024 Senses.

Ved å kombinere med mer fargesterke møbler og detaljer, forvandles rommet enkelt fra et rom til de aller minste, til et rom for større jenter og gutter!

 SENS 3i1 Vegg/panel/list 07

SENS 3i1 Vegg/panel/list 07

  • Trygg fra første strøk
  • Ingen malingslukt
  • Ingen skadelig emisjon
  • 3i1 – enkelt å få til et fint resultat

Bruk gjerne Sens på panel!

Med Jotun SENS blir fargene like fine på panel som på slette vegger. SENS er et 3i1 produkt. Det betyr at produktet kan brukes både på vegg, panelvegger og paneltak, samt listverk. Smart, ikke sant?

Tips! Bruk gjerne SENS i glans 07 på veggene, og SENS i glans 30 på listverk i rommet. Det skaper stilige kontraster i lekent barnerom.

 SENS 3i1 Vegg/Panel/List 30

SENS 3i1 Vegg/Panel/List 30

  • Ingen malingslukt
  • Ingen skadelig avdamping
  • 3i1 – Enkelt å få et fint resultat
  • Fint, holdbart resultat

Få flere gode tips i det digitale fargekartet. Der finner du også mange flotte tenåringsrom.

JOTUN-SENS-Minty-Breeze-panel

Panelet her er malt med Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List  7163 Minty Breeze.

Tips! Du får også Jotun SENS i 30 glans, om du ønsker  blankere panel eller lister! 

10 enkle måter å fornye barnerommet på.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

La deg inspirere av mørke farger

Mørke farger gir et eksklusivt og elegant uttrykk i hjemmet, og vi benytter anledningen til å inspirere med noe av…

7686 Mindful Green – en balansert grønntone

Vårt nyeste LADY-fargekart, CANVAS, presenterer flere grønne fargenyheter – som for eksempel den dype, mørke fargen 7686 Mindful Green! La…

Vakker Oslo-leilighet med kalkmaling

Hjemme hos Emilie Frøyland er det grønt og beige som spiller hovedrollene. Bli med inn i det avslappende og lekre…

Bli med Eventyrlig oppussing til Vingelen

Den vakre fjellbygda Vingelen, et stykke utenfor Røros, er kledd i vinterdrakt, og gutta i Eventyrlig oppussing skal pusse opp…

Muted Coral i Pop-up på Oslo Design Fair

Fargenyheten fra Jotun, LADY 20217 Muted Coral, er det mange som har forelsket seg i. Vi var veldig stolte over å…

Eventyrlig oppussing på Svalbard

Eventyrlig Oppussing tilbake på Svalbard og denne gang i nydelige høstfarger. Hytta de skal pusse opp ligger med utsikt over…