Fra furuhytte til solrikt sommerparadis

Fra furuhytte til solrikt sommerparadis

Se den enorme forandringen fra gammel furuhytte til sommerparadis! Tak og vegger ble sommerlige og lyse, med den dempede gulfargen 11173 Humble Yellow.

Hyttedrømmer

De to kameratene, som eier hytta sammen, drømmer om et godt og praktisk kjøkken der de kan lage god mat, og en plass der mange skal kunne samles rundt spisebordet. De var usikre på hvordan plassen best kunne utnyttes, og hva som skulle til for å skape den rette sommerstemningen. Slik så furuhytta ut før:

Ny romløsning

Designer Astrid Marie Sætren tenker at kjøkken og stue kan integreres bedre med hverandre i denne klassiske hytta. Hun ønsker å skape helhet ved å ta bort benker og hyller som lager skillet i rommet.

På første befaring er taket svært lavt, men hytteeierne har hevet taket i stuedelen før Tid for hjem startet sitt arbeid. Tak- og veggpanlel er malt med LADY Supreme Finish i Silkematt glansgrad, i 11173 Humble Yellow.

Oppussing av klassisk furuhytte

For å sikre at kvister og den gulnede fargen på panelet ikke blør gjennom den nye malingen, ble alle umalte overflater ble først grunnet to strøk med Jotun Kvist- og Sperregrunning. Deretter ble alt malt med LADY Supreme Finish Silkematt, i den lyse gulfargen 11173 Humble Yellow. Vinduer, dører og lister ble malt med Halvblank glansgrad.

 Jotun Kvist- og sperregrunning

Jotun Kvist- og sperregrunning

 • Isolerer kvister og misfarget underlag
 • Kvistlakk og grunning i ett
 • Sperrer nikotin, sot og kvister

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Organiske fliser

Det gamle kjøkkenet blir erstattet med et nytt kjøkken fra IKEA med sorte fronter. Benkeplater og veggen på kjøkkenet skal få det Astrid mener er «verdens fineste fliser». De organiske formene gjør dem lekre, men også utfordrende å legge jevnt og pent. Resultatet blir flott mot de stramme sorte kjøkkenfrontene og den sarte, gule veggfargen.

Levende uttrykk med «verdens fineste fliser».  Foto: Pandora Film/ TV 2

Likte du fargen? Se flere fargekombinasjoner med Humble Yellow. 

Spesiallaget sitteløsning

Rommet hadde opprinnelig spisebord og sofaavdeling. Dette vil Astrid slå sammen, både for å skape flere sitteplasser og for å få rommet til å virke større. Den lange sofaen går langs hele veggen og har vanlig sittehøyde på 45 cm. I vinkelen får den et dypt sete, som en vanlig sofa, og på langsiden er setet grunnere og tilpasset spisebordet. Sofamadrassen er tykk og god å sitte på, og det stripete stoffet gir gode sommerassosiasjoner.

God komfort med tykk og god setepute og rikelig med løse ryggputer. Sofaen og sokkelen på kjøkkenet ble malt ett strøk med LADY Supreme Finish i Matt glansgrad i fargen 9938 Dempet Sort.

Sommerstemning

For at man raskt skal få sommerstemning når man ankommer hytta,  velger Astrid den sommerlige lyse fargen på vegger og i tak, og nostalgiske sommertekstiler i kombinasjon med materialer i tepper og lamper som gir sommerstemning.

Sommerstemning rundt det nye spisebordet. – Vinduer, dører og lister er malt med LADY Supreme Finish i Halvblank glansgrad i fargen 11173 Humble Yellow.

Til og med porselensvasken på kjøkkenet understreker den lyse og lette følelsen som designeren vil oppnå. Kjøkkenet er fra IKEA, og blandebatterie fra Tapwell.

Kommode med kjøleskuffer

Det ble ikke plass til et vanlig kjøleskap på kjøkkenet, og derfor ble løsningen å installere kjøleskuffer i en nisje. Med malte fronter fremstår det som en kommode.

I speilet vises nisjen med de innebygde kjøleskuffene. – Panel: LADY Supreme Finish Silkematt 11173 Humble Yellow.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Lekkert spisebord (fra Home & Cottage) – Alle foto: Tid for hjem TV 2 /Pandora Film. Les mer om produktene i hytta her.

Fornøyde hytteeiere

Etter en sommer på hytta, forteller eierne til TV 2 at de er blitt glade i fargen, stemningen og det luftige uttrykket på kjøkkenet. I tillegg liker de godt de smarte løsningene med kjøleskuffer og den kombinerte sofa og spiseplassen.  – Det ble full klaff for Tid for hjem med oppussingen av denne sommerhytta! – Se Tid for hjem tirsdager på TV 2 og TV 2 Sumo. 

Les også om den klassiske byleiligheten som også fikk fargen Humble Yellow!

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Bli med Eventyrlig oppussing til Vingelen

Den vakre fjellbygda Vingelen, et stykke utenfor Røros, er kledd i vinterdrakt, og gutta i Eventyrlig oppussing skal pusse opp…

Eventyrlig oppussing på Svalbard

Eventyrlig Oppussing tilbake på Svalbard og denne gang i nydelige høstfarger. Hytta de skal pusse opp ligger med utsikt over…

Hytta på Hurum blir helt eventyrlig

I sesongens fjerde episode tar gutta turen til Hurum for å pusse opp en bitteliten hytte med mange trange rom….

Eventyrlig hytte på Vestfoldkysten

På Vestfoldkysten, midt mellom Sandefjord og Larvik, nærmere bestemt Kjerringvik ligger det ei hytte på et svaberg nesten nede i…

Eventyrlig hyttemagi på Hvaler

En fantastisk beliggende hytte på Hvaler har ymse stiler som nye eiere ønsker å gjøre noe med. Eventyrlig-gutta får frie…

Sommerhytta til Heidi og Patrick

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…