Fra slitt kjøkken til smart oppholdsrom

Fra slitt kjøkken til smart oppholdsrom

Den nye peisen gjør seg godt i rommet og skaper en lun følelse.

Tid for hjem tar utfordringen!

Utfordringen for Tid for hjem i denne episoden, er å forvandle et eldre, slitt kjøkken og oppholdsrom. Leiligheten har tidligere vært utleid og delt opp i flere små hybler, og det er fortsatt spor etter det gamle skilleveggene. Her er det absolutt mulig å få til gode forbedringer!

FØR OPPUSSING

FØR: Huseier hadde nylig flyttet fra en stor bolig til en mindre leilighet, og hadde utfordringer med å få til en praktisk løsning og plass til tingene sine. 

Designers plan

Designer Astrid Maria Sætren vil gi kjøkkenet mer praktiske løsninger og gode arbeidsflater. Kjøkkeninnredningen, taket og deler av veggene skal få en lys, fin grønnfarge. Resten av veggene skal tapetseres i en lys strukturtapet og gulvet skiftes ut.

Det finnes tilgang til en pipe i rommet, og en peisløsning vil være en stor berikelse for rommet, mener Astrid. Hun planlegger også godt med oppbevaring på alle mulige steder, bl.a. under sofaen.

TFH 2020 / ep 11 // FØR oppussing

FØR: Slik så kjøkkenkroken ut før oppussingen. Rommet hadde rester etter inndeling fra tidligere hybler. For å få samme nivå på gulvet i hele rommet, ble det lagt «trinnlydsplater» under parketten.

Grønt kjøkken

Det nye kjøkkenet har i hovedsak den samme oppbyggingen som det hadde tidligere, men plassen er bedre utnyttet. Frontene er sprøytemalt med fargen LADY Supreme Finish 7628 Treasure.
Vasken og armaturen er i messing, og gir et gyllent, fint innslag.

TFH 2020 / ep 11

Den nye peisovnen har glass på to sider, og innrammingen er laget i brannhemmende plater som blir pusset, og til slutt malt med LADY Pure Color 7628 Treasure.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suveren finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Speilveggen gir utsikt!

Et godt triks for å «gjøre mindre rom større», er å bruke store speilflater. Her har designeren valgt å lage to store felt på veggen, på motsatt side av vinduene.

Tanken er at speilet skal slippe inn dobbelt så mye lys, og dobbelt så mye utsikt. Dermed vil du ha full oversikt når du sitter i hjørnet av sofaen. Meget effektfullt!

TFH 2020 / ep 11

De store, heldekkende speilene til høyre for pianoet skaper en illusjon av et dobbelt så stort rom. Taket  og peisen er malt med LADY Pure Color 7628 Treasure.

Perfekt tilpassede møbler

Huseieren har mange kjære gjenstander som hun blant annet har samlet på reiser. Her trengs det derfor ganske mange åpne hyller, hvor både bøker og personlige klenodier kan oppbevares.

TFH 2020 / ep 11

Det nye gulvet er mørkt, men med lyse tepper både ved sofa og spisebord. Spisebordet har en ekstra ileggsplate, så her kan det bli plass til mange. Stolene har velurtrekk og er komfortable for lange måltider.

TFH 2020 / ep 11

Sofaen utnytter plassen maksimalt og har også skuffer i bunnen som gir mye ekstra oppbevaringsplass. Møblene blir laget av fuktbestandig MDF; skrudd sammen, grunnet og malt med LADY Supreme Finish 7628 Treasure.

Det nye oppholdsrommet har blitt et praktisk, lunt og koselig oppholdssted!

Foto i denne saken: Pandora Film/TV 2. Tid for hjem sendes på TV 2 på tirsdager eller på Sumo.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Familieleiligheten på Grünerløkka

Bli med inn i den koselige, lyse familieleiligheten på Grünerløkka! Datterens rom fikk fargen LADY Supreme Finish Matt 10246 Velvet,…

Nytt soverom i harmonisk fargepalett

Med ny farge ble det et helt nytt soverom! Veggene er malt med LADY Minerals Revive 1288 Granskygge. – Se…

Harmonisk fargepalett til hele huset

Kristin Lindhjem har utformet en nydelig og harmonisk fargepalett til det nye huset i Sandefjord. Rommene er malt med LADY…

Gult er vårens farge!

I 2021 vil vi se gult i alle varianter. – Vi ønsker god påske, med gul optimisme og tre deilige…

Bort med gulnet panel – en gang for alle

Gulnet panel er det mye av i  både hytter og hjem, og mange går med en drøm om å fornye…

En avslappet lounge til hytta

Vi drømmer om en deilig lounge til hytta, med en ny fargepalett og myke sofaer. Se hvor stor forskjell fargene…