Fra ungkarsleilighet til koselig bosted for familien

Fra ungkarsleilighet til koselig bosted for familien

Tid for hjem brukte LADY Minerals Revive 8469 Green Leaf og 10965 Hipster Brown for å få taktile overflater i leiligheten.

Tid for hjem tok oppdraget

Huseieren hadde hatt rekkehusleiligheten en stund og den fungerte utmerket som ungkarsbolig. Med kjæreste og baby er behovene endret. Kjæresten synes leiligheten er litt utrivelig, og ønsker seg et mer koselig og stilig hjem. Dette var utgangspunktet da Tid for hjem tok oppdraget med å pusse opp for familien.

Designers plan

Interiørdesigner Aina Sollie Steen får oppgaven med å oppfylle huseiernes ønsker på best mulig måte. Hun synes rommet er fint, men ser behov for en lunere fargepalett og ulike overflater for at det ikke skal være så sterilt.

Videre synes hun at kjøkkenet er svært dominerende i rommet. Det er som et kjøkken med en sofa, og ikke som et oppholdsrom, der man også kan lage mat.

Det gulnede laminatgulvet ble skiftet ut med lys eikeparkett, og alle vegger fikk nye farger. Paletten holdes i gylne grønnfarger, kombinert med brune og gammelrosa toner. Videre skal det bli litt glamour, i form av gullfliser rundt det nye ildstedet.

Tid for hjem

FØR: Kjøkkenet med eikefronter var dominerende i rommet. Foto: Pandora Film/ TV 2

Fornyelse av kjøkkenet

Det eksisterende kjøkkenet ble beholdt, men en del av overskapene ble fjernet. I stedet ble det satt opp solide, åpne hyller, for å skape mer åpenhet i rommet. Kjøkkenets gamle eikefronter ble grunnet og malt etter alle kunstens regler. – Det går fint å forandre utseende på et slikt kjøkken om man tar tiden til hjelp, sier programleder Kjersti Bergesen.

Først ble frontene grundig avfettet, deretter lett pusset med fint sandpapir, og så grunnet med JOTUN Kvist- og sperregrunning. Når grunningen var herdet, fikk frontene to strøk med LADY Supreme Finish Halvblank, farge 8252 Green Harmony. – De ble riktig fine, og takket være eiken fikk overflaten litt struktur, sier Kjersti.

Tid for hjem

Veggene i gangen er malt med LADY Pure Color i fargen 8252 Green Harmony. Flisene til venstre for kjøkkenet er Aina Sollie Steen sitt eget kunstverk, som er fotografert, og deretter er trykket på fliser.

Det skjer noe hyggelig med dette rommet, når øyet finner så mye fint å se på. Farger og materialer står fint til hverandre, og de ulike overflatene skaper variasjon. Hardt og mykt, blankt og matt.

Fra glassfiber til slett vegg

De opprinnelige veggene hadde glassfiberstrie med struktur. Slike underlag har Tid for hjem-gjengen helsparklet mange ganger tidligere, men denne gangen bruker vi en ny type veggfornyer, som både setter farge og sletter veggene i en og samme operasjon. Produktet inneholder mineraler og har en tykk konsistens.

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • Naturlig, minerals veggfornyer
 • Levende overflate med unikt fargeuttrykk
 • Enkel fornyelse
 • Kommer i vakre LADY-farger

Vår maler, Einar, brukte rulle for å påføre malingen i et tykt lag, deretter sparkelspade for å stryke det hele så jevnt ut som mulig. Da første strøk var tørt, ble det lagt på ett strøk til. Veggene ble til slutt slette og fine, og med et litt mykere preg enn malte gipsplater. Veggene i stuen fikk to ulike farger: LADY Minerals Revive 8469 Green Leaf (øverst) og brunfarge 10965 Hipster Brown nederst mot gulvet.

Se Einar male med LADY Minerals Revive veggfornyer:

Plassbygd sofakrok

Sofaen er laget av snekker Andreas. Den er tilpasset rommets mål, og plassert i hjørnet for å utnytte plassen optimalt. Sofaen har fått praktiske skuffer i understellet, som er smart for småbarnsfamilien. Møblene i kryssfinér ble grunnet med JOTUN Kvist- og Sperregrunning og deretter malt med LADY Supreme Finish Silkematt, farge 10965 Hipster Brown.

Tid for hjem

Veggene har fått en fin struktur med LADY Minerals Revive i to ulike farger 8469 Green Leaf (øverst) og  10965 Hipster Brown nederst. Vinduer, lister og altandør malt med Jotun LADY Supreme Finish Silkematt, farge 10965 Hipster Brown.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Takplater med kalkmaling

Det er få punkter for belysning i taket. Derfor ble det montert store «svevende» treplater, som skjuler alle ledningene. Platene ble til slutt malt med LADY Minerals kalkmaling i fargen 20047 Blushing Peach. Resten av taket ble grunnet med Jotun Kvist og Sperregrunning og malt med to strøk LADY Perfection takmaling Hvit.

Tid for hjem

Belysning er montert på plater festet i taket. Platene er malt med LADY Minerals 20047 Blushing Peach.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt overflate
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Aina tok utfordringen med å male med kalkmaling i taket:

Fargepalett

Ferdig!

Til slutt er det bare å montere TV, rulle ut gulvtepper og sette fram pyntegjenstandene. Rommet har nå fått peisovn, ventilator og benkeplate som går mot det sorte, samt grønne kjøkkenfronter og vegger. I tillegg er det mange detaljer som holder seg i varme rosa-, rust- og bruntoner.

Dette var sesongens siste episode! Alle episoder av Tid for hjem er tilgjengelig på TV 2 Sumo. Foto og film: Pandora Film / TV 2

Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Varme fargevalg i funkishuset

Henriette testet ut flere farger for å få den rette lunheten i funkishuset. Les mer om hennes varme fargevalg! Jeg…

Varm og eksklusiv farge til soverommet

Marlene fant den perfekte lune fargen til sitt soverom i den nye LADY Wonderwall 11175 Adventure. Jeg ønsket meg et…

Et landlig og lunt hjem med personlighet!

Aina Næss (50) og hennes mann nyter livet på landet. I omgivelser som gir ro i sjelen, har de bygget…

Tidløst bad hos Frida Fahrman

Frida Fahrman nyter for tiden sitt deilige bad, som har blitt et herlig og harmonisk rom i huset. Det føles…

Et barnerom som vokser med barnet

Med LADY Wonderwall får veggene en holdbar overflate på barnerommet. Få tips til hvordan du kan oppdatere rommet med enkle…

Lidenskaplig opptatt av estetikk!

Marianne Haga Kinder, for mange kjent gjennom Instagram-profilen @inspirasjonsguidennorge, bor i et vakkert funkishus på Ullern. Bli med på visning…

Go to top