Funkishus fra 30-tallet får nytt liv

Funkishus fra 30-tallet får nytt liv

I et arkitekttegnet funkishus med teglstein i Larvik, er Elise Landa og ektemannen Thomas godt i gang med en komplett oppussing innvendig, etter at huset nærmest har stått urørt siden 50-tallet. Vi har blitt med Elise på en tur i huset for å se hvor langt de har kommet. Her er det bare å glede seg!

Bildet over: Romslig, luftig og inspirerende kjøkken med god plass til både matlaging og hygge. Veggene er malt i fargen LADY 1276 Soft, og taket i fargen 1453 Bomull.

Elise Landa og familien

Elise Landa sammen med mannen Thomas og datteren deres Solveig.

– Boligen er over 500 kvm stor, og behøvde solide doser kjærlighet før vi kunne flytte inn, forteller Elise.

Tok over 4 dager etter at de giftet seg

Elise forteller videre at paret er veldig interessert i hus og oppussing, og at de var solgt etter å ha vært på visning. Å ta over et ekte funkishus i teglstein med kobber på taket, arkitekttegnet, omringet av store majestetiske trær, stor hage og en beliggenhet som de elsker, måtte de bare gjøre!

Teglsteinhus

– I bryllupstalen vår, som vi holdt sammen, viste vi til slutt et stort bilde av huset som en overraskelse. De fleste ble nok litt engstelige for hva vi ga oss ut på, men vi synes det er gøy å ha et prosjekt eller to gående sammen så dette blei tidenes prosjekt, sier Elise Landa.

Mye som må gjøres

Tilstanden på huset var dårlig og det var gjort lite siden en større oppussing i ca. 1950.

– Vi har funnet aviser hvor en byggmester har skrevet dato på en avis fra 1932 og puttet tilbake i gulvet. Så det er veldig gøy, forteller Elise om oppussingen.

Gang malt med LADY

Det har vært mye jobb for Elise og mannen, men så har det også blitt utrolig fint! Vegg og tak er malt i fargen 1276 Soft. Vegger med LADY Wonderwall og tak med LADY Perfection.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • varig vakkert, matt utseende
 • ekstremt slitesterk
 • meget flekkavvisende
 LADY Perfection

LADY Perfection

 • enkel å påføre – uten drypp og søl
 • vakkert og skjoldfritt resultat
 • stort fargeutvalg
 • dekkgaranti

Hele huset er ribbet fra kjeller til tak, og alle vegger innvendig er revet. I tillegg måtte taket byttes utvendig, noe Elise syns var trist.

– Kobberet på taket var nydelig, men det kunne ikke reddes dessverre, sier Elise.

Alt av vinduer, rør og alt elektrisk er også ribbet, før det hele sakte, men sikkert er bygget opp igjen.

– Da min far var på besøk sa han det lignet på et grisefjøs på et tidspunkt, flirer Elise.

Stue malt i fargen Soft

Ikke mye grisefjøs igjen her. Bare å slå seg ned med et magasin eller en god bok i denne kosekroken. På veggen er det malt i fargen 1276 Soft på og i taket med 1453 Bomull.

Gjort mye selv

Elise forteller at de selv har vært prosjektledere gjennom hele renovering. Det er de glade for ettersom de ønsket å være tett på prosessen, men samtidig har det vært slitsomt. Det gjorde heller ikke ting enklere at Elise hadde termin samtidig med innflytning etter halvannet års intensiv oppussing.

Gang malt med LADY Soft

Velkommen inn! Fra å være totalt ribbet til å bli et hjem er litt av en jobb. Og se så fint Elise og familien har fått det. Veggene er malt i fargen 1276 Soft, og taket i fargen 1453 Bomull.

– Men man klarer det man må, som min mor ville sagt, smiler Elise.

25. november 2022, bare 14 dager etter at datteren Solveig kom til verden, flyttet paret inn i giganthuset.

Spisestue malt i fargen Soft fra Lady

Velkommen til bords! Mulighet for lange morninger og sene kvelder rundt dette bordet. Og atmosfæren er perfekt med 1276 Soft på veggene og 1453 Bomull i taket.

– Da var huset klart nok, og vi flyttet inn. Vi tenkte også at det skulle bli lettere å «gønne» på med de siste rommene etter at Solveig kom, men da gikk heller lufta helt ut av ballongen, forteller Elise, før hun fortsetter;

– Men det gjør ingenting. Dette prosjektet er så stort at vi koser oss med det og vi hadde ikke hastverk med de siste rommene.

Basisfarger i de store rommene

I forbindelse med oppussingen lagde Elise tidlig et moodboard for å beskrive stilen og fargene paret ønsket seg. Hun forteller at fargepaletten til huset er gjennomtenkt over mange måneder, og at hun tester forskjellige farger og sammensetninger av farger med resten av detaljene i moodboardet.

Stue malt med Lady i fargen Soft

Basisfargen i interiøret er LADY 1276 Soft. Blant annet stuen er malt i denne fargen. I taket er det malt i fargen 1453 Bomull.

– Paletten viser alle fargene vi har gått for og det gjør det lettere å se om alt passer sammen, forklarer Elise.

De store rommene som stue, kjøkken og spisestue er alle malt i fargen LADY 1276 Soft, og takene er alle malt i fargen 1453 Bomull.

Jeg sverger til maling fra Jotun og LADY. Det har jeg alltid gjort. Malingen gir perfekt resultat og perfekt slitestyrke over tid.

Kjøkken malt i fargen Soft

Kjøkkenet er også malt i LADY 1276 Soft. Og på samme måte som i stuen er taket malt i fargen 1453 Bomull.

Spsiestue malt i Lady Soft

Også i spisestuen er veggene malt i 1276 Soft, og taket malt i 1453 Bomull. Det gir en gjennomgående harmoni når man beveger seg mellom de store oppholdsrommene i huset.

Sverger til maling fra JOTUN

Elise var aldri i tvil om hvorfor hun valgte Jotun til oppussingen.

– Jeg sverger til maling fra Jotun og LADY. Det har jeg alltid gjort. Malingen gir perfekt resultat og perfekt slitestyrke over tid, mener hun.

Vår fargetrygghet gjør at du kan være sikker på at du kan være sikker på at du får fargen du har valgt når du maler med maling fra Jotun.

Farger inspirert av Middelhavet

Lyse og varme farger som er inspirert av Middelhavet er det som går igjen i huset. Elise forklarer hvorfor;

– Fargene skal passe med stein, mur og gammelt gyllent treverk. Samtidig har vi hentet inspirasjon fra 30-tallet hvor det ofte ble brukt sterke og dype farger som grønt, blått, gult og rødt.

Vegger malt med Lady Soft

Overgang fra stue til spisestue. Med samme farger på vegger og tak deles rommene nesten sømløst fra hverandre.

– Vi trives best i et lyst interiør så basisfargen vi valgte er LADY 1276 Soft, som vi syns er en nydelig gyllen beige farge som passer perfekt til eikegulv og grønne planter. Vi har fått mange spørsmål om den fargen på Instagramkontoen vår. Fargen er også helt perfekt til 1453 Bomull, noe som var viktig da vi har den i taket på kjøkken, spisestue og stue.

Lyst og luftig kjøkken

Kjøkken malt med Lady i fargen Soft

Lekkert kjøkken med nydelig benkeplate. På veggen er det malt med LADY Wonderwall i fargen 1276 Soft. Taket er malt med LADY Perfection i fargen 1453 Bomull.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • varig vakkert, matt utseende
 • ekstremt slitesterk
 • meget flekkavvisende
 LADY Perfection

LADY Perfection

 • enkel å påføre – uten drypp og søl
 • vakkert og skjoldfritt resultat
 • stort fargeutvalg
 • dekkgaranti

Kjøkken malt med Lady

Lekkert kjøkken med nydelig benkeplate. På veggen er det malt med LADY Wonderwall i fargen 1276 Soft.

Elise Landa sier videre at de trives best i lyse farger og gjerne kunne hatt hvite vegger nesten overalt, men at de ønsket å utfordre seg selv litt med å velge noen farger som er litt annerledes til noen rom, som badet og soverommene.

Forfriskende bad

Bad malt med Lady Aqua i fargen Soft Radience

Fresht bad malt i fargen 12080 Soft Radience. Store fliser på gulvet gir en mykt og rent uttrykk.

Elise forklarer at hun ser for seg en farge i hvert rom før hun til slutt lager en oversikt over valgt fargepalett.

– Den paletten viser da alle fargene vi har gått for og det gjør det lettere for å se om alt passer sammen. Det er viktig for helheten i et hus at farger harmonerer sammen, akkurat som valg av likt gulv i hovedrommene gjør det samme, forklarer hun.

Bad malt med Lady Soft Radience

Lyst og fresht bad med hjemmekoselig hotellfølelse. Veggen er malt med LADY Aqua i fargen 12080 Soft Radience.

 LADY Aqua

LADY Aqua

 • Inngår i Jotuns godkjente våtromssystem
 • Fuktbestandig
 • Dekkgaranti

Fargerike soverom

For å utfordre seg litt på ulike farger, fant hun inspirasjon i det nye fargekartet fra Jotun LADY.

– Her fant jeg eksempelvis 7038 Dusk Green, en utrolig behagelig og ren grønnfarge, som passer perfekt til soverom. Den gir en litt svalende følelse og inntil hvitt sengetøy er den aldeles nydelig. Så denne har vi på tre av soverommene i huset, smiler Elise.

Soverom malt med Lady Dusk Green fra Jotun

Nydelig grønnfarge på soverommet med 7038 Dusk Green. Fargen gir en deilig ro og tankene går mot hav og grønne enger.

LADY 7038 Dusk Green

En dempet, grønnlig tone for balanse og ro.

Til babyrommet ønsket de en annen farge som skulle gi litt energi, og uttrykke lek, så da falt det ned på Cheerful Peach – en skikkelig retro, lys fersken-farge, som nesten brekker over i gult.

Barnerom malt i fargen Cheerful Peach fra Jotun Lady.

Både koselig og levende med 1520 Cheerful Peach. Er det den ultimate fargen til et barnerom da..?

LADY 1520 Cheerful Peach

En myk ferskenfarge for deilige lysglimt i rommet.

– Den får meg virkelig til å smile, helt perfekt til et barnerom. Det var også viktig at den harmonerte med mange farger da det er hvite gardiner med blomster i både rosa, gult, lilla, grønt og blått på dette rommet.

Soverom malt i cheerful peach

Soverommet er malt med 1520 Cheerful Peach. Her trives lille Solveig godt.

Elise Landas topp oppussingstips

Vi er så imponert over arbeidet Elise og Thomas har lagt ned, så vi måtte spørre om Elises topp tips til oppussing, og her kommer de:

 • Lag et moodboard, enten på en tavle med utklipp eller i et program på dataen. Som eks.vis Canva som jeg har brukt.
 • Bland nytt og gammelt, det gir den aller beste harmonien i et hus. Ikke velg flere møbler fra samme serie eller sted, det ser veldig upersonlig ut og gir bare en følelse av møbelkatalog.
 • Overrask med noen få detaljer fra en stilepoke som du liker og som passer til huset. Helst til huset; hvis det er gammelt.
 • Bruk alltid friske blomster og grønne planter, det gir liv til rommene.

Tusen takk for tipsene – og for at vi fikk lov til å komme på besøk. Vi gleder oss til fortsettelsen, og til hele huset er ferdig. Da kommer vi gjerne tilbake og skriver mer :)

Foto: Elise Landa

Flere artikler med funkishus finner du på vår blogg.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Bli med hjem til Amelia Widell sitt fargerike hjem

Velkommen hjem til interiørprofilen og MELIMELI-gründer Amelia Widells fargerike hjem! Når Amelia flyttet inn i sin nye leilighet ville hun…

Industriell eleganse med LADY Minerals

Det er flere retninger du kan gå når du maler med LADY Minerals. Ønsker du et litt røft, og samtidig…

Forny soverommet med kalkmalte vegger

Ah, soverommet… Den trygge, gode og avslappende oasen i ethvert hjem. Med en eller flere kalkmalte vegger malt løfter du…

Mineralsk magi i unike farger fra LADY

Gi nytt lys og liv til interiøret med vakre og unike farger i LADY Minerals – og bli forelsket i…

Friske, klare, lekne, men også myke og vennlige. Her er fargetrendene for 2024!

Nytt år, med mange nye muligheter, og ikke minst blanke ark. Gled deg til å se hvilke farger som gjelder…

Velkommen til Villa Melin

I Villa Melin finner vi en jordnær stil med dempede nøytrale farger på vegger og i tak. Bli med inn…