Lek med ulike glansgrader

Lek med ulike glansgrader

Ulike effekter med vårens farger!

Denne vårsesongen har LADY lansert en bukett av fristende farger! Fra den sarte rosatonen LADY 2374 Bliss – til den friske blå-grønne LADY 5397 Scooter. Fargene er så vårlige og spreke at det er en ren fryd for kropp og sjel.

Jeg synes fargene blir enda mer spennende ved å ta med den ekstra dimensjonen som glansgradene gir. Matt mot blankt gir en flott effekt, som gjør interiøret enda mer interessant. Ulik glans kan gjøre rommet mer lekent eller mer elegant. Det er kombinasjonene det kommer an på.

At den samme fargen oppleves annerledes i ulike glansgrader, illustreres veldig godt på bildet under. Her er begge stolene malt i fargen Butterfly – i Superblank og i Matt. Ingen tvil om at dette gir stor effekt!

JOTUN_LADY_SS14_2846_Bordeaux_2
Venstre stol: LADY Supreme Finish Superblank 2602 BUTTERFLY, Høyre stol: LADY Supreme Finish MATT 2602 BUTTERFLY, Vegg: LADY Pure Color 2846 BORDEAUX

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Ekstremt slitesterk
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
  • Suveren flyt
  • Suveren finish –selv på dører og lister

Sobert, matt og dempet

På bildet under har både veggene og to IKEA stolene fått en helt matt glansgrad. Fraværet av glans gjør uttrykket sobert og elegant, og fargene oppleves som mer dempet.

JOTUN_LADY_SS14_2602_BUTTERFLY_2

Stoler: Supreme Finish FINISH MATT 2602 BUTTERFLY og 2846 BORDEAUX, Vegg: LADY Pure Color 2602 BUTTERFLY

Den helt matte veggen skaper ro og dybde i rommet, og skaper en flott ramme rundt detaljene. Sofaen med blomstrete setetrekk kommer fra Designers Guild, og stolen er malt Superblank i fargen Butterfly.

JOTUN_LADY_SS14_2846_Bordeaux_3
Stol: LADY Supreme Finish SUPERBLANK 2602 BUTTERFLY, Vegg: LADY Pure Color 2846 BORDEAUX

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Matt og superblank glans

Her har vi virkelig boltret oss med matt og superblankt i smakfull forening! Her har de relativt enkle stolene fått et raffinert uttrykk med ulik kombinasjon av farge og glans. Samlet rundt et spisebord blir de en stilfull enhet.
JOTUN_LADY_SS14_2846_Bordeaux_1
Stoler (fra venstre): LADY Supreme Finish SUPERBLANK 2602 BUTTERFLY, LADY Supreme Finish MATT 2846 BORDEAUX, LADY Supreme Finish SUPERBLANK 2602 BUTTERFLY, LADY Supreme Finish MATT 2602 BUTTERFLY. Vegg: LADY Pure Color 2846 BORDEAUX

Blå-grønne nyanser

De blå-grønne nyansene er virkelig i skuddet denne våren. En av de aller vakreste nyansene synes jeg er fargen Fusion! Den kommer virkelig til sin rett på veggen med den Supermatte malingen LADY Pure Color.

Hvorfor ikke fremheve detaljene på stoler og småmøbler med blanke detaljer? På dette bildet har det blitt en leken kontrast mellom den korallfargede stolen i fargen Butterfly og den matte, blå-grønne veggen.
JOTUN_LADY_SS14_5362_FUSION_2
Vegg: LADY Pure Color 5362 FUSION, Stol: LADY Supreme Finish SUPERBLANK 2602 BUTTERFLY

Maxbo-Vækerø-Jotun-Lady

Her er bilde av utstillingen som flinke Anette og Laila hos Maxbo Vækerø har laget. Vår kjære fargesjef, Lisbeth Larsen, presenterte våren- og sommerens farger for mange herlige interiørbloggere i butikken deres i går kveld.

Praktiske tips for perfekte, Superblanke møbler

For å få et pent sluttresultat er grunnarbeidet viktig. Enkle tips til et godt grunnarbeid er å påføre ett strøk Jotun Heftgrunning Universal. Dersom møblene har kvist, påføres ett til to strøk Jotun Kvist- og sperregrunning. Småskader flekksparkles med Jotun Sparkel for treverk. Puss deretter underlaget og fjern slipestøvet. Påfør så to strøk LADY Supreme Finish. Det anbefales å slipe lett med fint sandpapir før du tar det siste toppstrøket – for å sikre en jevn og vakker overflate. Bruk en Fordriver (bred, flat pensel) for å få et jevnt og flott sluttresultat.

Sjekk også denne trinn-for-trinn filmen med tips til hvordan male en stol.

Alle LADY Spring & Summerfargene finner du her.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…