Lek med ulike glansgrader

Lek med ulike glansgrader

Ulike effekter med vårens farger!

Denne vårsesongen har LADY lansert en bukett av fristende farger! Fra den sarte rosatonen LADY 2374 Bliss – til den friske blå-grønne LADY 5397 Scooter. Fargene er så vårlige og spreke at det er en ren fryd for kropp og sjel.

Jeg synes fargene blir enda mer spennende ved å ta med den ekstra dimensjonen som glansgradene gir. Matt mot blankt gir en flott effekt, som gjør interiøret enda mer interessant. Ulik glans kan gjøre rommet mer lekent eller mer elegant. Det er kombinasjonene det kommer an på.

At den samme fargen oppleves annerledes i ulike glansgrader, illustreres veldig godt på bildet under. Her er begge stolene malt i fargen Butterfly – i Superblank og i Matt. Ingen tvil om at dette gir stor effekt!

JOTUN_LADY_SS14_2846_Bordeaux_2
Venstre stol: LADY Supreme Finish Superblank 2602 BUTTERFLY, Høyre stol: LADY Supreme Finish MATT 2602 BUTTERFLY, Vegg: LADY Pure Color 2846 BORDEAUX

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Ekstremt slitesterk
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
  • Suveren flyt
  • Suveren finish –selv på dører og lister

Sobert, matt og dempet

På bildet under har både veggene og to IKEA stolene fått en helt matt glansgrad. Fraværet av glans gjør uttrykket sobert og elegant, og fargene oppleves som mer dempet.

JOTUN_LADY_SS14_2602_BUTTERFLY_2

Stoler: Supreme Finish FINISH MATT 2602 BUTTERFLY og 2846 BORDEAUX, Vegg: LADY Pure Color 2602 BUTTERFLY

Den helt matte veggen skaper ro og dybde i rommet, og skaper en flott ramme rundt detaljene. Sofaen med blomstrete setetrekk kommer fra Designers Guild, og stolen er malt Superblank i fargen Butterfly.

JOTUN_LADY_SS14_2846_Bordeaux_3
Stol: LADY Supreme Finish SUPERBLANK 2602 BUTTERFLY, Vegg: LADY Pure Color 2846 BORDEAUX

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Matt og superblank glans

Her har vi virkelig boltret oss med matt og superblankt i smakfull forening! Her har de relativt enkle stolene fått et raffinert uttrykk med ulik kombinasjon av farge og glans. Samlet rundt et spisebord blir de en stilfull enhet.
JOTUN_LADY_SS14_2846_Bordeaux_1
Stoler (fra venstre): LADY Supreme Finish SUPERBLANK 2602 BUTTERFLY, LADY Supreme Finish MATT 2846 BORDEAUX, LADY Supreme Finish SUPERBLANK 2602 BUTTERFLY, LADY Supreme Finish MATT 2602 BUTTERFLY. Vegg: LADY Pure Color 2846 BORDEAUX

Blå-grønne nyanser

De blå-grønne nyansene er virkelig i skuddet denne våren. En av de aller vakreste nyansene synes jeg er fargen Fusion! Den kommer virkelig til sin rett på veggen med den Supermatte malingen LADY Pure Color.

Hvorfor ikke fremheve detaljene på stoler og småmøbler med blanke detaljer? På dette bildet har det blitt en leken kontrast mellom den korallfargede stolen i fargen Butterfly og den matte, blå-grønne veggen.
JOTUN_LADY_SS14_5362_FUSION_2
Vegg: LADY Pure Color 5362 FUSION, Stol: LADY Supreme Finish SUPERBLANK 2602 BUTTERFLY

Maxbo-Vækerø-Jotun-Lady

Her er bilde av utstillingen som flinke Anette og Laila hos Maxbo Vækerø har laget. Vår kjære fargesjef, Lisbeth Larsen, presenterte våren- og sommerens farger for mange herlige interiørbloggere i butikken deres i går kveld.

Praktiske tips for perfekte, Superblanke møbler

For å få et pent sluttresultat er grunnarbeidet viktig. Enkle tips til et godt grunnarbeid er å påføre ett strøk Jotun Heftgrunning Universal. Dersom møblene har kvist, påføres ett til to strøk Jotun Kvist- og sperregrunning. Småskader flekksparkles med Jotun Sparkel for treverk. Puss deretter underlaget og fjern slipestøvet. Påfør så to strøk LADY Supreme Finish. Det anbefales å slipe lett med fint sandpapir før du tar det siste toppstrøket – for å sikre en jevn og vakker overflate. Bruk en Fordriver (bred, flat pensel) for å få et jevnt og flott sluttresultat.

Sjekk også denne trinn-for-trinn filmen med tips til hvordan male en stol.

Alle LADY Spring & Summerfargene finner du her.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Hjemme hos Elisa Røtterud

Velkommen inn til Elisa Røtteruds lune Oslo-hjem! I leiligheten på Grefsenkollen skaper dempede fargekombinasjoner en behagelig og nesten meditativ atmosfære…

Collected Blue – en dempet og tidløs blåtone

Tidløse blåtoner, som den nye favoritten 5530 Collected Blue, gir særpreg og karakter til ethvert rom. Bildet over: Veggen er…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…

Nytt fargekart fra LADY – STORIES

LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2023! Fargekartet, som bærer tittelen STORIES, inneholder tre inspirerende fargepaletter som bidrar til å…