Halvors herlige hyttejul

Halvors herlige hyttejul

Halvor Bakke mener jula handler om ro og tradisjon. Hans egendesignede fjellhytte pyntes til jul med fine naturskatter. Bli med inn for å se hvordan han feirer hyttejul.

Bildet over: Halvor Bakke koser seg på hytta på Turufjell – og feirer gjerne julen her.

Det var venneparet Tonje og Lene som introduserte Halvor for Turu­fjell. Nærmeste nabo til den ny­bygde hytta er nemlig «Farmen-hytta», som Tonje Frøystad Garvik vant materialene til da hun stakk av med seieren i Farmen i 2018, og som hun har bygget sammen med kjæresten Lene Sleperud. Tonje og Lene fikk reservert nabotomten til kompisene, og siden gikk det slag i slag.

Halvor Bakke utenfor hytta på Turufjell

Epler kan henges på juletreet – så får du dekorativ og spiselig pynt som dufter deilig.

Turufjell i Flå i Hallingdal er ganske nytt som fjelldestinasjon. Det er perfekt, mener Halvor Bakke.

Stille og rolige omgivelser

– Det er ikke så «posh og bånn spiker» som for eksempel Hemsedal og Geilo. Jeg bruker bare to timer fra Oslo eller nesten tre fra gården min i Stavern, så er jeg her oppe, midt i stillhet og ro, med den mest fantastiske utsikt. Jeg føler meg ekstremt heldig, sier han.

Halvor Bakke foran den flotte peisen på hytta

Allrommets åpne himling gir en behagelig luftig følelse. Den langstrakte skiferpeisen er et smykke i stua, med peisinnsats fra Contura og skifer fra Stoneart. Taket er malt med i fargen 9938 Dempet Sort. Veggene er beiset med LADY Pure Nature i fargen 9041 Drivved.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Hyttemodellen har fått navnet Nue, og tilhører hytteserien Lengt, tegnet av Halvor selv for Bolig­partner.Han har med andre ord fått hytta nøyaktig slik han ville ha den.

Halvor, som vi er vant til å se trylle slitne fritidsboliger om til luksuriøse hyttedrømmer gjennom TV-pro­gram­met Eventyrlig Oppussing, har hatt rikelig med anledning til å reflektere over hva som gjør en hytte attraktiv. Hele Norge får være vitner til at gamle vegger rives temmelig usentimentalt, og glugger erstattes med store vindusflater som åpner opp mellom ute og inne. Og til tross for tett program og uhyrlige deadlines, ser vi alltid at teamet tar seg tid til en naturopplevelse.

Du kan lese saker fra Eventyrlig Oppussing her.

Gleden av naturen

Det er tross alt naturen som er det aller viktigste på hytta, mener Halvor, og den bør kunne nytes både inne og ute, uansett vær.

Det overbygde uteområdet med peis er derfor ikke overraskende favorittstedet hans på hytta.

Peisområde ute Halvor Bakkes hytte Turufjell

Denne deilige plassen under tak og med peis gjør at det går an å sitte ute uansett vær.

– Det er fantastisk å kunne sitte ute uansett vær, kjenne den friske fjelluften og høre på knitringen fra peisen. Her trenger man ikke løpe inn om det kommer en regnskur, sier han.

Julen i fjor ble for første gang tilbrakt på Turufjell-hytta, i selskap med kompis og medeier Stian Jakobsen og hans foreldre.

– Det var magisk, mimrer Halvor:

– Vi hadde overtatt hytta bare to måneder tidligere, og å kunne pynte den til jul var helt nydelig.

Dette styrer han unna

Det er ikke vanskelig å skape julestemning på et sted som dette, hvor omgivelsene så til de grader innbyr til det, mener Halvor.

Stemningsfullt å pynte med naturmaterialer

Flott å pynte til jul med naturens elementer.

Han styrer unna rødt og nisser, men det blir definitivt jul likevel:

– Jeg pynter med naturmaterialer som kongler og granbar, juletrær, drivved, amaryllis og hyasinter, sier han. Og, selvfølgelig:

– Masse levende lys!

Bad Turufjell Halvor Bakke

Også på badet tas naturen med inn, både på vegg og i pynten. Legg merke til konglene i vasen sammen med det levende lyset, i tillegg til de grønne grenene. Stemningsfullt og lekkert! Veggene er beiset med LADY Pure Nature i fargen 9041 Drivved. Taket er malt i fargen 9938 Dempet Sort.

Pinnekjøttet må med

Halvor elsker julen, og starter den alltid tidlig. Allerede i oktober strømmer julemusikk fra høyttalerne, gjerne fra Oslo Gospel Choir eller juleplata til Halvors svenske musikerkompis, Magnus Carlsson.

Benk med oppbevaring

Deilig soverom med kjekk benk med oppbevaring. Her kan roen senke seg. Også her er taket, og takbjelkene, malt i fargen 9938 Dempet Sort. Den praktiske benken er malt i fargen 20144 Grounded Red.

Da kommer julestemningen av seg selv. Jul handler om tradisjoner, minner Halvor om:

– Den handler om å gjenoppleve og ta frem igjen. Alle må få lage sin egen feiring, og gjerne skape nye ritualer, men jeg synes julen må få lov til å være en tid da vi lander i ro og tradisjoner, mener han.

Naturelementer i bordekking

Dra gjerne inn naturelementer også når du dekker bordet – både til frokost og middag. Naturlig, flott og gratis.

Når det er sagt: han har flere ganger feiret julen i utlandet. Fordi desember og januar ofte er rolige jobbperioder med færre TV-innspillinger, blir det naturlig å ta ferie da.

Soverom Turufjell Halvor Bakke

Vi skjønner at det frister med jul utenfor Norge, men også at Halvor gjerne feirer jul på hytta si på Turufjell. Her er soverommet hvor både tak, takbjelker og dør er malt i fargen 9938 Dempet Sort, begge med LADY Supreme Finish.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Pinnekjøttet må med

– Jeg har tilbrakt julen i Cape Town flere ganger, og skal også gjøre det i år. Det blir selvsagt ikke det samme som å feire hjemme på gården i Stavern eller her på Turufjell, innrømmer Halvor, men han har da sine ess i ermet:

– Jeg pakker alltid med meg pinnekjøtt, som er enkelt å frakte med seg i bagasjen, og tilbereder det der jeg er! Selv om norsk jul er noe for seg selv, handler det tross alt ikke mest om hvor man er, men om hva man gjør, og hvem man er sammen med.

Benk og rammer på vegg

Flere av pakkene er allerede pakket inn og Halvor Bakke nærmer seg å være klar for jul.

Utgangspunktet for denne artikkelen ble først publisert i Maison Interiør.

Tekst: Mai Eckhoff Morseth

Styling: Berit Vildalen

Foto: Ragnar Hartvig

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….