Helhetlig fargesetting – også i taket!

Helhetlig fargesetting – også i taket!

Skap en helhetlig fargesetting – og husk å ta med taket i fargeplanleggingen! På bildet er taket malt med LADY Perfection 1024 Tidløs, og vegger i LADY Pure Color 5503 Natural Blue

Fargesetting av tak

Når vi pusser opp, er det ofte veggfargen som får våre største oppmerksomhet. Taket blir gjerne en glemt overflate, til tross for hvor stor del av rommet taket utgjør – og hvor viktig det er for helhetsinntrykket.

Med riktig fargesetting av taket, får du en helt annen helhet og opplevelse av rommet.

Varm WOW-effekt med rosa tak! Dette har fått fargen LADY Perfection 12120 Desert Pink. Samme farge er benyttet på veggene, som er malt med supermatte LADY Pure Color. Benk: LADY Supreme Finish 20167 Welcoming Red. I front: vegg og lister i 12118 Hummus

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Skap spennende rom

Farger i taket kan være usedvanlig stemningsskapende. De kan skape lunhet, eksklusivitet og harmoni – eller er det kanskje lekenhet du ønsker deg?

– Du kan skal skape kontraster eller myke overganger med takfargen. Du kan også heve eller senke taket visuelt, ved hjelp av farger. Farger i taket har nemlig større effekt enn mange tenker på!

Myke overganger får du ved å enten velge lik farge som veggene, eller en harmonerende nyanse som legger seg mykt inntil veggfargen din.

Myke overganger med samme farge på veggen og i taket. LADY Perfection takmaling 1392 Gul Antikk.  – og vegger med kalkmalingen LADY Minerals 1392 Gul Antikk. Les mer om våre nye farger i LADY Minerals kalkmaling.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

LADY Perfection takmaling 12126 Silhouette – og LADY Pure Color veggmaling 12126 Silhouette.  

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Ved å velge en farge i taket, kan du gjøre et rom enda mer spennende.

Myke overganger

Med den levende overflaten i kalkmaling på veggene, og helmatt tak i LADY Perfection, skapes myke og vakre overganger mellom overflatene.

Veggene har fått fargen LADY Minerals 8546 Local Green og taket er malt i samme farge med LADY Perfection takmaling. Foto og design: Benedicte Lobos, styling Balthazar Interior

Kontraster skapes ved spennende møter mellom farger i vegg og tak. Her har interiørdesigneren valgt en grålig beigefarge til taket. Det gir en helt annet lunhet i rommet.

Du kan heve og senke taket ved hjelp av farger!

Veggene er malt i LADY Pure Color 8546 Local Green og taket i LADY Perfection 1016 Blek Sand. Foto: Benedicte Lobos, styling Balthazar Interior

Et delikat soverom i  LADY Pure Color 10580 Soft Skin. Tak: LADY Perfection i samme farge. Foto: Benedicte Lobos, styling Balthazar Interior

Vakker helhet

Vegg og tak i samme farge er  virkelig vakkert! Se flere bilder fra denne hytta her.

Supermatte vegger med LADY Pure Color 11174 Curious Mind– og perfekt finish i taket med LADY Perfection takmaling, i samme farge. Foto: Annette Nordstrøm.

Soverommet blir som en myk hule med samme farge i tak og på vegg. Tak: LADY Perfection 7637 Exhale. Veggene er malt med supermatt LADY Pure Color. Foto: Annette Nordstrøm.

På våre nettsider finner du komplett oversikt over alle farger som kan blandes i LADY Perfection Takmaling.

Mørkere nyanser i taket

Mange blir overrasket over hva et mørkere tak kan gjøre med rommet. Du trenger slett ikke gå til de mørkeste nyansene, men se gjerne på mellomtonene.

Disse fargene vil utgjøre en stor forskjell i rommet – og du kan fortsatt få det perfekte, skjoldfrie og helmatte resultatet med LADY Perfection takmaling!

LADY Perfection Takmaling

Et takskifte mellom det mørke og lyse. Taket er malt med LADY Perfection i fargen 1462 Grå Skifer. Veggene er malt med LADY Balance i fargene 1624 Letthet og 1434 Elegant.

LADY Perfection har lite drypp og søl og påføringsegenskaper spesielt utviklet for å gjøre det lett å lykkes med et vakkert, matt og skjoldfritt tak.

Hele leiligheten fikk fargen LADY Perfection 0394 Varmgrå i taket. Stueveggen er malt med LADY Pure Color i fargen LADY 10679 Washed Linen. Se filmen om hvordan de valgte farge til taket. På soverommet (som du kan se i filmen), har de malt veggene med LADY Pure Color 1352 Form. 

Tid for hjem

Tid for hjem på TV 2 har også brukt mørkere takfarger i mange episoder. I dette prosjektet ble taket malt med LADY Perfection i 5030 St. Pauls Blue. Vegg: LADY Pure Color 9918 Klassisk Hvit. 

Dempet og behagelig

Svært mange velger hvite eller lyse nyanser i taket. – Og det er slett ikke uten grunn her vi bor langt mot nord. Med lite dagslys store deler av året er mange opptatt av å reflektere mest mulig dagslys inn i rommet.

Lyse tak gir et vakkert og luftig preg.

Ved å velge lyse nyanser med en liten touch av farge, kan du oppnå et dempet og behagelig uttrykk. Her har vi benyttet den grålige hvitfargen 1024 Tidløs i kombinasjon med de blå veggene. Det gir en mykere kontrast mellom tak og vegger enn om taket var kritthvitt, samtidig som taket oppleves lyst og lett.

otun-lady_5503-Natural-Blue-LADY-Perfection_1024-Tidlos

Tak: LADY Perfection 1024 Tidløs, og vegg: LADY Pure Color 5503 Natural Blue 

Lune hvitnyanser gir varm stemning

For alle som sverger til hvite tak, kan vi ikke få gjentatt det nok; – hvitt er ikke hvitt! For god harmoni er det viktig å velge en hvit nyanse som spiller på lag med både veggfargen og fargen på vinduer, dører, gulv osv. Les gjerne artikkelen med fargesjefens beste tips for valg av hvittone!

I dette bildet er begge veggfargene gylne, og fargen 0486 Silke ble den perfekte matchen i taket.

Skap vakker harmoni ved å kombinere ulike nøytrale farger. Taket er malt med LADY Perfection takmaling 0486 Silke. Veggen i front har fargen LADY Pure Color 1276 Soft – og veggen bak; LADY Pure Color 12125 Impression. Dør, karm og gulvlister er malt med LADY Supreme Finish Matt 1276 Soft.

Fargesjefen gir sine beste tips til hvilke hvite nyanser som passer til fargene i LADY REDISCOVER fargekart.

Et perfekt løft!

Dersom det er en stund siden taket er malt, oppleves fargen kanskje som gulnet eller skjoldete. Da vil et par strøk med LADY Perfection gjøre underverker! Nymalte, hvite takflater vil nærmest løfte taket og rommet! I små rom med lav takhøyde, kan det bety mye å tilføre taket en lys, fin farge.

Har du ferdigmalte vinduer i Bomull eller Egghvit – og en veggfarge som matcher disse nyansene, er det smart å styre unna de kritthvite nyansene i taket! Velg da heller Bomull eller Egghvit i taket også.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Slik maler du taket

1. Velg LADY-farge
Se tips til fargekombinasjoner på baksiden av våre fargeprøver, alle farger merket med ¤ kan blandes i LADY Perfection, eller se oversikten over fargene på Jotun.no.
Her er det også mange tips til gode kombinasjoner.

2. Rydd, vask og mask
Bruk en mopp og vask med Jotun spesialvask før maling – raskt og enkelt!

3. Mal med rull

 • Påfør maling med pensel i kantene først. Resten av taket males med egnet rulle for glatte tak. Bruk forlengerskaft og mal i hele lengder, da vil du få jevnt resultat.
 • Begynn med å rulle i et hjørne og mal hvis mulig i samme lengderetning som lysinnfallet.
 • Prøv å unngå «rullegater» (dvs. spor etter rullen).
 • Sørg for å få påført nok maling, og mal vått-i-vått.

Den ryddigste overflaten i huset

Mange kvier seg for å male taket , men dette er jo egentlig en flate i rommet som krever lite forarbeid – her er det lite som må skrues ned og flyttes på sammenlignet med hva vi har på veggene. Dekk til møblene og skap deg god arbeidsplass i rommet. Med et godt forlengerskaft blir jobben lettere.

Å male taket er lettere enn du tror og effekten er overraskende stor!

LADY Perfection har et stort fargeutvalg – og det utvides stadig! Se alle fargene her.

Alle bildene fra LADY Perfection fargekart: Foto  Line Klein, og styling: Kraakvik & D’Orazio.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….