Gi huset en helhetlig stil

Gi huset en helhetlig stil

Hus + terrasse + blomster = sant?

Syns du det er vanskelig å få en helhetlig stil på hus og hage? Her er tre fargeforslag til hus, terrasse og blomster som kan gi deg den helheten som passer til ditt hus og din stil.

Drømmen om sørlandshuset

Har du en drøm om det hyggelige, hvite sørlandshuset med en terrasse med bugnende blomster? Følg disse rådene og drømmen er ikke langt unna.

Hvit er en nøytral farge og tåler derfor fargerike blomster. Her kan du velge blomster i din favorittfarge og du står ganske fritt til å lage en fargerik hage. Hvite blomster vil forsvinne mot husveggene, og kremfargete blomster kan bli litt «tamt», men ellers kan du med hell velge i farger og fasonger. Hyggelige stauder fra oldemors tid passer ekstra godt til det hvite skipperhuset.

Farger til terrassen

Velg gjerne en litt mørkere terrassefarge til det hvite huset, da dette vil gi huset tyngde. De mørke gråfargene (f.eks Trebitt 9710 Terrassegrå eller Trebitt 683 Sotgrå) og de mørke brunfargene (f.eks. Trebitt 0623 Burmateak eller Trebitt 0952 Eksotisk tre) er en bra kombinasjon til det hvite huset.

 TREBITT Terrassebeis

TREBITT Terrassebeis

  • Vakker og holdbar terrasse
  • Unik effekt mot grønske
  • *Regnsikker etter 1 time (*avhengig av temperatur og fuktighet)
  • Lang holdbarhet i ett strøk

De nøytrale husfargene er de som tåler fargerike blomster best, da de ikke har en egenfarge som konkurrerer mot fargen i blomstene. De nøytrale fargene er, i tillegg til hvit, alle nyanser av grått og sort. Malingfarger som havner i denne kategorien er f.eks. Jotun 1624 Letthet, Jotun 0762 Capri, Jotun 1378 Kontur og Jotun 0734 Brunsvart. Sterke blomsterfarger som lilla, blått og rosa står fint mot disse fargene.

Og så litt farge:Jotun-Drygolin-Egghvit

Huset på bildet over har denne fargekombinasjonen: Vegg: Drygolin Ultimat Jotun 1001 Egghvit, Terrasse: Jotun Trebitt Terrassebeis 623 Burmateak

Fargerike-blomster-til-hvitt-hus

Blomstene på bildene er: Akeleie – Aquilegia alpina, Hagepute: Aubrieta ‘Schloss Eckberg’, Honningknoppurt – Centaurea Montana, Nyperose – Rosa Rugosa

Modernisme i grått

Det moderne huset med rette linjer kler godt å ha nøytrale gråfarger i flere nyanser. Velger man også terrassebeis i en grånyanse, skaper man en helhet mellom hus og terrasse.

Terrassen kan gjerne ha en lysere grånyanse når man har et mørkegrått hus (f.eks. husfarge: Jotun 1434 Labrador + terrasse: Trebitt 9073 Shimmergrå) eller mørk terrasse til lysegrått hus (f.eks.husfarge: Jotun 8025 Skodde + terrasse: Trebitt 0683 Sotgrå) . Til disse grånyansene er det spennende å velge planter med et moderne uttrykk med rødt bladverk og sterke former, som vil danne en kontrast mot de nøytrale veggene. Se bare her:Trebitt-Terrassebeis-ShimmergraaHuset på bildet har denne fargekombinasjonen: Vegg: Drygolin Nordic Extreme 4252 Kjønnrøk Dempet, mur Jotun DryTech murmaling 9933 Stenvegg, terrasse: Trebitt Terrassebeis 9073 Shimmergrå.Røde-blomster-til-grått-hus

Blomstene/plantene på bildet er: Kubjelle – Pulsatilla Vulgaris (frøstand), Alunrot – Heuchera, Vortemelk – Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’, Japanspirea – Spiraea japonica ‘Firelight’

Den røde stuen

Den røde stuen i skogen er en drøm for mange, og Jotun har flere vakre rødfarger å velge mellom. Min favoritt er Jotun 2746 Mørk Rubin, som vises på bildet.

Et rødt hus passer fint inn i naturen, da grønt er den røde fargens komplementærfarge (plassert på motsatt side av fargesirkelen), og fargene vil derfor fremheve hverandre. Det kan være vanskelig å finne blomsterfarger som står godt til det røde huset, men en sikker vinner er «den hvite hagen». Hvite blomster lyser opp blant det grønne løvverket og er veldig delikat. De hvite blomstene reflekterer også månelyset og inviterer til en kveldsvandring i hagen. Flere av blomstene under har dessuten nydelig duft og gjør den lille kveldsturen enda mer opplevelsesrik.

Det røde huset kler en grå terrasse, siden grå er en nøytral farge. Da slipper man å få «fargekræsj» mellom hus og terrasse.Jotun-Drygolin-Mork-RubinHuset på bildet har denne fargekombinasjonen: Vegg: Drygolin Nordic Extreme 2746 Mørk Rubin, Staffasje: Drygolin Ultimat Vindu og Dør 1624 Letthet, Jotun DryTech murmaling 1402 Canvas, Terrassefarge: Trebitt Terrassebeis 9072 Naturgrå.Hvite-blomster-til-rødt-husBlomstene på bildet er: Hvit syrin – Syringa vulgaris ‘Primrose’, Magnolia – Magnolia Denudata ‘Yellow River’, Kjempelilje – Polygonatum multiflorum, Peon – Paeonia lactiflora ‘Duchesse de Nemours’, Stormarikåpe – Alchemilla Mollis

Se flere bilder av terrasser og uterom her.

JOTUN FARGETRYGGHET: Ved å bruke Jotuns produkter er du sikret at resultatet blir nøyaktig lik våre fargeprøver.

Saken er oppdatert feb. 2019.

Avatar
Avatar

Adele – Interiørarkitekt - MNIL

Adele Kløve er interiørarkitekt MNIL, driver Plan A og jobber med arkitektur- og interiørprosjektering for næringsliv og bolig. Hun har lang fartstid fra arkitektbransjen og deler sine beste tips med deg. Adele er glødende engasjert i sitt fag, full av gode idéer til alt fra fargevalg til praktiske og kreative løsninger i hjemmet.

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Oppgrader kjøkkenet med maling

Å bytte ut hele kjøkkeninnredningen kan bli en kostbar affære. Velger du å male kjøkkenet får du «nytt» kjøkken mye…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…

Dempet kraft med gultonen 8583 Earthy Yellow

Våren er endelig på vei, og det er på tide å bringe litt friskhet og liv inn i hjemmet etter…