Helt rått på Rott med Eventyrlig oppussing

Helt rått på Rott med Eventyrlig oppussing

I sesongens første episode av Eventyrlig oppussing går turen til nydelige Rott i Tananger. Her er det et gammelt jærhus som skal pusses opp. Gutta snur om på planløsningen, og Ole bygger en koselig utedo.

Bildet over: En nydelig stue malt med LADY Supreme Finish i fargen 10679 Washed Linen på veggene og 9918 Klassisk Hvit i taket.

Hytta ble bygget i 1939 og bærer solid preg av det. Lite har blitt gjort siden den gang, så nå er det på tide med et skikkelig røsk.

Eventyrlig oppussing før-bilde av hytte på Rott

Hytta trenger en solid oppgradering og det får den virkelig. Slik så stuen ut før oppussing.

Stue i Eventyrlig oppussing malt med JOTUN Lady Supreme Finish

Og slik ble den etterpå! Vegger er malt med LADY Supreme Finish, markedets beste maling for tre og panel. Samme maling er også brukt i taket. Veggene har fått fargen 10679 Washed Linen og taket er malt i 9918 Klassisk Hvit.

Fantastisk plass som fortjener en oppgradering

Eierne av hytta gir Eventyrlig-gjengen frie tøyler, så da er det bare å sette i gang. Hytta tømmes for alt av møbler, interiør, rusk og rask før den store forandringen settes i gang. I stuen skal det males og det er i tillegg åpnet opp til det gamle soverommet for å lage kjøkken.

Kjøkken malt med LADY Supreme Finish

Kjøkken med utsikt. En helt utrolig oppgradering på hytta. Taket er malt med LADY Supreme Finish i fargen 9918 Klassisk hvit, og veggen hvor det henger pyntetallerkener er malt i fargen 5503 Natural Blue.

På kjøkkenet grunner Halvor med JOTUN Kvist- og sperregrunning før han maler med LADY Supreme Finish Silkematt i fargen 5503 Natural Blue. Fargen er en beroligende, blå mellomtone som passer perfekt på et kjøkken. I taket er det også grunnet før det er malt med LADY Supreme Finish Matt i fargen 9918 Klassisk Hvit.

 Jotun Kvist- og sperregrunning

Jotun Kvist- og sperregrunning

 • Kvistlakk og grunning i ett
 • Isolerer kvister og misfarget underlag
 • Sperrer nikotin, sot og kvister

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Stuen gjennomgår også en total transformasjon og det er nesten ikke mulig å skjønne at det er samme hytten de ekstremt fornøyde hytteeierne går inn i etter oppussing.

Lekker gang med smarte løsninger

Gangen trengte også en solid oppgradering som du kan se.

Gang før oppussing

Slik så gangen ut før oppussing.

Gangen males i fargen 10679 Washed Linen, en varm gråbeige tone. Fargen er akkurat passe myk og lun på veggen, og fungerer utrolig fint i mange ulike rom. Malingen som brukes er LADY Supreme Finish med silkematt glansgrad. LADY Supreme Finish er vår beste maling til tre og panel. Hvis du bruker vår maling når du maler med våre farger er du garantert riktig fargegjengivelse. Les mer om JOTUN Fargetrygghet her.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Gang malt med LADY Supreme Finish

Og slik ble gangen etterpå! Vegger er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i fargen 10679 Washed Linen og taket med LADY Supreme Finish Matt i fargen 9918 Klassisk Hvit.

I tillegg til de flotte skifer-flisene som Halvor legger på gulvet i gangen, lager snekker Ole Rosén-Lystrup en utrolig fiffig og genial skap-løsning under trappen med oppbevaring til sko og jakker.

Utedo med daybed

På utedoen får Ole frie tøyler og han ender med å lage en daybed på utedoen! Det må jo være en av de få utedoene i verden hvor du også kan slenge deg ned på daybeden med en god bok. I tillegg setter han opp to doer der inne, noe for de ekstra selskapssyke som ikke engang vil ha doturen i fred.
Utedo malt med Jotun Lady Supreme Finish
Daybed på utedoen! Vegger og tak er malt LADY Supreme Finish i fargen 10679 Washed Linen.

LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Vi fryder oss over at Eventyrlig oppussing er i gang igjen, og gleder oss til resten av sesongen for å se alle de geniale løsningene gutta får til, og det vakre interiøret Halvor disker opp.

Alle foto: Ragnar Hartvig

Her kan du lese artikler fra tidligere sesonger av Eventyrlig oppussing.

 

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…